Kazimierz Kutz

Regisseur, Scenarist

Kazimierz Kutz is regisseur en scenarist.
Er zijn 3 films gevonden.

Pulkownik Kwiatkowski

1995 |

Polen 1995. Kazimierz Kutz. Met o.a. Zbigniew Zamachowski, Renata Dancewicz en Marek Kondrat.

Zawrocony

1994 | Komedie

Polen 1994. Komedie van Kazimierz Kutz. Met o.a. Zbigniew Zamchowski, Anna Waszczyk, Zofia Rysiowna, Marek Kondrat en Henryk Bista.

Danzig de winter van 1980-81. Tomasz Siwek (Zamchowski) is een eenvoudige boerenpummel, die bij het energiebedrijf werkt. Hij is van huis uit conservatief omdat hij van het platteland afkomstig is en ondersteunt de communistische regering. Zijn baas vraagt hem mee te doen aan een demonstratie van de verboden vakbond Solidariteit en later te rapporteren, wie erbij waren. In ruil voor zijn dienst wordt hem een vakantie beloofd. Een uitstekend gespeelde meervoudig bekroonde film (w.o. een Gouden Kalf).

Paciorki jednego róza[KA1]nca

1980 | Drama

Polen 1980. Drama van Kazimierz Kutz. Met o.a. Marta Straszna, Augustyn Halotta, Jan Bógdoł, Ewa Wisniewska en Franciszek Pieczka.

Een kritische film over de strijd van de oude mijnwerker Karol Habryka tegen de afbraak van zijn huis ten behoeve van de bouw van een nieuw huizenblok. Op indringende wijze worden de intriges getoond die de man van gedachten moeten doen veranderen; zo worden zelfs zijn zoons tegen hem opgezet. Op een bepaald moment realiseert Habryka zich echter dat de krachten die hem tegenwerken te sterk zijn. Met dynamiet probeert hij dan de zaak nog te redden. Uiteindelijk wordt hij overreed om een nieuwe villa te betrekken, waarvan hij echter niet lang zal genieten. Zeer actuele problematiek, ook voor Nederland of België.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Kazimierz Kutz op televisie komt.

Reageer