Galina Petrova

Acteur

Galina Petrova is acteur.
Er zijn 4 films gevonden.

The Return

2003 | Mysterie, Thriller, Drama

Rusland 2003. Mysterie van Andrey Zvyagintsev. Met o.a. Vladimir Garin, Ivan Dobronravov, Konstantin Lavronenko, Nataliya Vdovina en Galina Petrova.

Na twaalf jaar afwezigheid staat de vader (Lavronenko) van tieners Andrei en Ivan (Garin en Dobronravov) plotseling op de stoep. In plaats van uitleg of excuses neemt hij zijn kroost mee op vakantie naar een afgelegen eiland in het noorden waar hij hen onderwerpt aan een serie proeven van welhaast mythische proporties. Debuterend speelfilmregisseur Andrei Zvyagintsev werd op het filmfestival van Venetië onthaald als de nieuwe Tarkovsky. Als aandenken kreeg hij onder meer de Gouden Leeuw. De (internationale) prijzenslag werd echter overschaduwd door de dood (kort na de productie) van Vladimir Garin die een sprong van een toren naast het meer - dezelfde als in de proloog! - niet overleefde.

Vor

1997 | Drama

Frankrijk/Rusland 1997. Drama van Pavel Chukhrai. Met o.a. Vladimir Mashkov, Ekaterina Rednikova, Misha Filipchuk, Dima Chigarev en Amalilia Mordvinova.

In het communistische Rusland van na 1945 (de afloop van WO II) wordt de aantrekkelijke oorlogsweduwe Katia (Rednikova) verleid door Tolyan (Mashkov), een voormalige officier uit het Rode Leger. Hij trekt met haar op en is een soort vaderfiguur voor haar zoon van zes Sanya (Filipchuk). Tolyan is vooral een bullebak en een snoever (er is twijfel over zijn rang), maar hij is bovenal een dief. Sanya raakt heel erg gesteld op hem, al is dat maar tijdelijk, tijdens hun tocht door Rusland, waarbij ze het nodige onheil aanrichten. De film bevat een mooi in elkaar gezet verhaal met goed werkende subplots, die dan weer [KA1]e[KA1]en geheel vormen. We krijgen een heel precies beeld over het gezinsleven uit die tijd en we maken kennis met verraad, terwijl de regisseur Chukrai een parallel trekt met het huidige Rusland (1994). Mashkov is het symbool van de generatie communistische partijbonzen, die het land leeg plunderden om zich te verrijken. Mashkov speelt zijn rol met grote vaardigheid en precisie. Er zijn versies in omloop, die een epiloog bevatten dat gesitueerd is in 1994. Het camerawerk is van Vladimir Klimov. Hoort tot de belangrijkere hedendaagse Russische cinema, maar zal niet naar ieders gading zijn.

Un tramway à Moscou

1995 | Drama

Rusland/Verenigde Staten/Frankrijk 1995. Drama van Jean-Luc Léon. Met o.a. Ludmilla Gavrilova, Nicolai Pastoukhov, Mickail Glousky, Maria Vinogradova en Maria Skvortsova.

Voor de laatste maal leidt Gavrilova haar tramtoestel door de straten van Moskou. Daarna wordt Lijn A definitief opgedoekt. Nog een laatste keer stapt een uiteenlopende groep passagiers op, wisselt even van gedachten met een toevallige medereiziger en verdwijnt dan weer. Een oude man, Pastoukhov, die dagelijks meereed voelt zich triest en melancholisch. Een onderhoudend beeld van het Rusland na de val van het communisme aan de hand van een mozaïek van mensen uit elke laag van de bevolking die praten over dagelijkse dingen zoals de angst voor privatisering, racisme, alcohol, politiek, de glasnost, de maffia, de oorlog, eenzaamheid, enz. Een gevoelige, poëtische film die zijn greep op de realiteit echter geen ogenblik verliest. De regisseur, die samen met Emile Braguinski het scenario schreef, draaide reeds in 1982 een documentaire in de Soviet Republiek zonder dat hij hiervoor toelating had. Fotografie van Léon, Valentin Piganov, Youri Lioubchine en Victor Andrievski. De muziek is hoofdzakelijk een bewerking van thema's uit Peter en de Wolf van Prokofiev en La Traviata van Verdi. Oorspronkelijk in het Russisch opgenomen.

Dezha Vyu

1988 | Misdaad, Komedie

Polen/SU 1988. Misdaad van Juliusz Machulski. Met o.a. Jerzy Štuhr, Vladimir Golovin, Nikolay Karachentsov en Galina Petrova.

Stur, een huurmoordenaar, krijgt opdracht om Golovin te vermoorden. Golovin, een klandestiene wodka-stoker uit Odessa, is een bedreiging geworden voor de dranksmokkelaars uit Chicago. Maar hij heeft de aandacht getrokken van de mensen en hij wordt een gewaardeerd lid van de gemeenschap. Op die manier is hij voor Stur natuurlijk makkelijk te vinden. Zijn enige uitweg is zichzelf aan te geven bij de politie. Een aardige film in de lichtvoetige stijl van Machulski.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Galina Petrova op televisie komt.

Reageer