Juanjo Menéndez

Acteur

Juanjo Menéndez is acteur.
Er zijn 31 films gevonden.

El Pan debajo del brazo

1984 | Komedie

Spanje 1984. Komedie van Mariano Ozores. Met o.a. Antonio Ozores, María Casanova, Pepe Da Rosa, Fedra Lorente en Juanito Navarro.

De film vertelt het verhaal van drie paren die een kind krijgen. We zien een opeenvolging van anekdoten over de identiteit van de toekomstige ouders. Weer een van die talloze komedies van Mariano Ozores. Deze keer snijdt hij problemen aan als abortus, werkloosheid en de onveiligheid van de burger; dit alles op de simpelste manier. Niets bijzonders.

Y del seguro... libranos Señor!

1983 | Komedie

Spanje 1983. Komedie van Antonio del Real. Met o.a. Juanjo Menéndez, Carlos Larrañaga, Isabel Luque en Alfonso Cabeza.

Enkele misdadigers zoeken hun toevlucht in een hospitaal. Een middelmatige komedie die commercieel gezien geen groot succes is geweest.

Despido improcedente

1979 | Komedie

Spanje 1979. Komedie van Joaquín Romero Marchent. Met o.a. Juanjo Menéndez, Jesús Puente, Rosana Yanni en Rafael Fernández.

Verwikkelingen en misverstanden rond twee verwijfde advocaten. Deze zeer slechte film pretendeert leuk te zijn.

Madrid, Costa Fleming

1975 | Komedie

Spanje 1975. Komedie van José María Forqué. Met o.a. Juanjo Menéndez, Africa Pratt, Ismael Merlo, Claudia Gravy en Verónica Forgué.

De lotgevallen van de bewoners van een modern flatgebouw in Madrid. Het verval van een regisseur die trouwens nooit zeer opmerkelijk is geweest.

La Dudosa virilidad de Cristóbal

1975 | Komedie

Spanje 1975. Komedie van Juan Bochs. Met o.a. Juanjo Menéndez, Marina Ferri, Ramón Pons en María Vico.

Een getrouwde man lijdt aan een complex door zijn gebrek aan mannelijkheid. Een beschamende pseudo-komedie die door Ignacio F.Iquino geschreven en geproduceerd werd.

Manolo la nuit

1972 | Komedie

Spanje 1972. Komedie van Mariano Ozores. Met o.a. Alfredo Landa, María José Alfonso, Josele Román, José Sacristán en Juanjo Menéndez.

Omdat hij genoeg heeft van zijn vrouw leeft een man van de toeristes aan de Costa del Sol. Even slecht als de overige komedies van Landa/Ozores.

Porqué pecamos a los 40?

1970 | Komedie

Spanje 1970. Komedie van Pedro Lazaga. Met o.a. Fernando Fernán-Gómez, José Luis Lopéz Vázquez, Juanjo Menéndez, Rossana Yanni en Esperanza Roy.

Een drietal mannen van middelbare leeftijd wil jonge vrouwen verleiden. De klassieke, pijnlijk pseudo-erotische, komedie uit de achterlijke Spaanse cinema van de jaren zestig en zeventig.

Los Hombres las prefieren viudas

1970 | Komedie

Spanje 1970. Komedie van Leon Klimowsky. Met o.a. María Mahor, Juanjo Menéndez, María Isbert en Tomás Blanco.

Een jonge vrouw verzint een overleden echtgenoot om zodoende te kunnen trouwen met een miljonair die op een ziekelijke manier door weduwen wordt aangetrokken. Een werkelijk slechte film.

Las 7 vidas del gato

1970 | Komedie

Spanje 1970. Komedie van Pedro Lazaga. Met o.a. Esperanza Roy, Juanjo Menéndez, Antonio Ozores, Valeriano Andrés en Rossana Yanni.

Reeds zeven vrouwen zijn gestorven vanwege hun liefde voor de hoofdfiguur. Een zeer zwakke komedie, gebaseerd op het toneelstuk van Jardiel Poncela.

Verano 70

1969 | Komedie

Spanje 1969. Komedie van Pedro Lazaga. Met o.a. Juanjo Menéndez, Diana Lorys, José Sazatornil en Mónica Randall.

De vakanties van een aantal Spaanse families in Benidorm. De mannen willen echter de zomermaanden liever in de stad doorbrengen. Een typische produktie van Lazaga en Masó, waar laatstgenoemde scenarioschrijver en producent is. De film werd gemaakt aan het eind van de jaren zestig.

Susana

1969 | Komedie

Spanje 1969. Komedie van Mariano Ozores. Met o.a. Conchita Velasco, Juanjo Menéndez, Florinda Chico, Angel Aranda en Manolo Zarzo.

Een vlot meisje komt in een arm dorpje aan. Een walgelijke komedie.

La que arman las mujeres

1969 | Komedie

Spanje 1969. Komedie van Fernando Merino. Met o.a. Manolo Gómez Bur, Florinda Chico, Ana María Vidal en Juanjo Menéndez.

Teneinde de door hem versierde vrouwen te ontlopen verhuurt een playboy zijn flat aan een lelijke en gefrustreerde vriend van hem. Een echt onuitstaanbaar blijspel.

El Taxi de los conflictos

1969 | Komedie

Spanje 1969. Komedie van José Luis Sáenz de Heredia. Met o.a. Juanjo Menéndez, Juan Diego en Carmen Sevilla.

De kleurrijke clientèle van een Madrileense taxichauffeur. Een stompzinnige en demagogische film, die destijds toch een zeker succes behaalde.

El Abominable hombre de la Costa del Sol

1969 | Komedie

Spanje 1969. Komedie van Pedro Lazaga. Met o.a. Juanjo Menéndez, La Polaca, Mónica Randall en Mary Francis.

Een onbesuisde man van middelbare leeftijd wil tot iedere prijs chef worden van de afdeling 'public relations' van een belangrijk hotel aan de Costa del Sol. Dit is één van de komedies die geproduceerd werden om de enorme hausse van buitenlandse toeristen te exploiteren.

No desearás la mujer de tu prójimo

1968 | Komedie

Spanje 1968. Komedie van Pedro Lazaga. Met o.a. Arturo Fernández, Sonia Bruno, Juanjo Menéndez en Diana Lorys.

Van vijf echtparen zijn de mannen op andermans vrouw verliefd. Vervelend en onuitstaanbaar.

La Chica de los anuncios

1968 | Komedie, Romantiek

Spanje 1968. Komedie van Pedro Lazaga. Met o.a. Sonia Bruno, Juan Luis Galiardo, Juanjo Menéndez, Karina en Sancho Gracia.

Een naïef meisje uit de provincie komt naar Madrid met het doel daar covergirl te worden. Een beklagenswaardige film.

Cuidado con las señoras

1968 | Komedie, Misdaad

Spanje 1968. Komedie van Julio Buchs. Met o.a. José Luis Lopéz Vázquez, Mara Cruz, Teresa Gimpera en Juanjo Menéndez.

Een plattelandsarts onderzoekt in Madrid de dood van de echtgenoot van de vrouw die hij bemint. Een detectivekomedie met een zeer slecht cinematografisch resultaat.

Un Millón en la basura

1967 | Komedie

Spanje 1967. Komedie van José María Forqué. Met o.a. José Luis Lopéz Vázquez, Julia Gutiérrez Caba, Juanjo Menéndez en Aurora Redondo.

Een straatveger vindt plotsklaps een miljoen peseta's. Een sentimentele, paternalistische film, hoewel met een succesvolle vertolking en situering.

Sor Citroen

1967 | Komedie

Spanje 1967. Komedie van Pedro Lazaga. Met o.a. Gracita Morales, José Luis Lopéz Vázquez, Rafaela Aparicio en Juanjo Menéndez.

De wederwaardigheden van een non die goede daden verricht al rijdend in haar Citroën. Waardeloos.

Millonario por un día

1964 | Komedie

Spanje/Argentinië 1964. Komedie van Enrique Cahen Salaberry. Met o.a. José Marrone, Juanjo Menéndez, Gracita Morales en Luis Heredia.

De voorvallen die ontstaan door de buit van een belangrijke diefstal. Een vage, vreemdsoortige film, maar verre te verkiezen boven de in dit genre gebruikelijke Spaanse produkties.

Julieta engaña a Romeo

1964 | Komedie

Spanje 1964. Komedie van José María Zabalza. Met o.a. Germán Cobos, Gloria Osuna, Juanjo Menéndez en Lina Morgan.

Drie vrouwen twisten om de liefde van een reeds overleden man. Een afgrijselijke film, zoals alle films van Zabalza.

Una Tal Dulcinea

1963 | Komedie

Spanje 1963. Komedie van Rafael Salvia. Met o.a. Susana Campos, Juanjo Menéndez, César del Campo en Lina Morgan.

Een jonge getrouwde vrouw wil de liefde van haar man terugwinnen.Een afschuwelijk film.

Vamos a contar mentiras

1962 | Komedie

Spanje 1962. Komedie van Antonio Isasi-Isasmendi. Met o.a. Juanjo Menéndez, Amparo Soler Leal, José Luis Lopéz Vázquez en Pepe Isbert.

Om de verveling van alledag te ontvluchten gaat mevrouw Poveda zich aan haar fantasieën te buiten. Een verfilming van het gelijknamige toneelstuk van Alfonso Paso.

La Pandilla de los ll

1962 | Komedie

Spanje 1962. Komedie van Pedro Lazaga. Met o.a. Adolfo Marsillach, Pepe Isbert, Angel de Andrés, Manolo Morán en Antonio Ozores.

Beïnvloed door Amerikaanse 'thrillers' besluiten elf ongelukkige misdadigers de Bank van Spanje te beroven. Een sympathieke komedie, een beetje volgens I SOLITI IGNOTI.

Cuando estalló la paz

1962 | Komedie

Spanje 1962. Komedie van Julie Diamante. Met o.a. Laura Valenzuela, Agustín González, Pepe Isbert en Juanjo Menéndez.

Tijdens WOI wordt een Spaans dorpje verdeeld in francofielen en mensen die pro-Duits zijn. Een intrigerende film naar een roman van Fernández Flórez.

Las de Caín

1959 | Komedie

Spanje 1959. Komedie van Antonio Momplet. Met o.a. María Luz Galicia, Juanjo Menéndez, Mariano Azaña en Carmen Flores.

Aan het begin van deze eeuw neemt een vertaler de beslissing om zijn vijf dochters in recordtijd uit te huwelijken. Een komedie die zich op achtenswaardige wijze inspireerde op Amerikaanse voorbeelden, maar toch een weinig geslaagd resultaat opleverde.

El Lazarillo de Tormes

1959 | Drama

Spanje 1959. Drama van César Fernández Ardavín. Met o.a. Marco Paoletti, Juanjo Menéndez, Carlos Casaravilla, Memmo Carotenutto en Carlo Pisacane.

Een herverfilming van de gelijknamige film, die niet van kwaliteit gespeend is. Vandaag blijkt het de enige geslaagde film van deze regisseur te zijn, die bovendien op goede vertolkingen in zijn cast prat kan gaan, waarbij vooral die van Pisacane opvallen.

Susana y yo

1957 | Komedie

Spanje 1957. Komedie van Enrique Cahen Salaberry. Met o.a. Abbe Lane, Juanjo Menéndez, Mary Lamarr, Juanjo Menendez en Georges Rivière.

Een cabaret-artieste aarzelt tussen een serieuze leraar en een lichtzinnige aanbidder. Een redelijke komedie, - gemaakt ter ere van Abbe Lane.

Suspenso en comunismo

1955 | Komedie

Spanje 1955. Komedie van Eduardo Manzanos. Met o.a. Antonio Vico, Alfredo Mayo, Juanjo Menéndez en Julia Caba Alba.

Drie communistische spionnen komen in Spanje aan met terroristische bedoelingen, maar uiteindelijk vestigen ze zich in het land. Een achterlijke en beschamende komedie, die midden in de koude oorlog opgenomen werd.

La vida es maravillosa

1955 | Komedie

Spanje 1955. Komedie van Pedro Lazaga. Met o.a. Germán Cobos, Elena Espejo, Antonio Prieto en Juanjo Menéndez.

Deze film vertelt ons dat het leven geweldig is, ondanks de hindernissen en problemen waar de mensen mee te maken hebben. Een van de minder populaire rolprenten van deze regisseur, verzadigd met een te kunstmatig optimisme.

Familia provisional

1955 | Komedie

Spanje 1955. Komedie van Francisco Rovira Beleta. Met o.a. Antonio Casal, Susana Canales, Juanjo Menéndez en Félix Dafauce.

In de schoot van een typisch Spaanse familie ontstaan problemen... Een van de slechtste films van deze regisseur, ondanks dat het scenario afkomstig is van Berlanga.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Juanjo Menéndez op televisie komt.

Reageer