Franca Tamantini

Acteur

Franca Tamantini is acteur.
Er zijn 6 films gevonden.

L'avvocato delle donne VI

1996 | Drama

Duitsland/Italië 1996. Drama van Andrea Frazzi en Antonio Frazzi. Met o.a. Mariangela Melato, Rüdiger Joswig, Mareike Carrière, Carolina Salome en Lorenzo Gioielli.

Irene (Melato) heeft weer eens een cli[KA3]ente die behoorlijk in de klem zit. Adriana Fieschi (Weisgerber), de stinkend jaloerse echtgenote van Vittorio (Malco), een gefortuneerde juwelier, wordt ervan beschuldigd, Marika (Malipeiro), de minnares van haar man te hebben doodgeschoten. Adriana heeft toegegeven dat zij Marika geld had geboden om definitief op te krassen. De vermoorde is met een pistool van hetzelfde kaliber als Adriana`s priv[KA1]ewapen koud gemaakt. Dergelijke indirecte bewijzen zijn onvoldoende om iemand vast te houden. Irene gaat eerst raad inwinnen bij haar vriend Sandro Gruber (Joswig), de openbare aanklager. Ook was er een getuige die beweerde dat Marika gesignaleerd was in het rosse milieu. Sandro is juist bezig met een grote zaak van mensensmokkel uit Bulgarije. Het lijk dat van Marika zou zijn, was moeilijk te identificeren, maar het spoor leidde naar Adriana, omdat er een kostbaar sieraad op gevonden werd dat uit Vittorio's zaak kwam. Sandro is echter overtuigd van een Bulgaarse connectie. Als Irene dit met de rechter wil bespreken, wordt Sandro neergeknald en raakt in een coma. Ze is zo geschokt dat ze Adriana eventjes vergeet. Alles komt natuurlijk aan het einde weer goed. Het scenario van Patrizia Fassio en Domenico Matteucci tracht eigentijds te doen door aan de oppervlakte de vrouwenhandel en de prostitutie uit Oost-Europa aan te snijden, die na de val van het communisme en door de Joegoslavische burgeroorlogen opbloeiden tot een ware plaag. Dit onderwerp is met name in Duitse misdaadfilms voor de tv vaker en veel beter gedaan. Verder zit het scenario slordig in elkaar wat van de film een flauwe vertoning heeft gemaakt. Het camerawerk is van Franco Lecca. Laatste aflevering in een serie van zes.

Ma tu mi vuoi bene?

1992 | Drama, Familiefilm

Frankrijk/Italië 1992. Drama van Marcello Fondato. Met o.a. Johnny Dorelli, Monica Vitti, Lyn Lay, My Ohau en Veronique Genest.

Mooie rol van Dorelli als kinderrechter Morosini, die zit opgescheept met een klein meisje, teruggestuurd door het pleeggezin waarin hij haar had geplaatst. Hij trekt zich haar lot enorm aan, net als de maatschappelijk werkster Masetti (schitterende rol van Vitti). Langzaam wordt duidelijk hoe ellendig de zaak is, hoe onverschillig mensen zijn en hoe bureaucratisch het systeem is, waarin een kind dat snakt naar liefde als een postpakketje heen en weer wordt gestuurd. Deze tv- film laat zien dat wet en rechtvaardigheid op een hypocriete manier met elkaar in tegenspraak zijn.

Amici miei, atto tre

1985 | Komedie

Italië 1985. Komedie van Nanni Loy. Met o.a. Ugo Tognazzi, Gastone Moschin, Adolfo Celi, Renzo Montagnani en Bernard Blier.

Deze derde film uit een serie over een groep vrienden op leeftijd handelt over hun belachelijke grollen in een bejaardenhuis in Villa Serena, die door de bejaarde kwajongens bijna in een puinhoop wordt herschapen. Een komedie met goede acteurs, die echter flauwe grappen uithalen. Een film die zo bespottelijk is dat hij je het schaamrood op de kaken brengt.

Il Commissario

1962 | Mysterie, Thriller

Italië 1962. Mysterie van Luigi Comencini. Met o.a. Alberto Sordi, Franca Tamantini, Alessandro Cutolo, Alfredo Leggi en Mino Doro.

Een jonge inspecteur die tijdens de paasdagen dienst heeft is bezig met een moordzaak. Hij ontdekt dat het slachtoffer vroeger een gerenommeerd politicus is geweest, maar als hij meer gegevens ontdekt dan men wenselijk acht, komt zijn carrière in gevaar. Het verhaal is niet slecht, maar de film is te traag en bevat overbodige komische scènes.

La sonnambula

1952 | Muziek

Italië 1952. Muziek van Cesare Barlacchi. Met o.a. Gino Sinimberghi, Paola Bertini, Alfredo Colella en Franca Tamantini.

Aan het maken van deze filmversie, gebaseerd op de opera van Vincenzo Bellini, kwam weinig inspiratie te pas. De vertolking, de muziek en de regie van Barlacchi doen plichtmatig aan. Het verhaal, dat in Zwitserland speelt, gaat over Lisa (Tamantini) die verliefd is op Alvino (Sinimberghi). Alvino houdt echter van de lieve Amina (Bertini), zijn verloofde. Helaas lijdt Amina regelmatig aan slaapwandelen en 's nachts, gedurende een van haar slaapwandeltochten, gaat zij de kamer van een te gast zijnde graaf binnen. Lisa gebruikt het voorval om haar te schande te maken, maar de graaf slaagt erin haar onschuld te bewijzen.

Cenerentola

1948 | Fantasy, Musical

Italië 1948. Fantasy van Fernando Cerchio. Met o.a. Lori Randi, Gino Del Signore, Afro Poli, Vito De Taranto en Franca Tamantini.

Onverkorte versie van Rossini's opera over het beroemde sprookje van Perrault. Assepoester wordt oneerlijk behandeld en vernederd door haar stiefmoeder en stiefzusters die jaloers zijn op haar bescheidenheid en schoonheid. Een toverfee zorgt ervoor dat zij ook naar het bal mag gaan in het koninlijke paleis, waar de prins een gade zoekt. Hij wordt verliefd op haar. Ze trouwden en leefden nog lang en gelukkig. Prachtig camerawerk op locatie in het voormalige Koninklijke Paleis te Turijn; de buitenopnames werden gemaakt op het kasteel Stupinigi te Tolcinasco en het voormalige Koninklijke Paleis in Monza. Helaas is de film stijf en zonder emotionele hoogtepunten, ook al is de regie vakkundig. De muziek en liederen zijn niet bijzonder. Dit is Cerchio's tweede regiepoging.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Franca Tamantini op televisie komt.

Reageer