Mathieu Schiffman

Acteur

Mathieu Schiffman is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

Un moment d'inattention

1991 | Erotiek, Drama

Frankrijk 1991. Erotiek van Liliane de Kermadec. Met o.a. Anne Caudry, Hippolyte Girardot, Fabienne Babe, Patrick Fierry en Isabelle Nanty.

Laurent (Girardot) en Virginie (Caudry) zijn zeer gelukkig, met dien verstande dat zij buitenshuis werkt en hij kookt, prutst en hun kind opvoedt. Het speelt zich af in de jaren negentig, maar waar precies wordt in het middn gelaten. Hun vrienden praten over hen als over een bijzonder stel, tot op de dag dat begeerte heel dichtbij komt. Een ondefinieerbare tv-film, zoals al het werk van deze marginale ex-cineaste die een moeizame carri[KA2]ere aflegt (zij werd van de set gestuurd tijdens het draaien van haar laatste film, SOPHIE ET LE CAPITAINE, die nooit afgemaakt is). In deze geslaagde kroniek staan gevoelens en toeval zo'n beetje centraal. Er is in halftinten opgenomen, en plotseling spreekt er uit schijnbaar onbelangrijke gebaren of feiten een zekere angst. Geen eenvoudig vermaak voor beginners!

Rouge gorge

1984 | Drama, Experimenteel, Misdaad

België/Frankrijk 1984. Drama van Pierre Zucca. Met o.a. Philippe Léotard, Laetitia Léotard, Jérôme Zucca, Victoria Abril en Fabrice Luchini.

Een originele maar niet van belang zijnde intrige. Reine, een jonge vrouw, is erg benieuwd naar de werld om haar heen en tijdens de afwezigheid van haar vader komt zij erachter dat hij een valsemunter is. Zij besluit heel veel vals geld uit te geven om de aandacht te vestigen op haarzelf en haar vader. De film kent een banaal eind, maar daar gaat het in wezen niet om. Het verhaal wordt verteld, maar de verschillende elementen (nostalgie naar de kindertijd, verontrustende atmosfeer, detective-achtige intrige) passen niet bij elkaar waardoor een mengelmoes van intens-lyrische momenten en nietszeggende scènes ontstaan. Deze half mislukte produktie is echter nog alijd beter dat de vele films die zo vernuftig in elkaar gestoken zijn maar die absoluut niets te melden hebben.

Les nuits de la pleine lune

1984 | Familiefilm, Drama

Frankrijk 1984. Familiefilm van Eric Rohmer. Met o.a. Pascale Ogier, Fabrice Luchini, Virginie Thévenet, Christian Vadim en László Szabó.

Opus vier van de reeks comédies et proverbes. Een moeilijk na te vertellen film van Rohmer over een vrouw die schommelt tussen haar gevoel en haar verstand. Rohmer bekijkt met een ijzige blik de kleine, slechts aan de oppervlakte beschaafde burgerij zonder echter een oordeel te vellen. Zijn script is helder, precies en dynamisch maar ontdaan van gevoels-en morele waarden. De film is noch tragisch noch psychologisch, het is slechts een opus, het evenbeeld van een klassiek muziekstuk. Ogier kreeg de Gouden Leeuw in Venetië voor haar spel. Scenario van regisseur Rohmer. Camerawerk van Renato Berta, Jean- Paul Toraille en Gilles Arnaud.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Mathieu Schiffman op televisie komt.

Reageer