Newton House

Acteur

Newton House is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

A Final Reckoning

1929 | Avonturenfilm

Verenigde Staten 1929. Avonturenfilm van Ray Taylor. Met o.a. Newton House, Louise Lorraine, Jay Wilsey (Buffalo Bill Jr.) en Edmund Cobb.

Serial in twaalf hoofdstukken. House en Lorraine, broer en zus, gaan van Engeland naar Australi[KA3]e nadat hun vader daar goud heeft gevonden. Bij aankomst hebben bandieten al toegeslagen en moeten de beiden zich maar zien te redden. Deze western speelt in Australi[KA3]e gedurende de dagen van de goudkoorts. House was een jongensacteur, geboren in 1913, die in 1924 zijn filmdebuut maakte en populair werd in 1927/28 in een serie korte (steeds 20m durende) westerns van acht stuks. Hij kreeg daarmee de naam THE BOY WONDER OF UNIVERSAL WESTERNS en was met Frankie Darro de enige bedreiging voor Buzz Barton. Zijn filmcarrière eindigde in 1935 in DEVIL DOGS OF THE AIR.

The Buckaroo Kid

1926 | Western

Verenigde Staten 1926. Western van Lynn Reynolds. Met o.a. Hoot Gibson, Ethel Shannon, Burr McIntosh, Harry Todd en James Gordon.

Voor de tweede maal speelde jongensster House de jonge Gibson. Als weesjochie wordt hij door rancher Gordon opgenomen. Hij wordt, eenmaal ouder, diens voorman. Gordon vraagt hem de schatrijke McIntosh te willen helpen op diens ranch maar tussen hen beiden botert het niet, vooral niet als Hoot op zijn dochter Shannon verliefd wordt. Reynolds schreef zelf en Harry Neumann zorgde voor de beelden. Het verhaal is gebaseerd op Peter B. Kyne's Oh, Promise Me.

The Ridin' Kid From Powder River

1924 | Western

Verenigde Staten 1924. Western van Edward Sedgwick. Met o.a. Hoot Gibson, Gladys Hulette, Gertrude Astor, Tully Marshall en Walter Long.

Gibson wreekt zich na jaren op de moordenaar van zijn pleegvader. Hij verstopt zich voor de sheriff op de ranch van bandiet Marshall en wordt verliefd op diens dochter Hulette. Dat brengt hem in botsing met Long en kost hem bijna het leven. Humes, later zelf een ster bij Universal, speelt voor bandiet The Scorpion en jongensster House (geb. in 1913) speelt hier voor de 10-jarige Gibson. Hij zou in 1927, eveneens bij Universal, een eigen serie korte westerns van 20m elk krijgen en daarmee de bijnaam krijgen The Boy Wonder of Universal Westerns. Die films waren THE RIDING WHIRLWIND, RED WARNING, BUCKSKIN DAYS, allen uit 1927 en uit 1928 WINGED HOOFS, SON OF THE FRONTIER, THE UNTAMED, THE FIGHTING KID en THE DANGER TRAIL. Grootste succes was de non-western-serial THE FINAL RECKONING.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Newton House op televisie komt.

Reageer