Ingrid Steeger is acteur.
Er zijn 32 films gevonden.

Paul is Dead

2000 | Komedie, Muziek

Duitsland 2000. Komedie van Hendrik Handloegten. Met o.a. Sebastian Schmidtke, Martin Reinhold, Vasko Scholz, Myriam Abeillon en Ian T. Dickinson.

Het broodje-aapverhaal dat Paul McCartney in 1966 naar de eeuwige ‘Strawberry fields’ zou zijn gegaan en vervangen door een dubbelganger, vormt het uitgangspunt voor deze warme coming-of-age-film. Avontuur begint wanneer tijdens de zomervakantie van 1980 in het provinciestadje van de 13-jarige Beatles-fan Tobias (Urzendowsky) een VW-Kever opduikt. Het stuur zit rechts en de bestuurder spreekt Engels. Zou hij het zijn? Sterk autobiografisch droomdebuut met aimabele personages en sfeerrijk tijdsbeeld. In het typisch landerige vakantiesfeertje waarin pubers op hun eigen planeet leven verstopt Handloegten gastoptredens van regisseur Achim von Borries en ‘Klimbim’-comédienne Ingrid Steeger.

Die blaue Kanone

1999 | Komedie

Duitsland 1999. Komedie van Otto Retzer. Met o.a. Ottfried Fischer, Verona Feldbusch, Fritz Wepper, Wolfgang Fierek en Dennenesch Zoudé.

Deze Germaanse grapjesfilm is zeer vrijelijk, maar zeer herkenbaar ge[KA3]inspireerd op de succesvolle NACKED GUN-reeks (al beweren de makers bij hoog en bij laag van niet). Het duo Leslie Nielsen als de oenige smeris Frank Drebin, die zijn baas George Kennedy van tijd tot tijd tot waanzin en wanhoop drijft, is nu vervangen door Fischer als Hans Kleiber en Fritz Wepper uit [KL]Derrick[KLE] als Harry Gro[KL29], die rond om de idyllische W[KA3]orthersee officier van justitie Eliette Br[KA3]osing (Steeger) in verlegenheid brengen als ze haar dochter Jutta (Feldbusch) moeten opsporen, die met illusionist Carlo Carnetti (Markovics) aan de haal is. Voor het Duitse thuispubliek beslist wel aardig door de keur van film- en tv-sterren uit heden en verleden (Wepper, Juhnke, Steeger, Feldbusch, enz.) maar daarbuiten lineair afnemend en meer op plagiaat gelijkend. Steeger werd bekend door de komische serie Klimbim uit de jaren 1970, waarin ze toen heel gewaagd voor die tijd veelvuldig haar bevallige blote borsten op de tv liet zien en Feldbusch is Duitslands populairste tv-presentatrice en beschikt zeer beslist over talenten. Het scenario voor deze klucht is van Eric Tomek en Helmut Pirnat verzorgde de fotografie. Als de kijkdichtheid goed is, valt een avontuur op Mallorca niet uit te sluiten...

Liebeslehrer der Nation

1998 | Documentaire, Biografie, Erotiek

Duitsland 1998. Documentaire van Tilman Jens. Met o.a. Oswalt Kolle, Werner Jungeblodt, Günter Amendt, Marlies Kolle en Stefan Kolle.

Met films als DAS WUNDER DER LIEBE, TECHNIK DER LIEBE en ZUM BEISPIEL: EHEBRUCH maakte de Duitse journalist/cineast Oswalt Kolle eind jaren 1960, begin jaren 1970 furore in gans West- Europa. Deze voorlichtingsfilms kenden een fenomenaal succes, maar voor de critici waren het enkel verhulde pornofilms. In heel wat landen (w.o. Belgi[KA3]e) werden de films aanvankelijk verboden. Wie ze echter vandaag terugziet zal niet kunnen begrijpen waarover al die controversen gingen. Je kunt enkel nog lachen om de stuntelige sekssc[KA2]enes en de na[KA3]ieve commentaar. Kolle zelf kan zijn `filmcarri[KA2]ere` best relativeren en praat onomwonden over zijn moeilijkheden met producenten, censors en kerk. Hij noemt zijn films een afspiegeling van de erotische frustraties in het na-oorlogse Duitsland, dat hij zelf ook de rug toekeerde, want sinds begin jaren 1970 woont hij in Nederland. Deze documentaire wordt gestoffeerd met pikante fragmenten uit zijn films en gesprekken met zijn familieleden (die meermaals fungeerden als acteurs) en mensen die met hem gewerkt hebben. Jens draaide de film t.g.v. Kolle's zeventigste verjaardag. Montage is van Sabine Gräfe- Jeffers en Norik Stepanjan. De camera werd bediend door Alen Stankovic en Hans Tanz. Ook bekend als OSWALT KOLLE ZUM 70.

Rosamunde Pilcher - Eine besondere Liebe

1996 | Romantiek

Duitsland 1996. Romantiek van Peter Deutsch. Met o.a. Gaby Dohm, Ferdinand Dux, Christian Wolff, Friedrich von Thun en Nicolin Kunz.

Heerlijke fondant over blonde, niet onaantrekkelijke bibliothecaresse Isobel Cameron (Dohm). Ze is de veertig gepasseerd en zorgt na de dood van haar moeder voor haar bejaarde vader Tom (Dux). Ze heeft een verhouding met gebaarde Henry Payson (Wolff) die ze op haar werk heeft leren kennen. Door haar baan en de zorg voor haar vader heeft ze weinig tijd voor Henry en hun samenzijn beperkt zich tot een maaltijd en een bioscoopje, eens in de week. Henry moet naar een congres in Itali[KA3]e en vraagt of Isobel met hem mee wil gaan maar dat slaat ze af. Haar vader komt te overlijden en de erfenis is niet onaanzienlijk. Als ze Henry, die ze al enige tijd verwaarloosd had, opzoekt en hem zeggen wil dat de weg eindelijk vrij is, treft ze daar een gezamenlijke vriendin aan, bruingelokte Harriet Herndon. Ze weet meteen (als vrouw) hoe laat het is. Ze verwerft in Cilmoran in Wales aan de kust het huis waar ze geboren is. Ze verhuist en onderhoudt een vriendschappelijke relatie met charmante dokter Patrick McLeish (Von Thun). Op een goede dag staat Henry voor de deur met Harriet. Nu moet Henry een beslissing nemen. Prachtig ge[KA3]ensceerde damesfilm van niveau. Puur genieten voor de (grote) deelmarkt, waarvoor hij bedoeld is. Behoorlijk scenario van Judith Feldmann en David Wyles naar het korte verhaal Miss Cameron van Rosamunde Pilcher. Michael Faust stond - gedeeltelijk op locatie - achter de camera.

Der große Bellheim

1992 | Drama

Oostenrijk/Duitsland/Italië 1992. Drama van Dieter Wedel. Met o.a. Mario Adorf, Heinz Schubert, Will Quadflieg, Hans Korte en Krystyna Janda.

Titelpersonage Bellheim (Adorf), de eigenaar van een warenhuisketen, was 57 toen hij met pensioen ging. Op zijn zestigste verjaardag hoort hij dat het bedrijf voor een faillissement staat. Hij is de enige die de zaak nog kan redden. Met Schuber, Quadflieg en Korte, drie gepensioneerde vrienden, trekt hij ten strijde tegen het dreigende faillissement. Ze laten het gerucht verspreiden dat een kapitaalkrachtige Zuidkoreaanse holding wil participeren in de warenhuisketen. Daardoor gaan de Bellheim-aandelen de hoogte in. Er moet uiteraard ook worden gesaneerd. Ontslagen dreigen. Verkoper Horwitz en zijn collega Steeger besluiten zelf in de buurt een winkel te openen. Voor verdere onvrede zorgt Hoenig, de voornaamste concurrent, die een heel aandelenpakket van Bellheim opkoopt. Ten slotte komt Adorfs vrouw Janda erachter dat hij iets heeft met Demirkan. Tijdens een vergadering van de aandeelhouders komt het tot een beslissende confrontatie tussen Adorf en Hoenig. Populair en waarheidsgetrouw verslag van een comeback van een oude rot in het zakenwereld-vak, gedragen door de vier golden boys met grijze haren Adorf (64), Quadflieg (80), Schubert (69) en Korte (65). Onderscheiden met aardig wat tv-prijzen en bejubeld door zowel de tv-kritiek als het grote publiek in Duitsland, Oostenrijk en Italië. Camerawerk van Edward Klosinski.

Wilder Westen inclusive

1988 | Film noir, Drama

Duitsland 1988. Film noir van Dieter Wedel. Met o.a. Peter Striebeck, Krystyna Janda, Katja Studt, Gudrun Gabriel en Manfred Zapatka.

De wederwaardigheden van weerkundige Striebeck, die een toeristische reis door het verre Westen van Amerika maakt in gezelschap van zijn volwassen dochter Studt, de maîtresse van een oude schoolvriend, Gabriel en zijn inmiddels hertrouwde ex, Janda op wie hij nog steeds verkikkerd is. Vanwege hun beperkte budget, krijgen ze te maken met kleine en grote rampjes, en moeten ze de reis met een Duitse groep Amerika-gangers maken. Daardoor raakt Striebecks droombeeld verstoord, maar als compensatie zijn er een overvloed aan intrigetjes en brave verwikkelingen binnen de groep - genoeg voor ongeveer vijf uur tv. Wordt meestal als miniserie in drie delen uitgezonden. Camerawerk van Jaroslav Kucera.

André schafft sie alle

1985 | Komedie, Misdaad, Actiefilm

Duitsland 1985. Komedie van Peter Fratzscher en André Fratzscher. Met o.a. Maja Maranow, Peter Behrens, Dolores Schmidinger, Willeke van Ammelrooy en Dolores Schmiding.

In het middelpunt van deze middelmatige aktie-komedie staat André, succesvol karateleraar en geliefd bij de vrouwen. Door een bankoverval probeert hij - tevergeefs - financieel onafhankelijk van zijn vriendinnen te worden.

Susi - Meine liebe Familie

1980 |

Duitsland 1980. Michael Pfleghar. Met o.a. Ulrike Martinek, Peer Augustinski en Ingrid Steeger.

In het middelpunt van deze middelmatige aktie-komedie staat André, succesvol karateleraar en geliefd bij de vrouwen. Door een bankoverval probeert hij - tevergeefs - financieel onafhankelijk van zijn vriendinnen te worden.

Zwei himmlische Töchter - Ein Sarg nach Leech

1978 |

Duitsland 1978. Michael Pfleghar. Met o.a. Klaus Dahlen, Iris Berben en Ingrid Steeger.

In het middelpunt van deze middelmatige aktie-komedie staat André, succesvol karateleraar en geliefd bij de vrouwen. Door een bankoverval probeert hij - tevergeefs - financieel onafhankelijk van zijn vriendinnen te worden.

Zwei himmlische Töchter - Ein Bulle nach Pamplona

1978 |

Duitsland 1978. Michael Pfleghar. Met o.a. Klaus Dahlen, Iris Berben en Ingrid Steeger.

In het middelpunt van deze middelmatige aktie-komedie staat André, succesvol karateleraar en geliefd bij de vrouwen. Door een bankoverval probeert hij - tevergeefs - financieel onafhankelijk van zijn vriendinnen te worden.

Zwei Kumpel in Tirol

1978 | Komedie, Erotiek

Duitsland 1978. Komedie van Alois Brummer. Met o.a. Franz Muxeneder, Rinaldo Talamonti, Ingrid Steeger en Ruth Witt.

Een nogal verbrokkelde film over twee kameraden die achter iedere rok aan zitten. Het gebruikelijke Tiroler-repertoire dus. Veel ongein, maar het genre heeft toch veel aanhangers.

Massagesalon der jungen Mädchen

1973 | Erotiek

Duitsland 1973. Erotiek van Eberhard Schroeder. Met o.a. Elisabeth Volkmann, Ingrid Steeger, Felix Franchy, Lukas Ammann en Mai Ling Chan.

De liederlijke avonturen van journalist Ammann in diverse massagesalons die overal in de wereld verspreid zijn. Fantasieloze Duitse soft-porno. Olijke noot: het naderhand populaire duo Volkmann en Steeger is hier aan het begin van hun carrière die zou culmineren in hun overigens heel aardige komische tv-show Klimbim.

Liebesmarkt

1973 | Komedie, Erotiek

Duitsland 1973. Komedie van Hubert Frank. Met o.a. Ingrid Steeger, Britt Corvin, Wolfgang Fischer, Monika Mark en Josef Moosholzer.

Een studente wil een dissertatie schrijven over de materie van contactadvertenties. Haar talloze vriendinnetjes assisteren haar door dergelijke annonces te beantwoorden. Deze technisch vlot gemaakte sekskomedie overlijdt aan zijn eigen hypocriete standpunten.

Hot Dogs und Bananeneis

1973 | Erotiek

Duitsland 1973. Erotiek van Eberhard Schroeder. Met o.a. Achim Neumann, Ulrike Butz, Birgit Bergen, Ingrid Steeger en Elisabeth Volkmann.

De jonge Neumann ontwikkelt zich tot een bevrediger van welgestelde dames, maar als hij de snelstijgende vraag niet meer aankan, laat hij zijn kameraden opdraven als ondersteuning. Met de nieuw verdiende welvaart verwennen zij hun onschuldige vriendinnetjes, die niets weten van hun bijverdiensten totdat één van hen wantrouwig wordt en dan is het uit met de pret. Een dun verhaaltje, dat soft-porno moet omhullen. Verachtelijk, gedateerd en beslist geen staaltje van Grote Kunst, en 'Kunst' dan zonder de n en de s. Ook bekend als JUNGE MÄDCHEN MÖGENS HEIß - HAUSFRAUEN NOCH HEIßER.

Zum zweiten Frühstück Liebe

1972 | Erotiek, Documentaire

Duitsland 1972. Erotiek van Hubert Frank. Met o.a. Barbara Berent, Inge Steinbach, Ewa Strömberg, Ingrid Steeger en Marlene Rahn.

Opnieuw vindt een journalist aanleiding het gedrag van zogenaamde 'groene weduwen' te bestuderen en ons deelgenoot van zijn bevindingen te maken. Met ziet een volledig te verwaarlozen puinhoop.

Mädchen, die nach München kommen

1972 | Komedie, Erotiek

Duitsland 1972. Komedie van Walter Boos. Met o.a. Doris Henke, Karin Böttcher, Ingrid Steeger, Elfriede Payer en Gunther Möhner.

Het zou statistisch bewezen zijn dat jaarlijks circa 15.000 vrouwen tussen de achttien en vijfentwintig jaar naar München trekken om er werk te zoeken. Volgens deze film speelt dit werk zich grotendeels tussen de lakens af en hiervan krijgen wij wat voorbeelden. Zeer grove Germaanse humor in deze komedie-met-loden-voeten.

Liebe in drei Dimensionen

1972 | Erotiek

Duitsland 1972. Erotiek van Walter Boos. Met o.a. Ingrid Steeger, Achim Neumann, Evelyn Raess, Rosl Mayr en Doris Henke.

Een kuise jongedame te München maakt kennis met het excentrieke bestaan en de perverse hobby's van de jetset, maar verliest haar hoofd en haar maagdelijkheid niet. Deze vreselijke rommel van de afschuwelijke Walter Boos mag men geestelijke verontreiniging noemen.

Hochzeitsnacht-Report

1972 | Erotiek

Duitsland 1972. Erotiek van Hubert Frank. Met o.a. Christine von Blanc, Michael Maien, Brigitte Goebel, Ingrid Steeger en Reinhold Brandes.

Als een bruidspaartje zijn intrek neemt in een gasthof en vroeg naar bed gaat, vormt dit de aanleiding voor de eronder gebleven drinkebroers hun ervaringen op te dissen van hun eerste huwelijksnacht met als hoogtepunt hoe een voormalige pastoor uit zijn ambt trad om de dochter van de waard te trouwen, terwijl de bedrogen minnaar pastoor werd om hun huwelijk in te zegenen. Over smaak valt niet te twisten... Behalve 'Report' in de titel heeft deze kluchtige raamvertelling weinig te maken met de serie pseudo documentaires over 'voorlichting'. Scenario van de regisseur en camerawerk van Dieter von Soden. Zie ook: Aufklärung-films.

Hausfrauen-Report 4. Teil: Hausfrauen-Report International

1972 | Komedie, Erotiek

Duitsland 1972. Komedie van Ernst Hofbauer. Met o.a. Angelika Baumgart, Doris Denberg, Katharina Giani, Ingrid Steeger en Klaus Tinney.

Enqu[KA4]eteurs voor de serie HAUSFRAUEN-REPORT gaan ditmaal over de grens om het seksuele gedrag van huisvrouwen in den vreemde te onderzoeken. Dat betekent lachen en gniffelen in Boedapest, Londen, Toledo, Coxville (USA: let op de ragfijne toespeling) en Parijs. Het blijft echter armzalige voyeuristische cinema. Dit [KA1]is het vierde deel in de reeks, terwijl op verwarrende wijze het vijfde deel uit de reeks ook door het leven is gegaan als het vierde (afhankelijk hoe de serie geteld is). Zie ook: Aufklärung-films.

Die Stewardessen

1972 | Erotiek

Duitsland 1972. Erotiek van Erwin C. Dietrich. Met o.a. Evelyne Traeger, Ingrid Steeger, Kathrin Heberle, Margrit Siegel en Raphael Britten.

Incidenten uit het leven van vier stewardessen op internationale luchtlijnen worden in deze film uit de doeken gedaan. Dit laatste moet uitsluitend letterlijk worden opgevat. Nieuwe seksrommel van Dietrich onder het pseudoniem Michael Thomas. Veel kopieën zijn circa 65m.

Die Mädchenhändler

1972 | Misdaad, Erotiek

Zwitserland 1972. Misdaad van Erwin C. Dietrich. Met o.a. Nadine de Rangot, Ingrid Steeger, Christa Free en Margit Siegel.

De deelneemsters aan de Miss Buste International-verkiezingen krijgen een wereldreis in het vooruitzicht gesteld en deze belofte wordt ook gehonoreerd: met een enkele reis naar bordelen in het Verre Oosten. Seks en ellende in een goedkoop grijpstuiversavontuur van Dietrich, die regisseerde als Michael Thomas.

Die Betthostessen

1972 | Komedie, Erotiek

Zwitserland 1972. Komedie van Erwin C. Dietrich. Met o.a. Karin Hofmann, Ingrid Steeger en Christa Free.

Een idee[KA3]enman bij een seksfilmbedrijf blikt terug op zijn carri[KA2]ere en doet pikante hoogtepunten uit de doeken - letterlijk, want dit is een sekskomedie van de seksfilmgigant Dietrich (die hier regisseerde als Michael Thomas) en dus draait alles om vrouwelijk naakt. Een onaangename, voyeuristische film.

Der Krankenschwestern-Report

1972 | Erotiek, Documentaire

Duitsland 1972. Erotiek van Walter Boos. Met o.a. Doris Arden, Karin Heske, Rosl Mayr, Gernot Möhner en Frank Nossack.

Een enquêtebureau ondervraagt verpleegsters over hun seksuele leven en wat je dàn te horen krijgt....tsk, tsk, tsk! Stuitende nonsens over verplegend personeel dat hitsig van doktershand tot doktershand gaat. Vergeten. Zie ook: Aufklärungs-films.

Blutjunge Verführerinnen, 3. Teil

1972 | Komedie, Erotiek

Zwitserland 1972. Komedie van Met o.a. Ingrid Steeger, Karin Hoffmann, Margit Sigel, Evelyn Traeger en Nadine De Rangot.

Een ondernemend meisje ontsnapt uit een internaat en vertelt haar levensgeschiedenis aan een automobilist die haar een lift geeft. Deprimerend onbenullig seksamusement van Erwin C. Dietrich, die als Michael Thomas regisseerde en als Manfred Gregor het scenario schreef. Peter Baumgartner gluurde door de lens en voor de eentonige muziek signeerde Walter Baumgartner.

Blutjunge Verführerinnen, 2. Teil

1972 | Komedie, Erotiek

Duitsland/Zwitserland 1972. Komedie van Erwin C. Dietrich. Met o.a. Evelyne Traeger, Ingrid Steeger, Gitta von Dirnau en Jürgen Claes.

Een schrijver van seksfilmscenario's bedenkt een nieuwe serie plots, en licht ons aan de hand van keuvelende meiden helaas omstandig in over zijn vondsten: nonsens rond nymfomanie, interraciale seks, wat 'après-ski' in seks-termen precies betekent, enzovoort. Vreselijk. Dietrich regisseerde als Michael Thomas en schreef het scenario onder de naam Manfred Gregor.

Blutjunge Verfuhrerinnen

1972 | Erotiek

Duitsland 1972. Erotiek van Erwin C. Dietrich. Met o.a. Ingrid Steeger en Evelyne Traeger.

Een schrijver van seksfilmscenario's bedenkt een nieuwe serie plots, en licht ons aan de hand van keuvelende meiden helaas omstandig in over zijn vondsten: nonsens rond nymfomanie, interraciale seks, wat 'après-ski' in seks-termen precies betekent, enzovoort. Vreselijk. Dietrich regisseerde als Michael Thomas en schreef het scenario onder de naam Manfred Gregor.

Ein langer Ritt nach Eden

1971 | Western

Duitsland 1971. Western van Günther Hendel. Met o.a. Mike Run, Günther Hendel, Boris Cavazzo, Ingrid Steeger en Karin Heske.

Een sauerkraut-western over drie desperado's die na een bankoverval te maken krijgen met liefderijke Quakers. Zware kost, moeilijk verteerbaar.

Die Stewardessen

1971 | Erotiek, Komedie

Zwitserland 1971. Erotiek van Met o.a. Evelyn Traeger, Ingrid Steeger, Margrit Sigel en Raphael Britten.

Vaardig gemaakt, ietwat gedateerd komisch seks-niemendalletje dat het afgestompt thema 'een zeeman heeft in iedere haven een bruid' varieert met stewardessen die in iedere grote stad een vriend hebben. Steeger bleek achteraf over meer talent te beschikken als één der 'animeermeisjes' van de tv-show Klimbim die het toch echt jaren heeft volgehouden.

Die Sex-Abenteuer der Drei Musketiere

1971 | Erotiek, Komedie

Zwitserland/Duitsland 1971. Erotiek van Erwin C. Dietrich. Met o.a. Peter Graf, Ingrid Steeger, Achim Hammer, Jörg Coray en Thomas Larisch.

De jonge D'Artagnan spoedt zich naar Parijs om musketier des konings te worden, maar ontdekt dat deze illustere lijfgarde is verwikkeld in een stroom van seksavontuurtjes, waaraan geen einde schijnt te komen. Weer is een klassieker door Dietrichs seksmolen gehaald. Overslaan, hij is niet leuk - op geen enkel niveau. Producent Dietrich regisseerde als Michael Thomas.

Die Goldene Banane von Bad Porno

1971 | Erotiek, Komedie

Duitsland 1971. Erotiek van Ralf Gregan. Met o.a. Doris Bierde, Ingrid Steeger, Gerry und Siggi en Angela Varell.

Seksfilmproducenten in strijd met elkaar om de prijs voor de beste pornofilm. Doordat dit komisch is opgevat, is het nog om aan te zien.

Blutjunge Verführerinnen

1971 | Erotiek

Duitsland/Zwitserland 1971. Erotiek van Erwin C. Dietrich. Met o.a. Evelyne Traeger, Ingrid Steeger, Rena Bergen, Klaus Jurichs en Andreas Mannkopf.

De film toont aan de hand van een vijftal voorbeelden waarom het jonge, moderne meisje zo rusteloos is en wat haar bezig houdt. Dit blijkt in alle gevallen seks te zijn. Te verwaarlozen troep van de producent Dietrich, die onder het pseudoniem Michael Thomas regisseerde.

Die Lüsterne Türke

1970 | Erotiek

Duitsland 1970. Erotiek van Dr. Renatus Frustatus. Met o.a. Ingrid Steeger, Claus Tinney, Gerd Duwner, Wolf Pahl en Nadia Pilar.

Een licht erotisch werkje verpakt als een 1001-nacht- sprookje. Een blonde Engelse wordt van een schip gekidnapt en als blanke slavin cadeau gedaan aan de Bei van Algiers. De kijker kan zich vergapen aan wat bloot. Geeuw, geeuw... zzzzzzz. Ook bekend als DIE BLONDE HAREMSDAME.