Martin Hansen

Regisseur, Acteur

Martin Hansen is regisseur en acteur.
Er zijn 4 films gevonden.

Hotel Morgana

1996 | Horror

Duitsland 1996. Horror van Martin Hansen. Met o.a. Burghart Klaubner, Ingeborg Riehl, Anna Böttcher en Günter Kutemeyer.

Aan de hand van vier mysterieuze verhalen wordt het dagelijkse leven geschetst in Hotel Morgana, een hotel aan de rand van de stad én aan de rand van de 'schemerzone'. In ZIMMER 16 wordt een jonge man gefascineerd door een mooie vrouw die hij in de lift ontmoette. Hij ontdekt dat ze in de kamer naast de zijne verblijft en hij laat niets onverlet om een glimp van haar op te vangen. Wat hij uiteindelijk te zien krijgt doet hem de haren ten berge rijzen. In DER HAUSMEISTER onderzoekt de conciërge, zoals gewoonlijk de inhoud van de stofzuigerzak. Tijdens zijn achtendertig jaren dienst ontdekte hij al de vreemdste kleine voorwerpen. Een kamermeisje is dolgelukkig. Haar lievelingszanger verblijft in ZIMMER 25. Een korte flirt met hem wekt onvoorzienbare krachten in haar los, maar die zullen haar fataal worden. De gast van ZIMMER 34 pakt zijn koffers. Het leven wordt hem lastig gemaakt door andere gasten, de vrouw van de eigenaar en een bende mysterieuze insecten. Hij wil vertrekken, maar zo gemakkelijk kun je niet uit Hotel Morgana afreizen. Een episoden-griezelfilm naar model van de oude Hammer-producties, maar dan gemaakt met een expressionistische visie à la David Lynch. De verhalen zijn goed opgebouwd wat betreft sfeer en spanning en zullen de liefhebbers best bevallen. Hansen schreef zelf dit scenario over een symbolische plek waar leven en dood elkaar ontmoeten. Fotografie van Thomas Bartels.

Hard Rock Nightmare

1989 | Muziek, Horror

Verenigde Staten 1989. Muziek van Dominick Brascia. Met o.a. Martin Hansen, Annie Milcan, Tom Shell, Nikki McQueen en Troy Donahue.

Toen Jimmy een kind was, stak hij met een tentharing in op zijn afschuwelijke grootvader, omdat de oude man beweerde dat hij een vampier was. Doodt de van weerwolven bezeten Jimmy tijdens een weekend in de bossen nu zelf de leden van zijn eigen rockband? Maakt het uit? Het antwoord is in beide gevallen nee.

Slȧ først, Frede!

1966 | Komedie

Denemarken 1966. Komedie van Erik Balling. Met o.a. Morten Grunwald, Essy Persson, Ove Sprogøoe, Poul Bundgaard en Martin Hansen.

Een onhandige vertegenwoordiger in feestartikelen (Grunwald) raakt tot over zijn oren betrokken bij spionage-activiteiten, maar weet de inhoud van zijn koffer met demonstratiemateriaal zo inventief aan te wenden, dat de boeven en spionnen tot nerveuze wrakken worden gereduceerd. Onschuldig, kinderlijk en inmiddels ietwat gedateerd amusement vol schooljongensgein. Een niemendalletje. USA/GB-titel: STRIKE FIRST, FREDDY.

Hold fringrene fra mor

1950 | Komedie

Denemarken 1950. Komedie van Jon Iversen. Met o.a. Berthe Quistgaard, Gunnar Lauring en Martin Hansen.

Een geëmancipeerde schrijfster heeft vier kinderen van drie ex-echtgenoten, die met elkaar samenspannen om een huwelijk met een ongeschikte nieuwe kandidaat te voorkomen. Een door het onderwerp oorspronkelijke komedie die zich zonder opvallende kwaliteiten, maar welgemutst voltrekt.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Martin Hansen op televisie komt.

Reageer