Rod Slane is regisseur en componist.
Er zijn 5 films gevonden.

Subterfuge

1996 | Sciencefiction, Actiefilm

Verenigde Staten 1996. Sciencefiction van Rod Slane. Met o.a. Todd Faulkner, Jennifer Ennis en Milton Berry.

Het gebruikelijke verhaaltje over een wetenschappelijke ontwikkeling in de nabije toekomst (2004!), die levensverlengend werkt. Er is een serum ontwikkeld dat helaas in handen is geraakt van een op macht beluste legerofficier, die daarmee de wereldheerschappij in handen hoopt te krijgen. Een drietal wetenschappers kan dit beslist niet toelaten. Deze rolprent mag met een gerust hart worden overgeslagen. Heeft absoluut niets te maken met de gelijknamige Britse film uit 1969 van Peter Graham Scott.

All-American Murder

1992 | Thriller

Verenigde Staten 1992. Thriller van Anson Williams. Met o.a. Christopher Walken, Josie Bissett, Richard Kind, Charlie Schlatter en Joanna Cassidy.

Schlatter is een jonge kerel die steeds in moeilijkheden raakt. Hij is bezeten van vuur en wordt daardoor van elke school gestuurd. Zijn vader laat hem inschrijven op een streng college, waar hij binnen de kortste tijd in bed ligt met Cassidy, de vrouw van de rector. Hij doet alle moeite om de mooie Bisset te versieren. Uiteindelijk stemt ze toe in een afspraak. Hij is er getuige van hoe ze brandend als een fakkel uit een raam springt. Schlatter is natuurlijk de hoofdverdachte. Maar inspecteur Walken is er niet zo zeker van dat hij inderdaad de schuldige is. Goed gestructureerde thriller die naar het einde toe echter compleet uit de hand loopt. Het scenario van Barry Sandler begint als de zoveelste campuskomedie, maar ontwikkelt zich geleidelijk naar een film vol suspense, die vooral staande gehouden wordt door de schitterende dialogen tussen Walken en Schlatter. Verzorgde fotografie van Geoff Schaaf.

Forever Evil

1987 | Horror

Verenigde Staten 1987. Horror van Roger Evans. Met o.a. Red Mitchell, Tracey Huffman, Charles Trotter, Kent Johnson en Howard Jacobsen.

Een team van onderzoekers probeert een eind te maken aan een reeks rituele moorden die zijn gepleegd door demonische krachten. Deze bloederige video-produktie heeft een verrassend goed script, maar wordt verpest door de onhandige regie en de goedkope effecten.

The Ripper

1986 | Horror

Verenigde Staten 1986. Horror van Christopher Lewis. Met o.a. Tom Schreier, Mona VanPernis, Wade Tower, Tom Savini en Andrea Adams.

Een Amerikaanse professor vindt de ring van Jack the Ripper, wat leidt tot een reeks moorden. Horror-fanatici zijn misschien geïnteresseerd in het optreden van de prachtig geschminkte geweldspecialist Savini als de Ripper. Verder een saaie bedoening, ondanks expliciete scènes waarin ingewanden worden opengereten. Een op tape gefilmde produktie, bedoeld voor de videomarkt.

Blood Cult

1985 | Horror, Mysterie

Verenigde Staten 1985. Horror van Christopher Lewis. Met o.a. Charles Ellis, Julie Andleman, David Brent Stice, Josef Hardt en James Vance.

Een bloederig, traag werkje (in semi-documentaire stijl gedaan door Lewis) over een aantal rituele moorden, waarbij jonge studentes uitgebeend worden. Eén van de eerste direct op video opgenomen gruwelwerkjes voor de videomarkt. Jammer genoeg slechte tijdingen voor cinefielen, want het is daar niet bij gebleven. Het vervolg REVENGE werd in 1986 gemaakt.