Luigi Mezzanotte

Acteur

Luigi Mezzanotte is acteur.
Er zijn 5 films gevonden.

Pronto

1997 | Misdaad, Komedie, Thriller

Verenigde Staten 1997. Misdaad van Jim McBride. Met o.a. Peter Falk, Glenne Headly, James LeGros, Sergio Castellitto en Walter Olkewicz.

Harry Arno, een kleine bookmaker, heeft twintig jaar lang geld achtergehouden van de plaatselijke maffiabaas Jimmy Capp. Nu wil hij met zijn vriendin aan de Italiaanse Rivièra gaan wonen. De FBI heeft echter andere plannen: zij willen Jimmy Capp en met hem de georganiseerde misdaad aanpakken en daar hebben ze Harry voor nodig

Liberate mio figlio

1992 | Drama, Misdaad

Frankrijk/Italië 1992. Drama van Roberto Malenotti. Met o.a. Marthe Keller, Jean-Luc Bideau, Laura Marinoni, Howard Ross en Enrico Lo Verso.

Een op 18 januari 1988 gekidnapte tiener werd 743 dagen gevangen gehouden in de bergen van Aspromonte, in het Zuiditaliaanse Calabrië. De moeder probeerde van alles om haar zoon vrij te krijgen. Ze ketende zich uiteindelijk, uit wanhoop en als aanklacht tegen de machteloze regering, vast op een plein in een stadje in Calabrië, naast een bord met het opschrift 'Bevrijd mijn zoon'. Zo daagde zij de krachteloze arm der wet uit, evenals de bevolking van Calabrië, die de haar opgelegde zwijgplicht niet durft te breken. Een realistische film waarin prachtig wordt gespeeld. Alleen de namen van de betrokkenen zijn veranderd. De beste aflevering uit een serie van vijf, overigens enigszins sentimentele reeks tv-films met kinderen in het middelpunt. Naar een waargebeurd verhaal, waarbij Cesare Casella uit Pavia het slachtoffer was. Het scenario is van Malenotti, Salvo Pon de Leon en Chicci Canovai.

La Seconda Notte

1986 | Romantiek

Italië 1986. Romantiek van Nino Bizzarri. Met o.a. Maurice Garrel, Margherita Buy, Kara Donati, Katia Rupe en Luigi Mezzanotte.

Een trage film waarin de hoofdpersoon via onduidelijke details en lang uitgesponnen herinneringen van scène naar scène gaat. Garrel speelt Fabris, een beschaafde oude heer die zijn jaarlijkse vakantie in een luxe kuuroord doorbrengt en in het geheim briefjes aan de jongste gast van het hotel begint te schrijven. De oude man laat het daarbij en het meisje neemt genoegen met de jonge receptionist. Een slome film met een verhaal waar niemand wakker bij zal blijven.

L' Assassino é ancora tra noi

1986 | Horror, Mysterie, Thriller

Italië 1986. Horror van Camillo Teti. Met o.a. Mariangela D'Abbraccio, Giovanni Visentin, Luigi Mezzanotte, Yvonne D'Abbraccio en Riccardo Perrotti.

Een systematische reeks moorden door een onbekende dompelt een stad in een nachtmerrie van verschrikking en angst, waarbij de burgers de gevangenen zijn van hun eigen vrees. Slechte regie en gênant spel in de zoveelste ondermaatse moord- en doodslagfilm. Met een grote boog omheen lopen!

Un amleto di meno

1973 | Drama

Italië 1973. Drama van Carmelo Bene. Met o.a. Carmelo Bene, Lydia Mancinelli, Alfieri Vincenti, Franco Leo en Luigi Mezzanotte.

Een film waaraan [KL]Hamlet ou les suites de la pi[KA1]et[KA1]e filiale[KLE] van de Franse schrijver Jules Laforgue niet vreemd is. Het klassieke stuk van Shakespeare wordt van alle mystificaties ontdaan, zodat er een modern stuk overblijft. Claudius (Vincenti) doodt de koning, zijn broer, en wordt de minnaar van de koningin. Toch is Prins Hamlet niet uit op wraak - hij heeft het veel te druk met zijn aspiraties op het artistieke vlak. Hij wil graag acteur en regisseur worden en daarom wil hij in Parijs een toneelstuk ensceneren. Hij vraagt Claudius om financiële steun voor zijn project. Niets bijzonders, deze film. De regie heeft weinig greep op het verhaal en Bene vertolkt een vrij zwakke Hamlet.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Luigi Mezzanotte op televisie komt.

Reageer