Guy Doleman: cast.
Er zijn 11 films gevonden.

Goodbye Paradise

1982 | Thriller, Fantasy

Australië 1982. Thriller van Carl Schultz. Met o.a. Ray Barrett, Robyn Nevin, Janet Scrivener, Don Pascoe en Waverney Ford.

Een constant door drank benevelde ex-commissaris van politie speurt naar de vermiste dochter van een politicus in een Australische toeristenplaats en ontrafelt een samenzwering van nogal buitenissig bewapende personen. Het mengsel van grove politieke satire en complexe intrige is maar tot op zekere hoogte amusant. Grondige kennis van de politieke situatie en militaire geschiedenis van het na-oorlogse Australië helpt. Er wordt onderhoudend in geacteerd, en Barrett won de Best Actor Award van het Australische Film Instituut voor zijn rol van drankzuchtige held.

Early Frost

1982 | Horror, Mysterie, Thriller, Film noir

Australië 1982. Horror van Terry O'Connor en Stuart Freeman. Met o.a. Diana McLean, Jan Kingsbury, Guy Doleman, David Franklin en Danny Adcock.

Bizarre thriller over een reeks ongelukken met dodelijke afloop in een voorstadje, die wel eens niet zo toevallig zouden kunnen zijn als ze lijken. Het gegeven is niet altijd even geloofwaardig uitgewerkt en de 'oplossing' van het mysterie laat nog veel vraagtekens bij de kijker achter. Maar het stemmige camerawerk zorgt voor een beklemmende sfeer van pure ondefinieerbare angst gedurende het grootste deel van de film. EARLY FROST doet weliswaar griezelen, maar lost deze gevoelens niet bevredigend op.

A Dangerous Summer

1982 | Thriller, Actiefilm, Drama

Australië 1982. Thriller van Quentin Masters. Met o.a. Tom Skerrit, James Mason, Wendy Hughes, Ray Barrett en Kim Deacon.

Het draait hier om brandverzekeringsfraude, die de fraudeurs het leven, en de bedrogene zijn hotel-in-aanbouw kost. James Mason loopt wat verdwaasd rond in deze grof gemaakte film. Ook vlak voor zijn dood stak hij nog met kop en schouders boven de rest van de cast uit. Zijn spel maakt dit werkje nog enigszins genietbaar. Spectaculaire bosbranden, dát wel. Gilmour is de pyromaan. Ook bekend als THE BURNING MAN.

The Deadly Bees

1967 | Horror

Verenigd Koninkrijk 1967. Horror van Freddie Francis. Met o.a. Suzanna Leigh, Guy Doleman, Catherine Finn, Katy Wild en Frank Finlay.

Om van een zenuwinzinking te bekomen, gaat zangeres Leigh uitrusten op de hoeve van Doleman die enthousiast bijen houdt. Buurman Finlay waarschuwt het meisje dat haar gastheer een speciaal gecultiveerde soort heeft die hij op wie dan ook kan afsturen als een onfeilbaar moordwapen. Wat later wordt de hond van de boerderij teruggevonden, doodgestoken door de bijen. Een griezelig avontuur, waarvoor het scenario werd geschreven door Robert Bloch en Anthony Marriott naar op de roman A Taste For Honey van W.F. Heard. Enkele schok-scènes met de killer-bijen maken de film beslist de moeite waard voor de genreliefhebbers. De acteurs doen het redelijk, maar de bijen stelen de show. Fraaie fotografie van John Wilcox.

Billion Dollar Brain

1967 | Thriller

Verenigd Koninkrijk 1967. Thriller van Ken Russell. Met o.a. Michael Caine, Karl Malden, Ed Begley, Oskar Homolka en Françoise Dorléac.

Nadat Harry Palmer (Caine) de geheime dienst heeft verlaten, slaagt zijn ex-chef er op listige wijze in hem toch nog een opdracht te laten uitvoeren. Tegenstander is ex-generaal Begley, een fanatieke anti-communist, die Rusland vanuit Finland wil vernietigen met een elektronisch brein. Palmer krijgt hulp van Sovjet-agenten Dorléac en Homolka. Deze derde Palmer-film, na THE IPCRESS FILE en FUNERAL IN BERLIN, is totaal onbegrijpelijk en demonstreert al de barokke filmstijl die later Russell's kenmerk zou worden maar deze film haast de afgrond in sleurt. De roman van Len Deighton werd geadapteerd door John McGrath. Het camerawerk van Billy Williams is soms verbluffend mooi, maar dat redt de film niet. André De Toth was uitvoerend producent. Gefilmd in Panavision.

The Idol

1966 | Drama

Verenigd Koninkrijk 1966. Drama van Daniel Petrie. Met o.a. Jennifer Jones, Michael Parks, John Leyton, Jennifer Hilary en Guy Doleman.

Smeerboel over een waardeloos figuur die het zowel met de moeder als de dochter van zijn beste vriend houdt; alleen interessant om Jones in haar nadagen te zien en ook hoe Parks James Dean naäapt. In Engeland opgenomen.

Funeral in Berlin

1966 | Thriller

Verenigd Koninkrijk 1966. Thriller van Guy Hamilton. Met o.a. Michael Caine, Eva Renzi, Paul Hubschmid, Oskar Homolka en Guy Doleman.

De Britse spion Harry Palmer (Caine) krijgt de opdracht een Russische officier uit Oost-Berlijn te helpen ontsnappen. Hij wil de kolonel in een lijkkist overbrengen, met behulp van een mensensmokkelaar. Dan krijgt hij problemen, als hij tot de ontdekking komt dat de kist het lijk van de smokkelaar bevat. En er liggen nog meer hindernissen op zijn weg, maar met zijn flegmatieke onhandigheid slaat hij zich overal door. Typische spionagefilm uit de jaren zestig, met een vlotte Caine die hier - na The Ipcress File voor de tweede maal in de huid van Harry Palmer kruipt. gebaseerd op de roman The Berlin Memorandum van Len Deighton, gevolgd door Billion Dollar Brain.

The Ipcress File

1965 | Thriller

Verenigd Koninkrijk 1965. Thriller van Sidney J. Furie. Met o.a. Michael Caine, Nigel Green, Guy Doleman, Sue Lloyd en Gordon Jackson.

Geheim agent Harry Palmer - de brildragende en working class antipool van James Bond - komt tijdens de Koude Oorlog in actie als blijkt dat een groot aantal westerse geleerden z'n biezen heeft gepakt. Wat is de oorzaak van deze 'brain drain'? Regisseur Furie vond het reuze artistiek om zo vaak mogelijk van camerastandpunt te wisselen. Storend, vonden veel critici, maar het aardige is dat z'n procédé inmiddels een tamelijk moderne indruk maakt. Na The Ipcress File volgden nog twee sequels: Funeral in Berlin (van Guy Hamilton) en Billion Dollar Brain (van Ken Russell), steeds met Caine in de hoofdrol.

The Partner

1963 | Thriller

Verenigd Koninkrijk 1963. Thriller van Gerard Glaister. Met o.a. Yoko Tani, Guy Doleman, Ewan Roberts, Mark Eden en Anthony Booth.

Een filmproducent raakt betrokken bij een zwendelkomplot (alsof dat ongewoon is voor filmproducers); naar een Edgar Wallace-verhaal.

On the Beach

1959 | Drama, Sciencefiction

Verenigde Staten 1959. Drama van Stanley Kramer. Met o.a. Gregory Peck, Ava Gardner, Anthony Perkins, Fred Astaire en Donna Anderson.

Wat zou u doen als bijna de hele wereldbevolking was uitgestorven en de dood ook voor u naderde? Met deze vraag bracht topregisseur Kramer, op het koudste punt van de Koude Oorlog, de atoombom dichtbij. On the Beach was het eerste chique doemdagdrama over een genadeloze nucleaire holocaust. Peck, Gardner en Perkins spelen Australische overlevenden van een atoomoorlog, die ieder verschillend omgaan met de aanstormende fatale radioactieve wolk. Kramer wilde duidelijk wereldwijd indruk maken, en liet zijn film op zeven continenten tegelijk uitgaan. Indruk maakte On the Beach zeker, ondanks enkele zwakke melodramatische momenten en een gammel centraal liefdesverhaal. Naar de roman van Nevil Shute.

The Kangaroo Kid

1950 | Western

Australië​/​​Verenigde Staten 1950. Western van Lesley Selander. Met o.a. Jock Mahoney, Veda Ann Borg, Douglas Dumbrille, Martha Hyer en Alec Kellaway.

Deze film is de eerste co-produktie tussen Amerika en Australi[KA3]e: een western nog wel. De regisseur, cameraman, alsmede de eerste vier hoofdrolspelers zijn Amerikanen. De film is opgenomen in Australi[KA3]e en cameraman Russell Harlan (oudgediende van o.a. de Hopalong Cassidy-serie) heeft zich hier volledig uitgeleefd. Selander zorgt voor de actie en die is er genoeg. Mahoney (in die tijd nog: O'Mahoney) wordt naar Australië gestuurd om bendeleider Dumbrille te pakken en terug te brengen naar Amerika. En tussen de opdracht en het einde daarvan is alles actie, zoals het een goede western betaamt.