Stephen McCole: cast.
Er zijn 6 films gevonden.

Malevolent

2018 | Horror

Verenigde Staten 2018. Horror van Olaf de Fleur Johannesson. Met o.a. Florence Pugh, Ben Lloyd-Hughes, Celia Imrie, Scott Chambers en Georgina Bevan.

Broer en zus runnen een bedrijfje waarmee ze beweren geesten te kunnen verdrijven. Prima zwendel om snel geld af te troggelen van verwarde mensen, tot ze aan de slag moeten in een huis waar de doden daadwerkelijk niet lijken te rusten. Of is het hun eigen verleden dat ze hier achtervolgt? Ondanks een prima hoofdrol van Florence Pugh (Lady Macbeth) blijft Malevolent jammerlijk steken in tamme oppervlakkigheid. De makers willen veel te veel vertellen, waardoor het eindresultaat een onoverzichtelijk rommeltje wordt. Voor fans van tienerhorror wellicht de moeite, maar écht naargeestig wordt het geen moment.

Sunday

2002 | Drama, Historische film

Verenigd Koninkrijk​/​​Ierland 2002. Drama van Charles McDougall en Charles Dougall. Met o.a. Ciarán McMenamin, Barry Mullan, Paul Campbell, Julieann Campbell en Eva Birthistle.

Gedramatiseerde reconstructie van 'Bloody Sunday', de slachtpartij die het Britse leger op zondag 30 januari 1972 aanrichtte in Derry in Noord-Ierland onder katholieke demonstranten. Goed gedocumenteerd en gebaseerd op feiten, verstrekt deze drama-documentaire vooral inzicht in de politieke achtergrond van de tragedie. Desalniettemin geeft scenarist Jimmy McGovern wel een eenzijdig beeld van de gebeurtenissen: Engelse soldaten zijn zonder uitzondering schoften, katholieken kunnen geen kwaad doen.

Last Orders

2001 | Drama

Verenigd Koninkrijk​/​​Duitsland 2001. Drama van Fred Schepisi. Met o.a. Michael Caine, Tom Courtenay, David Hemmings, Bob Hoskins en Helen Mirren.

Na ruim vijftig jaar trouwe vriendschap laat de joviale Jack (Michael Caine) zijn drie beste vrienden definitief achter. Zijn laatste wens is dat zij zijn as verstrooien aan de kust. Bevangen door weemoed vertrekken de drie (Bob Hoskins, Tom Courtenay en David Hemmings) samen met Jacks zoon Vince (Ray Winstone) naar de kust, onderwijl herinneringen ophalend aan de goede en de slechte oude tijd waarbij vooral de introverte zoon meer leert dan hem lief is. Een subtiele, trieste saga met een gouden randje, briljant vertolkt door Britse topacteurs. Gebaseerd op het boek van Graham Swift.

The Acid House

1998 | Drama, Fantasy, Experimenteel, Komedie

Verenigd Koninkrijk 1998. Drama van Paul McGuigan. Met o.a. Stephen McCole, Garry Sweeney, Jenny McCrindle, Simon Weir en Iain Andrew.

Omdat het scenario voor The Acid House is geschreven door Irvine Welsh zelf, zal de film onvermijdelijk vergeleken worden met Trainspotting (Danny Boyle, 1996). In ieder geval is er een gemeenschappelijke surrealistische inventiviteit en ziet Schotland er kleurrijker uit dan gewoon. The Acid House is een drieluik: een voetbalfan heeft op een dag alle tegenslag van de wereld en wordt door God persoonlijk in een vlieg veranderd. Een jongeman ziet met lede ogen aan hoe zijn vrouw in het bed van de buurman stapt. Een junk neemt de plaats in van een pasgeborene. The Granton Star Cause zoals de alternatieve titel luidt, is een hoogst inventieve dwarsdoorsnee van de Schotse onderklasse.

Rushmore

1998 | Komedie, Romantiek, Drama

Verenigde Staten 1998. Komedie van Wes Anderson. Met o.a. Jason Schwartzman, Olivia Williams, Bill Murray, Seymour Cassel en Brian Cox.

Achter de eenvoudige synopsis van Wes Andersons komedie - puber wordt verliefd op lerares - schuilt een uitermate fijnmazig huzarenstukje. De vijftienjarige zelfingenomen scholier Max (debutant Jason Schwartzman) is een unicum op zijn elitaire school, de Rushmore Academie. Zijn schoolprestaties zijn belabberd omdat hij zijn tijd verdrijft met tientallen clubjes en gezelschappen. Maar zijn voorliefde voor buitenschoolse activiteiten valt in het niet bij zijn passie voor lerares Cross (een lieftallige Olivia Williams). Rivaal in de liefde is multimiljonair Mr. Blume, meesterlijk vertolkt door Bill Murray die zijn werk in Groundhog Day ruim overtreft. Opnemen voor periodiek hergebruik.

Orphans

1997 | Komedie, Drama

Verenigd Koninkrijk 1997. Komedie van Peter Mullan. Met o.a. Douglas Henshall, Gary Lewis, Rosemarie Stevenson, Stephen McCole en Frank Gallagher.

Drie broers en een zus staan rond de kist van hun juist overleden moeder. Ze zijn wees geworden. Een dag later zal de begrafenis plaatsvinden. Maar tussen nu en dan zal er van alles gebeuren, want de dood van de moeder heeft op allevier een, hoewel uiteenlopend, groot effect. De Schotse acteur Peter Mullan, geprezen om zijn hoofdrol in Ken Loach' alcoholismedrama My Name is Joe, maakte zijn regiedebuut met dit verhaal vol grimmige humor waarin hij als het ware de schaduwzijde van rouw onderzoekt. Niet bij het geween en stille terugtrekken, maar bij het explosieve, uitbundige en absurde als gevolg van verdriet staat hij stil. Zo zal de middelste broer Michael (Henshall) gewond raken in een caféruzie en zus Sheila (Stevenson) met haar rolstoel in een storm vast komen te zitten. Dit alles tegen de achtergrond van somber Glasgow.