Carl Johnson

Componist

Carl Johnson is componist.
Er zijn 3 films gevonden.

Piglet's Big Movie

2003 | Animatie, Familiefilm, Komedie, Avonturenfilm

Verenigde Staten 2003. Animatie van Francis Glebas.

De exploitatie van Winnie the Pooh van A.A. Milne gaat gestaag verder. Miljoenen verdiende Disney met de tekenfilm uit 1968 en latere videoreleases. In 2000 kreeg Poohs vriendje Tigger (Teigetje) zijn eigen spin-off, en drie jaar later was Piglet (Knorretje) aan de beurt. Net als Teigetjes film (The Tigger Movie) is Knorretjes grote film routineus geanimeerd door een leger Japanners. Milne's dierenwereld wordt op brave en zachtmoedige wijze tot leven gewekt, in korte episodes die laten zien dat het varkentje niet zo onbeduidend is als hij lijkt.
Met in de originele, Engels gesproken versie de stemmen van oa John Fiedler (Piglet/Knorretje), Jim Cummings (Tigger/Teigetje en Winnie the Pooh) en Nikita Hopkins (Roo/Roe).
Met in de Nederlands gesproken versie de stemmen van oa John de Winter (Knorretje), Kees van Lier (Teigetje), Kick Stokhuizen (Poeh) en Veerle Burmeister (Roe).

Aladdin and the King of Thieves

1996 | Animatie, Familiefilm, Avonturenfilm, Fantasy

Verenigde Staten 1996. Animatie van Tad Stones.

Disney`s 31e tekenfilm ALADDIN had zo`n succes en bracht zoveel geld in het laadje dat het niet verwonderlijk was dat men overwoog een vervolg te maken. Of het nu door tijdgebrek is gekomen, of een uitbesteding aan freelancers wegens overvolle productieplanningen, de sequel die vier jaar later het licht aanschouwde, is in heel veel opzichten beduidend minder. Hij kwam daarom geruisloos uit op de videocassette, omdat men meende dat een bioscooprelease veel te kostbaar was (dure kopie[KA3]en, een geldverslindende promotie, etc.). Het scenario van Mark McCorkle en Robert Schooley is best aanvaardbaar: Aladdin, die een prins is, gaat eindelijk trouwen met Jasmine, maar de huwelijksplechtigheid wordt verstoord door de veertig rovers, die op zoek zijn naar de Gouden Hand van Midas en het mysterieuze Orakel. Aanleiding genoeg voor Aladdin om zich met zijn trouwe makkers Abu en de Genie op een vliegend tapijt naar de roverhoofdman, een zekere Cassim te begeven. In werkelijkheid is Cassim, bijgenaamd de Koning der Dieven, de doodgewaande vader van Aladdin. Het animatiewerk lijkt veel op dat van zijn voorganger, maar is lang zo mooi niet. De allerkleinsten zullen zich er waarschijnlijk niet aan storen. Wat blijft zijn de stemmen, die de film in de oorspronkelijke versie dragen: Williams en Rhys-Davies springen eruit, maar die vlieger gaat niet op bij een ingedubde versie. In de originele versie met de stemmen van: Scott Weinger (Aladdin), Robin Williams (Genie), Val Bettin (Sultan), Jim Cummings, Gilbert Gottfried, Linda Larkin (Jasmine), Jerry Orbach, John Rhys-Davies, Frank Welker, Jeff Bennett, Corey Burton, Jess Harnell, Clyde Kusatsu, Rob Paulsen en CCH Pounder. Totaal waren er bijna vierhonderd mensen betrokken bij het maken van deze film, inclusief de stemmen, geen geringe zaak en jammer dat het resultaat dan zo tegenvalt.

Gargoyles - The Movie: The Heroes Awaken

1995 | Animatie, Familiefilm, Fantasy, Horror

Verenigde Staten 1995. Animatie van Kazuo Terada, Saburo Hashimoto en Takamitsu Kawamura.

Disney en Steven Spielberg werkten samen aan de populaire [KL]Gargoyles[KLE]-cartoons voor tv, waarvan de eerste afleveringen nu tot een speelfilm zijn verwerkt. Een hero[KA3]isch ras van monstrueuze gevleugelde schepselen die door de stralen van de zon verstenen, komt weer tot leven in een Manhattan dat onder controle staat van een miljonair die hen er onder valse voorwendselen toe weet te verleiden zijn kwaadaardige plannen ten uitvoer te brengen. Zelfs fans van de tv-serie - die een groteske sfeer uitstraalde die zowel volwassenen als jongeren aansprak - waren ontevreden over deze recycling-klus. Het scenario is van Michael Reaves (tevens schrijver van de Teenage Mutant Ninja Turtles-cartoons). Met de stemmen van in de oorspronkelijke versie: Keith David, Marina Sirtis, Salli Richardson, Jonathan Frakes, Ed Asner, Jeff Bennett, Clancy Brown, Bill Fagerbakke, Thom Adcock, Hernandez en Frank Welker.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Carl Johnson op televisie komt.

Reageer