Marie Bernard

Componist

Marie Bernard is componist.
Er zijn 2 films gevonden.

The Company of Strangers

1990 | Drama

Canada 1990. Drama van Cynthia Scott. Met o.a. Alice Diabo, Constance Garneau, Winifred Holden, Cissy Meddings en Mary Meigs.

Zeven oude dames stranden in de buurt van Quebec op het platteland wegens motorpech en zij beginnen onder elkaar te praten over het leven, de liefde en de dood. Teder drama of een tragikomedie waarin niet-professionelen hun vaak onthutsende levensgeschiedenis vertellen in een hartverwarmende film. Bekroond met de grote prijs van de stad Mannheim tijdens de 39ste Internationale Filmwoche van die stad.

Portion d'éternité

1989 | Drama

Canada 1989. Drama van Robert Favreau. Met o.a. Danielle Proulx, Marc Messier, Patricia Nolin, Paul Savoie en Gilles Pelletier.

Marie en Pierre slagen er niet in een kind te krijgen. Zij zoeken hulp bij hun vriend Antoine, een eminent bioloog, die met genetische manipulaties bezig is. Hij koestert geheime ambities en neemt daarbij geen beperkingen in acht. Zo worden zij gijzelaars van de moderne wetenschap, ware het niet dat er een andere vrouw ingrijpt, afgevaardigd door de Minister van Sociale Zaken. Deze debuutfilm, ge[KA3]inspireerd op de geboorte van de eerste reageerbuisbaby (Louise Brown in 1978), is gemaakt met de beste bedoelingen maar de regie is log en week tegelijk en er gebeurt niet veel. Wel wordt er veel gepraat, waarbij geen enkel omstreden moralistisch aspect is overgeslagen. Precies het type film dat een van die flauwe en slaapverwekkende debatten oplevert waarop de televisie het patent schijnt te hebben. Daar is ook deze keer niet van afgezien.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Marie Bernard op televisie komt.

Reageer