Otto Gebühr: cast.
Er zijn 29 films gevonden.

Sauerbruch - Das war mein Leben

1954 | Drama, Biografie

Duitsland 1954. Drama van Rolf Hansen. Met o.a. Ewald Balser, Heidemarie Hatheyer, Maria Wimmer, Lina Carstens en Hilde Körber.

Balser werd bij het bioscooppubliek geweldig populair door zijn rol van chirurg Ferdinand Sauerbruch met zijn twijfels aan het bestaan, etcetera, die pas het licht ziet als een reeds opgegeven patiënte toch nog beter wordt. Wat is het medische beroep toch wondermooi... Geen film voor nuchtere kijkers. Scenario van Felix Lützkendorf. Camerawerk van Helmuth Ashley.

Rosen-Resli

1954 | Drama

Duitsland 1954. Drama van Harald Reinl. Met o.a. Christine Kaufmann, Josefin Kipper, Paul Klinger, Käthe Haack en Olga Tschechowa.

Een verschrikkelijke Heimat-zeper over een meisje, Rosen- Resli (Kaufmann), - waarvan men denkt dat zij een weesmeisje is - dat rozen uitvent om voor haar pleegmoeder te zorgen, die het aan haar hart heeft. Tegelijkertijd is ze rusteloos op zoek naar haar ouders. Ze wordt opgenomen door bloemenkweekster Kipper, die door nietsnut Assmann het hof wordt gemaakt zeer tegen de zin in van Geb[KA3]uhr (in zijn laatste rol) en Rosen-Resli. Naar de supersentimentele roman van Johanna Spyri.

Der Mann meines Lebens

1954 | Drama, Komedie

Duitsland 1954. Drama van Erich Engel. Met o.a. Marianne Hoppe, René Deltgen, Karl Ludwig Diehl, Ina Halley en Otto Gebühr.

Marianne Hoppe's talent verprutst in een walglijk braaf melodramaatje over een verpleegster die een jeugdvriend, nu een beroemd violist, ontmoet. Vol plichtsbetrachting gaat eenieder daarna weer de eigen weg.

Vati macht Dummheiten

1953 | Familiefilm

Duitsland 1953. Familiefilm van Johannes Häußler. Met o.a. Otto Gebühr, Camilla Horn, Herbert Hübner, Claus Geißler en Florentine von Castell.

Een door de tand des tijds aangeknaagde povere film over het onwaarschijnlijke sprookje van twee koene buurtjes, een vaderloze, straatarme jongen en een moederloos, rijk meisje, die voorkomen dat een stelletje oplichters haar gefortuneerde pa beroven en ervoor zorgen, dat de vader met de moeder trouwt. Scenario van Walter F. Fichelscher.

Meines Vaters Pferde

1953 | Drama

Duitsland 1953. Drama van Gerhard Lamprecht. Met o.a. Curd Jürgens, Eva Bartok, Ernst Stankowski, Sonja Sutter en Otto Gebühr.

Een verfilming van de roman van Clemens Laar. Deel 1: 'Lena und Nicoline'; deel 2: 'Seine dritte Frau'. Een Pruisische officier gaat paarden bekijken in Ierland en wordt verliefd op de dochter van een lord. Als hij terug is in Pruisen wijdt hij zich weer aan zijn paarden en trouwt een rijke jongedame die bij de geboorte van hun zoon sterft. Dan gaat het bergafwaarts en wil men hem zelfs zijn dierbaarste bezit, zijn paarden, afnemen. Scenario van Horst Budjuhn. Camerawerk van Friedl Behn-Grund.

Hab' Sonne im Herzen

1953 | Drama, Komedie

Duitsland 1953. Drama van Erich Waschneck. Met o.a. Carl Wery, Liselotte Pulver, Hans Hessling, Otto Gebühr en Thilo von Berlepsch.

Een jonge vrouw begint een soort kindertehuis, vlak naast de woning van een oude zonderling. De man heeft veel last van de onrust en het lawaai en hij stelt alles in het werk om van het kindertehuis af te komen. Maar tenslotte lukt het de herrieschoppertjes het hart van de oude man te winnen. Sentimentele Heimatfilm - het zwakke plot wordt uitsluitend gered door het natuurlijke spel van de kinderen.

Wenn abends die Heide träumt

1952 | Drama

Duitsland 1952. Drama van Paul Martin. Met o.a. Rudolf Prack, Viktor Staal, Beppo Brehm, Margarethe Haagen en Margot Trooger.

Twee voormalige Luftwaffe-piloten verdienen in het na- oorlogse Duitsland de kost met het onschadelijk maken van vliegtuigbommen en landmijnen. Prack wordt verliefd op de verloofde van zijn collega Staal en wil hem niet kwetsen en besluit naar Argentinië te emigreren. Tijdens hun laatste gezamenlijke karwei als de spanning meer dan te snijden is, gebeurt er een ongeluk. Super melodramatische Heimatfilm van het ergste soort dat echter behoorlijk gedaan is; vooral voor liefhebers van het genre.

Tausend rote Rosen blühn

1952 | Muziek, Drama

Duitsland 1952. Muziek van Alfred Braun en Axel Braun. Met o.a. Rudolf Prack, O.W. Fischer, Winnie Markus, Otto Gebühr en Margarete Haagen.

Een vrouw tussen twee mannen. Van de ene heeft zij gehouden, maar hij zit voor zijn werk al drie jaar in Mexico en heeft niets van zich laten horen. Ze weet niet dat haar vader al zijn brieven heeft verbrand. Met de andere is zij op verzoek van haar vader getrouwd, en ze heeft een kind van hem. Als haar jeugdliefde als succesvol ingenieur terugkeert, is zij vastbesloten haar gezin te verlaten. Alleen een ongeluk kan haar daarvan weerhouden... Een film die alle elementen van een publiekstrekker uit de jaren 1950-60 bevat: vaderland, hartepijn, smartlappen en de idolen van het witte doek, Prack en Fischer. Scenario van Werner P. Zibaso. Camerawerk van Bruno Stephan.

Oh, du lieber Fridolin!

1952 | Komedie, Romantiek

Duitsland 1952. Komedie van Peter Hamel. Met o.a. Hans Reiser, Ingrid Andree, Otto Gebühr, Charlotte Daudert en Fritz Remond.

Kommer en kwel van een romanschrijver: niemand wil zijn werk uitgeven, hij raakt zijn huis kwijt en bijna ook nog de vrouw van wie hij houdt. Hij slaat zich er door heen als bokser en dakdekker, tot het geluk ook hem eindelijk toelacht. Het enige interessante in deze zwakke komedie zijn de scènes waarin de praktijken bij het profboksen op de hak genomen worden.

Fritz und Friederike

1952 | Komedie

Duitsland 1952. Komedie van Géza von Bolváry. Met o.a. Liselotte Pulver, Margaretha Haagen, Erika von Thelmann, Loni Heuser en Albert Lieven.

Een oud gegeven weer eens afgestoft: een als jongen opgevoed meisje loopt weg uit een jonge-damespensionaat en gaat als soldaat het leger in, maar als ze een kapitein tegenkomt op wie ze verliefd wordt, komt haar ware vrouwenaard toch naar boven. Het had een leuke satire op het soldatendom kunnen zijn, maar het bleef een kleinburgerlijke farce.

Die Blaue Stunde

1952 | Komedie

Duitsland 1952. Komedie van Veit Harlan. Met o.a. Kristina Söderbaum, Hans Nielsen, Paulette Andrieux, Kurt Kreuger en Otto Gebühr.

Harlan regisseert zijn echtgenote Söderbaum in een draak over een echtpaar dat wil echtscheiden omdat hij 's nachts snurkt! Maar... alles loopt nog goed af.

Sensation in San Remo

1951 | Muziek, Komedie

Duitsland 1951. Muziek van Georg Jacoby. Met o.a. Marika Rökk, Peter Pasetti, Ewald Balser, Elisabeth Markus en Maria Litto.

De dochter van een professor, die gymnastieklerares is, werkt in het geheim als nachtclubdanseres. Ze oogst, na allerlei verwarrende gebeurtenissen, roem met haar optredens en eveneens wint zij de liefde van een componist. Onnozel verhaal als omlijsting voor allerlei handelingen in een dure revue rond Marika Rökk.

Dr. Holl

1951 | Drama, Komedie

Duitsland 1951. Drama van Rolf Hansen. Met o.a. Dieter Borsche, Maria Schell, Heidemarie Hatheyer, Carl Wery en Otto Gebühr.

Om een ongeneeslijk zieke patiënte te troosten, trouwt haar huisarts met haar. Zijn verloofde heeft er alle begrip voor, en dat blijft ze nota bene houden als de arts een serum ontwikkelt waarmee zijn vrouw toch nog in leven kan blijven. Een damesdrama volgens Duits-sentimenteel recept.

Das ewige Spiel

1951 | Drama, Historische film

Duitsland 1951. Drama van Frantisek Cáp. Met o.a. Willy Birgel, Cornell Borchers, Will Quadflieg, Otto Gebühr en Margarete Hagen.

Een jonge vrouw, die tussen echtgenoot en minnaar heen en weer wordt geslingerd, krijgt een visioen van haar eigen lot, gezien vanuit het gezichtspunt van drie verschillende eeuwen. Elke geschiedenis heeft een tragisch einde, en zij neemt het enig juiste besluit... Een melodrama dat veel belooft, maar de hoge pretenties niet waar kan maken.

Unsterbliche Geliebte

1950 | Drama

Duitsland 1950. Drama van Veit Harlan. Met o.a. Kristina Söderbaum, Hans Holt, Alexander Golling, Otto Gebühr en Hermann Schomberg.

Deze verfilming van Theodor Storms novelle Aquius submersus werd volledig verprutst door een gezwollen regie in de eerste naoorlogse film van het duo Harlan-Söderbaum.

Melodie des Schicksals

1950 | Drama, Muziek, Mysterie

Duitsland 1950. Drama van Hans Schweikart. Met o.a. Brigitte Horney, Viktor de Kowa, Mathias Wieman, Franz Schafheitlin en Fita Benkhoff.

Een door en door eerlijke komponist, die echter geen succes heeft, schiet zijn vriend, een beroemde dirigent, neer, omdat deze zijn echtgenote gewetenloos heeft ingepikt. In de gevangenis komt hij weer tot zichzelf en componeert een belangrijk pianoconcert. Een platvloers melodrama met het niveau van een goedkope driestuiverroman.

Drei Mädchen spinnen

1950 | Komedie, Familiefilm, Muziek

Duitsland 1950. Komedie van Carl Froelich. Met o.a. Albrecht Schoenhals, Adelheid Seeck, Axel von Ambesser, Georg Thomalla en Renate Barken.

Drie dochters willen hun gescheiden moeder een nieuwe man bezorgen, maar plotseling duikt de echte vader weer op... een aardige familiekomedie uit de jaren vijftig. Ook bekend als KOMPLOTT AUF ERLENHOF, MUTTI MUSS HEIRATEN.

Und über uns der Himmel

1947 | Drama, Historische film

Duitsland 1947. Drama van Josef von Báky. Met o.a. Hans Albers, Lotte Koch, Annemarie Haase, Paul Edwin Roth en Otto Gebühr.

Albers komt uit de oorlog terug en vindt zijn huis in puin, zijn zoon blind en de vrouw van zijn vriend weduwe geworden. Hij wordt zwarthandelaar, maar komt tot inkeer. Documentaire fragmenten maken er een interessante morele vertelling van.

Nacht ohne Abschied

1943 | Drama

Duitsland 1943. Drama van Erich Waschneck. Met o.a. Karl Ludwig Diehl, Anna Dammann, Hans Söhnker en Otto Gebühr.

De vrouw van overste Gösta Knudson kan haar romance met ritmeester Gunnar Nyborg maar niet vergeten. Ondanks de entourage van militairen, voor wie 'plichtsgevoel' en 'eer' alles is, blijft de film een 'keukenmeidenromannetje' zoals men dat pleegt te noemen.

Immensee

1943 | Romantiek, Drama

Duitsland 1943. Romantiek van Veit Harlan. Met o.a. Kristina Söderbaum, Carl Raddatz, Paul Klinger, Otto Gebühr en Max Gülstorff.

Söderbaum wacht tevergeefs tot haar vriend Raddatz terugkeert van zijn muziekstudie en trouwt dan maar met Klinger, wat haar berouwt als Raddatz een beroemde concertpianist blijkt te zijn geworden. Het is echter 1943, dus blijft een vrouw haar man trouw. En zo pleegde Harlan een nieuwe misdaad: de verkrachting van een prachtige novelle van Theodor Storm.

Der Grosse König

1942 | Historische film

Duitsland 1942. Historische film van Veit Harlan. Met o.a. Otto Gebühr, Kristina Söderbaum, Paul Wegener, Paul Henckels en Hans Nielsen.

Harlans film bouwde voort op een rijke traditie, want leven en werken van Frederik de Grote waren al ettelijke malen verfilmd. Ucicky`s DAS FL[KA3]OTENCONCERT VON SANSSOUCI (1930) was door links gehoond wegens alle Duitse militaristische propaganda. Harlans film met een wezenloze Söderbaum als molenaarsdochter en voor de zoveelste keer Otto Gebühr als 'Der Alte Fritz' overtrof propagandistisch alle vorige films.

Casanova heiratet

1940 | Komedie

Duitsland 1940. Komedie van Viktor de Kowa. Met o.a. Karl Schönböck, Lizzi Waldmüller, Fita Benkhoff, Irene von Meyendorff en Hans Leibelt.

Een populaire toneelspeler (Sch[KA3]onb[KA3]ock), die op planken steeds een hartebreker moet spelen, houdt in werkelijkheid meer van een eenvoudig, degelijk leven. Om aan twee aanbidsters (Benkhoff en Waldm[KA3]uller) te ontkomen vlucht hij naar het platteland, waar hij de jonge Gertrud (Meyendorff) leert kennen en met haar trouwt. De beide fans zijn hem echter op het spoor en als zij hem vinden leidt dat tot allerlei misverstanden en ruzies. Uiteindelijk is er natuurlijk een happy end. Geen film waar men ondersteboven van raakt, want daarvoor is het veel te saai. De muziek is daarentegen de moeite waard.

Die Barmherzige Lüge

1939 | Drama

Duitsland 1939. Drama van Werner Klingler. Met o.a. Hilde Krahl, Elisabeth Flickenschildt, Otto Gebühr en Paul Dahlke.

Anja, die een kind heeft van de verdwenen ontdekkingsreiziger Thomas, geeft zich tegenover diens ouders voor zijn vrouw uit. Na een niet onaardig begin is het uitsluitend aan de boeiende Krahl te danken dat de film niet geheel in de golven van de sentimentaliteit ten onder gaat.

Nanon

1938 | Muziek

Duitsland 1938. Muziek van Herbert Maisch. Met o.a. Erna Sack, Johannes Heesters, Dagny Servaes en Otto Gebühr.

De waardin Nanon heeft de reputatie nooit door een Parijzenaar te zijn gekust. Een geschiedenis uit de rococotijd naar de gelijknamige operette van Richard Genée met de vermaarde sopraan Sack als partner van Heesters.

Fridericus

1937 | Historische film

Duitsland 1937. Historische film van Johannes Meyer. Met o.a. Otto Gebühr, Hilde Körber, Lil Dagover, Käthe Haack en Agnes Straub.

Deze Frederik de Grote-verfilming verschilt niet veel van Veit Harlan's reactionaire DER GROSZE KÖNIG. Fransen en Oostenrijkers verklaren Pruisen de oorlog. Frederik stuurt onder gejuich van de Berlijners zijn soldaten het slagveld op. Deze film kreeg als alternatieve titel mee: DER ALTE FRITZ.

Der Choral von Leuthen

1933 | Oorlogsfilm, Drama

Duitsland 1933. Oorlogsfilm van Carl Froelich en Arsen von Cserepy. Met o.a. Walter Supper, Otto Gebühr, Olga Tschechowa, Elga Brink en Harry Frank.

Weer een film over Frederik de Grote, met, hoe kan het anders, Geb[KA3]uhr in de hoofdrol. Dit keer gaat het over de slag bij Leuthen in 1757, waarbij Frederik, door een slimme opstelling van zijn manschappen, een glansrijke overwinning behaalde op het in getal veel sterkere Oostenrijkse leger. Daarnaast speelt een liefdesgeschiedenis tussen een Pruissische Ritmeester (Frank) en een Oostenrijkse hofdame (Brink). Deze film, die wel nationalistisch, maar niet nationaal-socialistisch is, heeft een uitstekende rolbezetting. Dit werk uit 1932 werd na de machtsovername als propagandafilm gebruikt. Als tijdsdocument nog altijd het aanzien waard.

Das Flötenkonzert von Sanssouci

1930 | Historische film, Drama

Duitsland 1930. Historische film van Gustav Ucicky. Met o.a. Otto Gebühr, Renate Müller, Walter Janssen, Hans Rehmann en Friedrich Kayssler.

Oostenrijk, Frankrijk en Rusland sluiten een verbond tegen Pruisen, maar Frederik de Grote komt er toch achter, en in een pauze van vijf seconden tijdens een door hem uitgevoerd fluitconcert, geeft hij zijn generaals bevelen. Op Veit Harlans DER GROSZE KÖNIG na was dit de meest reactionaire Frederik de Grote-verfilming, waartegen links heftig protesteerde wegens het pleidooi voor bewapening van Duitsland.

Der Alte Fritz

1926 | Historische film

Duitsland 1926. Historische film van Gerhard Lamprecht. Met o.a. Otto Gebühr, Käthe Haack, Hubert von Meyerinck, Anton Pointner en Bernd Aldor.

Eén van de eerste, groots opgezette filmbiografieën van de Pruisische koning Frederik, waarmee een ware rage ontstond, die tot 1944 duurde.

Der Golem, wie er in die Welt kam

1920 | Zwijgende film, Horror

Duitsland 1920. Zwijgende film van Carl Boese en Paul Wegener. Met o.a. Paul Wegener, Albert Steinrück, Lyda Salmonova, Ernst Deutsch en Otto Gebühr.

In de 16de eeuw voorziet de Praagse rabbijn Yehudah ben Bezalel Levai antisemitisch geweld tegen de joodse bewoners van de stad. Om zijn geloofsgenoten te beschermen maakt hij een golem, een levend monster van klei. Maar het experiment heeft ook andere, onbedoelde gevolgen. Wegener, die eerder al twee films rond de golem had gemaakt, speelt zelf het titelpersonage in dit fraai vormgegeven horrorverhaal. In 1919 baarde Das Kabinet des Dr. Caligari veel opzien. Wegener ontkende destijds dat hij op dat succes wilde meeliften, maar wordt toch gerekend tot de grote mannen van het Duitse expressionisme.