Mikijiro Hira

Acteur

Mikijiro Hira is acteur.
Er zijn 9 films gevonden.

Rampo

1994 | Fantasy, Thriller

Japan 1994. Fantasy van Kazuyoshi Okuyama en Kazuyshi Okuyama. Met o.a. Naoto Takenada, Michikio Hada, Masahiro Motoki, Teruyuki Kagawa en Mikijiro Hira.

Japan, einde jaren 1920-30. De melancholieke auteur Takenaka leest in een krantenbericht dat een huisvrouw haar man op langzame, pijnlijke manier vermoord heeft, volgens een recept uit één van zijn boeken. Geïntrigeerd gaat hij de vrouw opzoeken en ze blijkt helemaal te passen bij zijn persoonlijke schoonheidsideaal. Hij gaat over haar schrijven. Hij raakt in de ban van zijn literaire arbeid, waarbij hij fictie en werkelijkheid niet meer uit elkaar kan houden. Een soort THE DARK HALF, gebaseerd op een roman van Edogawa Rampo, de Japanse Stephen King. De stijl doet echter meer denken aan THE NAKED LUNCH wat het voor een westerling zeker niet eenvoudig maakt om erin door te dringen. Fascinerend maar bewust complex scenario van Okuyama en Yuhei Enoki. Gefotografeerd door Yasushi Sasakibara.

Utamaro, yumetro shiriseba

1976 | Historische film, Erotiek

Japan 1976. Historische film van Akio Jissoyi. Met o.a. Shin Kishida, Shingo Yamashiro, Isao Bito, Mikio Narita en Ryo Tamura.

Deze film pretendeert aan de hand van de prenten van de 18e-eeuwse Japanse schilder Utamaro een historisch tijdsbeeld te geven, maar is in feite niets meer of minder dan een fraai gekleurde seksfilm.

Chikumagawa Zessho

1968 | Drama

Japan 1968. Drama van Shiro Toyoda. Met o.a. Kinya Kataoji, Yuriko Hoshi en Mikijiro Hira.

Een jongeman, opgegeven door zijn artsen, beleeft in zijn laatste dagen een onverwachte liefde met een verpleegster van het ziekenhuis waar hij verpleegd wordt. Een zwak supersentimentele smartlap, kenmerkend voor de Japanse film rond 1965.

Kedamono no Ken

1967 | Avonturenfilm

Japan 1967. Avonturenfilm van Hideo Gosha. Met o.a. Mikijiro Hira, Tsuyoshi Kato, Shima Iwashita en Shigeru Amachi.

De wederwaardigheden van een jongeman in 1857 die probeert het autoritaire systeem van de samoerais, waarvan hij deel uitmaakt, te veranderen. Een aannemelijke film, gemaakt door een cineast die bekend is geworden door zijn televisiefilms.

Gohiki no Shinshi

1967 | Misdaad

Japan 1967. Misdaad van Hideo Gosha. Met o.a. Tatsuya Nakadai, Miyuki Kuwano, Mikijiro Hira, Kunie Tanaka en Hisashi Igawa.

Een jongeman die net uit de gevangenis komt, wordt betrokken bij een complot om drie mannen te vermoorden. Een politiefilm met een versleten genre-formule. In de hoofdrol Tatsuya Nakadai, de acteur die in bijna alle Japanse actiefilms uit die tijd speelt.

Yoru no Henrin

1966 | Avonturenfilm, Misdaad

Japan 1966. Avonturenfilm van Noboru Nakamura. Met o.a. Miyuki Kuwano, Mikijiro Hira, Bunta Sagawara, Masuyo Iwamoto en Isao Kimura.

De jonge Eiji wordt door een gangster verleid en tot prostitutie gedreven. Een van haar klanten wordt echter verliefd op haar. Drama vol met huilerige en politie-achtige elementen dat van geen enkele originaliteit getuigt, maar gered wordt door de vertolking en een bepaalde sfeer.

Tanin no Kao

1966 | Drama, Sciencefiction

Japan 1966. Drama van Hiroshi Teshigahara. Met o.a. Tatuya Nakadai, Mikijiro Hira, Kyoko Kishida, Machiko Kyo en Eiji Okada.

Een man wiens gezicht door een explosie zwaar werd verminkt en daardoor een sociale outcast wordt krijgt door plastische chirurgie een ander gezicht aangemeten. Als vreemdeling probeert hij zo opnieuw zijn vrouw te verleiden, die na zijn verminking het niet meer kon opbrengen met hem naar bed te gaan. Zijn tweede identiteit wordt echter al snel een obsessie. Het fascinerende uitgangspunt wordt boeiend uitgewerkt en Nakadai is erg sterk in de veeleisende dubbele hoofdrol. Ook bekend als THE FACE OF ANOTHER.

Obi o Toku Natsuko

1966 | Drama

Japan 1966. Drama van Shigeo Tanaka. Met o.a. Ayako Wakao, Eiji Funakoshi, Mikijiro Hira en Yuzo Hayakawa.

Een geisha wordt de minnares van een machtig industrieel. Hij wijst haar uiteindelijk af voor een huwelijk. Een klassiek Japans melodrama uit de jaren 1960-1970. Veel vals sentiment met pseudo-feministische trekjes.

Sambiki no Samurai

1964 | Avonturenfilm

Japan 1964. Avonturenfilm van Hideo Gosha. Met o.a. Tetsurô Tamba, Mikijiro Hira, Isamu Nagato en Miyuki Kuwano.

De samoerai Shiba arriveert in een dorp dat wordt beheerst door de arglistige Matsushita. Clichématige samoerai-film die uitgaat van een al even cliché-verhaal. Alleen geschikt voor echte liefhebbers van dit soort films.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Mikijiro Hira op televisie komt.

Reageer