Emidio Simini

Acteur

Emidio Simini is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Confortorio

1992 | Historische film

Italië 1992. Historische film van Paolo Benvenuti. Met o.a. Emidio Simini, Franco Pistoni en Emanuele Carucci Viterbi.

Een waar verhaal over de poging van de katholieke kerk om twee joodse dieven te bekeren. Deze film speelt zich af rond 1736, onder het bewind van Paus Clement XII. De twee dieven worden door rabbijnen uit het joodse ghetto van Rome verbannen. Zij worden door het pauselijke tribunaal tot de strop veroordeeld. De kerkvaders realiseren zich echter heel goed dat dit een groot moreel dilemma vormt. Als zij een jood ophangen, komt hij in de hel vanwege zijn schuld aan de dood van Christus. De kerk wordt dan een instrument van verdoemenis in plaats van redding. Er is maar een oplossing: de mannen moeten worden bekeerd, zodat ze als christenen zullen sterven en hun ziel wordt gered. De confortorio, die de veroordeelden steunt, roept alle belangrijke priesters te hulp, maar dit werkt alleen maar averechts. De gevangenen worden zich van hun vergeten culturele identiteit bewust en sterven als joden. Benvenuti stuurt deze film in de richting van symphatiek sarcasme. Hij heeft zijn huiswerk goed gedaan en de historische feiten terdege onderzocht.

Il bacio di Giuda

1988 | Drama

Italië 1988. Drama van Paolo Benvenuti. Met o.a. Carlo Bachi, Giorgio Algranti, Emidio Simini, Marina Barsotti en Pio Gianelli.

Een film over de sekte der Kanaänieten die het verraad van Judas rechtvaardigen door te stellen dat zijn daad noodzakelijk was voor de redding van de mensheid. Door Christus' dood mogelijk te maken, liet Judas zien dat hij een gnosticus was die beter dan de andere apostelen begreep dat Jezus moest sterven. Enigszins trage film, maar uitstekend geacteerd.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Emidio Simini op televisie komt.

Reageer