Mario Merola is acteur.
Er zijn 9 films gevonden.

Tradimento

1982 | Drama, Misdaad

Italië 1982. Drama van Alfonso Brescia. Met o.a. Nino D'Angelo, Mario Merola en Regina Bianchi.

Gennaro, een jongeman die in Napels vis verkoopt, weigert 'beschermgeld' te betalen aan de Camorra, ook als zijn vrouw daarop aandringt. Zijn vrouw betaalt stiekem toch, maar haar man komt in opstand als hij het merkt. De baas van de Camorra verliest zijn gezicht en zijn eer en hij daagt Gennaro uit voor een duel. Deze kan niet weigeren. Een van de betere films van Nino D'Angelo, en weer eens iets heel anders dan we van hem gewend zijn.

I Figli...so' pezzi è core

1982 | Drama

Italië 1982. Drama van Alfonso Brescia. Met o.a. Mario Merola, Anna Maria Ackermann, Michele Esposito, Ivan Rossinov en Gianni Ciardo.

Het verhaal van een man wiens kind sterft bij de geboorte en die ter vervanging een weeskind adopteert. Zijn vrouw sterft een paar jaar later en dan komt de wettige vader zijn zoon opeisen. Goed spel en degelijke regie.

Lacrime Napulitane

1981 | Romantiek, Musical

Italië 1981. Romantiek van Ciro Ippolito. Met o.a. Mario Merola, Angela Luce en Pupella Maggio.

Deze film is uitsluitend voor Napolitanen bedoeld. Een kledingverkoper is gedwongen om op en neer te reizen tussen Napels en Milaan en hij verdenkt zijn vrouw, vroeger een succesvolle zangeres, er ten onrechte van dat ze een verhouding heeft met een vrachtwagenchauffeur. Zijn tot een obsessie geworden overtuiging brengt hem ertoe zijn vrouw het huis uit te gooien. Als hij tenslotte ontdekt dat zij hem altijd trouw is geweest, heeft hij spijt van wat hij gedaan heeft en probeert haar terug te krijgen. De rest is voorspelbaar. Voor de liefhebbers: de film bevat enkele Napolitaanse liedjes. De kwaliteit van de produktie is mager.

Zappatore

1980 | Drama

Italië 1980. Drama van Alfonso Brescia. Met o.a. Mario Merola, Aldo Giuffrè en Gerardo Amato.

Een jonge boerenzoon wordt door de dochter van een industrieel gevolgd naar Amerika, waar ze zich samen vestigen en hij een fortuin vergaart. Trots op zijn succes en status verloochent hij zijn nederige afkomst, maar hij wordt met zijn geweten geconfronteerd als hij verneemt dat zijn moeder stervende is en zijn vader hem smeekt naar huis te komen. Goede regie, en Amato speelt geloofwaardig. Verdienstelijke bijrollen.

I Nuovi padrini

1980 | Misdaad

Italië 1980. Misdaad van Al Bradley. Met o.a. Antonio Sabato, Gianni Garko, Edmund Purdom, Mario Merola en Lorraine De Selle.

De drugsstroom uit het Midden-Oosten raakt geblokkeerd door de Iraanse revolutie. Een spoedvergadering van mafiabonzen in de VS wordt belegd om een manier te vinden om een grote lading heroïne te pakken te krijgen, maar de FBI en Interpol bundelen hun krachten om de lading op te sporen. Een jonge douanier gaat naar Napels omdat men vermoedt dat de heroïne daar wordt binnengesmokkeld. Hij wordt geholpen door Don Francesco, voorvechter van de armen in Napels en heroïnehater. Gruwelijk slecht spel, maar veel goede actiescènes.

Sbirro, la tua legge è lenta... la mia... no!

1979 | Misdaad, Actiefilm

Italië 1979. Misdaad van Stelvio Massi. Met o.a. Maurizio Merli, Mario Merola en Carmen Scarpitta.

Een politieman, een deskundig bestrijder van de mafia, moet in Milaan enkele mysterieuze moorden onderzoeken. Eén van de slachtoffers is een machtige financier en jurist, maar de detective vermoedt dat de golf moorden niets te maken heeft met de georganiseerde misdaad. Gemiddelde politiefilm met goede actiescènes en een snel tempo.

I contrabbandieri di Santa Lucia

1979 | Misdaad

Italië 1979. Misdaad van Alfonso Brescia. Met o.a. Mario Merola, Antonio Sabato, Edmund Purdom, Nunzio Gallo en Gianni Garko.

Gewelddadige film over grote mafia-families in New York die samenwerken bij het opzetten van een heroïnelijn vanuit Iran en daarbij Napolitaanse smokkelaars inzetten als drugrunners. Genadeloze slachtpartijen en veel actie houden het tempo erin, maar de film is op een koopje gemaakt.

Da Corleone a Brooklyn

1979 | Actiefilm

Italië 1979. Actiefilm van Umberto Lenzi. Met o.a. Maurizio Merli, Van Johnson, Mario Merola, Laura Belli en Biagio Pelligra.

Nadat zijn zuster is gedood door de maffia, is Scalia bereid in New York te getuigen tegen de maffialeider Barrezi. Onverwacht weigert hij, maar wordt niettemin doodgeschoten. Hij laat een schriftelijke verklaring na, op basis waarvan barezzi kan worden uitgeleverd aan Italië. Een onbenullig filmpje, waarin de toevalligheden als een web de structuur bepalen.

Sgarro alla camorra

1974 | Drama, Misdaad

Italië 1974. Drama van Ettore Maria Fizzarotti. Met o.a. Mario Merola, Franco Acompora, Enzo Cannavale en Dada Gallotti.

Andrea (Merola) wordt uit de gevangenis vrijgelaten en verdient zijn brood als visser, samen met een vriend. Een vrouw van de camorra, een Napolitaanse misdaadorganisatie, vertelt Andrea dat er voor zijn vrijlating betaald is en dat hij met een gunst moet terugbetalen. Het komt allemaal neer op doorgestoken kaart. Andrea wil niets te maken hebben met de camorra en de organisatie slaat terug door zijn vriend uit de weg te ruimen. Woedend zint hij op wraak. Alle cliché's van eer, vriendschap en wraak ontbreken niet. Dit is van fundamenteel belang bij de cyclus van leven en dood voor degene die in de schaduw van de camorra leeft. Goede suspense en spanning maar in zijn geheel middelmatig.