David Beaird

Regisseur, Acteur, Scenarist

David Beaird is regisseur, acteur en scenarist.
Er zijn 7 films gevonden.

The Last Broadcast

1998 |

Verenigde Staten 1998. Stefan Avalos en Lance Weiler. Met o.a. Rein Clobbers, James Seward en David Beaird.

Scorchers

1991 | Drama

Verenigde Staten 1991. Drama van David Beaird. Met o.a. Faye Dunaway, Denholm Elliott, James Earl Jones, Emily Lloyd en Leland Crooke.

De bruiloft van Lloyd en Wilder start al onder een slecht gesternte. Ten eerst komt de dominee te laat; ten tweede blijkt Lloyd helemaal niet bereid haar bed te delen met haar kersverse echtgenoot, zelfs niet wanneer haar vader Crooke tussenbeide komt. Ergens anders in het broeierige slaapstadje Bayou La Teche, ergens in Louisiana, brengt de stevig drinkende mislukte acteur Elliott de avond door in gezelschap van barman Jones en de plaatselijke hoer Dunaway. Twee totaal verschillende verhalen, verteld in een sterk tegengestelde stijl - van de humoristische trouwpartij tot de zwaar dramatische gebeurtenissen in de kroeg. Een beeld van mislukkelingen voor wie het leven geen uitzicht meer biedt. Het scenario van Beaird begint totaal onbegrijpelijk en chaotisch maar groeit naar het einde toe naar die unieke sfeer die we kennen uit de werken van Tennessee Williams. In beeld gebracht door Peter Deming. Dolby Stereo S.R.

It Takes Two

1988 | Komedie, Romantiek

Verenigde Staten 1988. Komedie van Robert Lawrence en David Beaird. Met o.a. George Newbern, Leslie Hope, Kimberly Foster, Barry Corbin en Anthony Geary.

Een romantische komedie over een trouwlustige jongeman die weinig aantrekkingskracht bezit en plotseling besluit daar verandering in te brengen door een enorm bedrag aan de auto van zijn dromen uit te geven (en ook aan de sexy verkoopster). Een levendige, vaak amusante film met een veelbelovende rolbezetting van interessante beginnelingen in de hoofdrollen.

Pass the Ammo

1987 |

Verenigde Staten 1987. David Beaird. Met o.a. Bill Paxton, Linda Kozlowski, Tim Curry, Annie Potts en Dennis Burkley.

De ouders van Kozlowski werden enkele jaren geleden opgelicht door dominee Curry en diens vrouw Potts. Haar vriend Paxton heeft een plannetje bedacht om samen met zijn neven Burkley en Withrow, beroepsdieven, het geld terug te halen. Het toeval wil dat ze de kans krijgen om het ware gezicht van de zieleherder aan de hele natie te tonen. Inventieve satire op de onsmakelijke praktijken van tv-predikanten in Amerika. Het scenario van Nathan en Joel Cohen is echter te voorspelbaar om te kunnen blijven boeien, ook al bevat het een aantal leuke momenten. Vooral Curry en Potts zijn grandioos als het religieuze paar. Fotografie is van Mark Irwin en specialist in 'americana'-muziek Carter Burwell is verantwoordelijk voor de score.

My Chauffeur

1986 | Komedie

Verenigde Staten 1986. Komedie van David Beaird en Daniel Beaird. Met o.a. Deborah Foreman, Sam Jones, E.G. Marshall, Sean McClory en Howard Hesseman.

Marshall is de excentrieke eigenaar van een firma die luxe limousines verhuurt. Hij verplicht de directeur van de firma om voor het eerst een vrouwelijke chauffeur in dienst te nemen. De gelukkige is de verleidelijke en dynamische Foreman. In dit door mannen geregeerde bolwerk heeft ze het niet gemakkelijk, temeer daar de directeur voor haar de moeilijkste opdrachten selecteert, zoals een rockster vol capsones of maniakale zakenmannen. Een vreemde en interessante film die echter niet kan kiezen tussen een fijnzinnige screwball komedie en de hedendaagse, vulgaire humor. Het scenario van Beaird is zeer onevenwichtig en wordt niet geholpen door het vlakke spel van zijn hoofdrolspeelster. Voor de verfilming tekende Harry Mathias.

Octavia

1984 | Drama, Misdaad

Verenigde Staten 1984. Drama van David Beaird. Met o.a. Susan Curtis, Neil Kinsella, Jake Foley, G.B. File en Tom Wagner.

Curtis is blind en verbergt een ontvluchte gevangene (Kinsella) in het huis van haar liefdeloze ouders. Ze smeren hem samen en ze bloeit op. Vervolgens worden ze overvallen door een stel rauwe rockers, die Kinsella doden en Curtis verkrachten. Haar wereld stort in - ze is radeloos en reddeloos. Scenario van de regisseur.

The Party Animal

1983 | Komedie, Erotiek

Verenigde Staten 1983. Komedie van David Beaird. Met o.a. Matthew Causey, Tim Carhart, Jerry Jones, Robin Harlan en Frank Galati.

Een gruwelijk PORKY'S-nakomertje met Causey als een antipathieke, luidruchtige 25-jarige zuidelijke hufter bijgenaamd Pondo Sinatra. Zijn pogingen om z'n vrouwelijke medestudenten in bed te krijgen vormen de enige leidraad in deze opeenstapeling van vulgaire clich├ęs en onder de gordel mikkende boertigheden. Gerealiseerd en vertolkt door totale onbekenden, en die zullen dat wel zo blijven.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer David Beaird op televisie komt.

Reageer