Davis Doi

Regisseur, Producer

Davis Doi is regisseur en producer.
Er zijn 6 films gevonden.

Troetelbeertjes: Het Cadeautjesfeest

2010 | Animatie

Canada/Verenigde Staten 2010. Animatie van Larry Houston en Davis Doi.

De troetelbeertjes organiseren hun jaarlijkse festival. Ze kunnen niet wachten op de komst van prinses Goudster, maar het feestje lijkt in gevaar te komen door de storm die door Troetelland waait. Als de prinses niet op komt dagen gaan de troetelbeertjes op onderzoek uit. Ze willen weten wat, of wie, hier verantwoordelijk voor is.

Care Bears to the Rescue

2010 | Animatie

Verenigde Staten 2010. Animatie van Davis Doi en Larry Houston.

Eerlijkbeer is de gastvrouw van het jaarlijkse 'Troetel Trofee Gala'. De trofeeën gaan naar Zonnebeertje, Lachbeertje, Slaapbeertje en Brombeertje. Maar tijdens de uitreiking is Brombeertje nergens te bekennen.

Care Bears: Oopsy Does It!

2007 | Animatie

Verenigde Staten 2007. Animatie van Davis Doi.

Oepsie is het enige troetelbeertje zonder een troetelbuik en komt in de problemen; hij ruïneert het pretpark de dag voor de opening. Oepsie wordt voor de veiligheid aan het werk gezet buiten het park.

Scooby-Doo and the Cyber Chase

2001 | Animatie, Mysterie, Horror, Familiefilm

Verenigde Staten 2001. Animatie van Jim Stenstrum.

TASMet in de originele versie de stemmen van: Scott Innes als Scooby-Doo, Cyber Scooby-Doo, Norville 'Shaggy' Rogers, Cyber Norville 'Shaggy' Rogers, Joe Alaskey als Officer Wembley, Bob Bergen als Eric Staufer, Grey DeLisle als Daphne Blake en Cyber Daphne Blake, Tom Kane als Professor Kaufman, Mikey Kelley als Bill McLemore, Gary Sturgis als Phantom Virus, B.J. Ward als Velma Dinkley en Cyber Velma Dinkley, en Frank Welker als Fred 'Freddy' Jones en Cyber Fred 'Freddy' Jones. Het scenario is van Mark Turosz naar de personages van Joseph Barbera en William Hanna.

Scooby-Doo and the Witch's Ghost

1999 | Animatie, Komedie, Horror, Mysterie, Familiefilm

Verenigde Staten 1999. Animatie van Jim Stenstrum.

The Mystery Gang Inc. (Scooby-Doo, Fred, Daphne en Velma) proberen een geheim op te lossen van het Mummified Museum Monster. Ze ontmoeten horrorschrijver Ben Ravencroft, een soort Stephen King, die hen uitnodigt naar zijn woonplaats in New England te komen. Velma is de eerste die toehapt. Als onze helden gearriveerd zijn, ontdekken ze dat het stadje omgebouwd wordt tot een soort openluchtmuseum over The Pilgrim Fathers. Tijdens de werkzaamheden stuit men op het graf van Sarah Ravencroft, een oer-oer-grootmoeder van Ben, die als heks de brandstapel is opgegaan. Ben is op zoek naar haar boek met toverspreuken en denkt dat de argeloze Mystery Gang hem daarbij kan helpen zonder dat ze het door hebben. Hij heeft echter buiten de waard gerekend met The Hex Girls en tienervampiers. In deze tweede film, uitgebracht door Warner Bros. na SCOOBY-DOO ON ZOMBIE ISLAND, heeft men wederom moeite gedaan de personages te actualiseren zonder de oude charme van de oorspronkelijke tekenfilmserie afbreuk te doen. Er is spannende actie in de vorm van een auto- achtervolging en er zijn de nodige speciale effecten. Daphne is verliefd op Fred en ze zorgt er altijd voor om dicht bij hem in de buurt te zijn als het eng wordt. Aan de minzijde staat de simpele, gemakkelijke humor in het scenario van Rick Copp en David A. Goodman, die zich richt tot de allerkleinste kijkers (vijf- en zes-jarigen) en in de oorspronkelijke versie gaat er te weinig uit van Tim Curry die de stem van Ben Ravencroft doet. Met in de originele versie de stemmen van: Scott Innes als Scooby-Doo en Shaggy, Frank Welker als Fred 'Freddy' Jones, Mary Kay Bergman als Daphne Blake, B.J. Ward als Velma Dinkley, Jane Wiedlin als Dusk, Pete Renaday als McKnight, en verder Kimberly Brooks, Jennifer Hale, Bob Joles, Tress MacNeille en Neil Ross. Kwam direct uit op video en is geschikt voor jong en oud.

Scooby-Doo on Zombie Island

1998 | Animatie, Familiefilm, Horror

Verenigde Staten 1998. Animatie van Hiroshi Aoyama, Kazumi Fukushima en Jim Stenstrum.

De gelijknamige tv-serie met afleveringen van 22 minuten begon op zaterdagmorgen (in Amerika) in 1969, werd heel populair, maar verloor in de beginjaren 1980 aan kijkdichtheid om dan definitief van het scherm te verdwijnen. Bijna dertig jaar later maken de characters hun come-back in een direct-to-video. De scenarioschrijvers Glenn Leopold en Davis Doi hebben goed werk verricht. Ze hebben de personages 'volwassen' laten worden en aangepast op het tijdperk, waarin zij nu leven. Shaggy en Scoob werken part-time bij de Amerikaanse douane, Velma heeft een boekwinkeltje, Mystery Inc., dat gespecialiseerd is in occulte literatuur, Daphne en Fred hebben een tv-programma, waarin zij allerlei duistere zaken onderzoeken en aan het daglicht brengen. Als Daphne een reportage wil maken over bovennatuurlijke verschijnselen, besluit Fred dat de oude Mystery Gang weer bij elkaar moet komen. In de moerassen van Louisiana, niet ver van New Orleans komen ze terecht op het eilandje van Ms. Simone en haar huishoudster Lena. Shag en Scoob graven per ongeluk de botten van de beruchte piraat Capt. Moonscar op en hij wordt een ondode en voordat iedereen het beseft wemelt het er van de zombies. Het verloop van de gebeurtenissen is spannend en voor het eerst hebben onze helden niet te maken met niet zo handige oplichters, afschuwelijke boemannen en enge bangmakers, maar met echte occulte verschijnselen. De film is levendig en het animatiewerk is heel goed. Hoewel de film voor jong en oud geschikt is, kunnen de allerkleinsten toch wel een beetje bang worden. De muziek van Steven Bramson, Glenn Leopold, David Mook en Tom Snow stelt met de liedjes in de oorspronkelijke versie niet helemaal tevreden. In de originele versie met de stemmen van: Scott Innes als Scooby-Doo, Billy West als Norville 'Shaggy' Rogers, Mary Kay Bergman als Daphne Blake, Frank Welker als Fred Jones, B.J. Ward als Velma Dinkley, Adrienne Barbeau als Simone, Tara Charendorff als Lena, Cam Clarke als Beau Neville, Jim Cummings als Jacques, Mark Hamill als Snakebite Scruggs, Jennifer Leigh Warren als Chris en Ed Gilbert als Mr. Beeman.

op televisie
2 uitzendingen

Care Bears to the Rescue (2010) is deze week eenmaal op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Datum
Zender
Tijd
zondag 09 december
RTL 8
12:43 - 13:46

Care Bears: Oopsy Does It! (2007) is deze week eenmaal op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Datum
Zender
Tijd
zondag 18 november
RTL 8
12:55 - 14:21

Reageer