John Baines: scenario.
Er zijn 2 films gevonden.

The Wedding of Lilli Marlene

1953 | Drama, Musical, Komedie

Verenigd Koninkrijk 1953. Drama van Arthur Crabtree. Met o.a. Lisa Daniely, Hugh McDermott, Jack Billings, Sid James en Gabrielle Brune.

De Franse oorlogsheldin Daniely heeft zich na de oorlog teruggetrokken in Londen, maar ze zit op zwart zaad. Haar Amerikaanse vriend McDermott zorgt ervoor dat James haar contracteert als chorus-girl. Wanneer tijdens de repetities voor een nieuwe musical de steractrice het laat afweten, wordt Daniely aangewezen als vervangster. Komedie volgens het bekende stramien: meisje komt op als totaal onbekende, om na de premi[KA2]ere als ster het toneel te verlaten. Het spel is matig maar de choreografie van Billings (die in de film ook als choreograaf optreedt) zeer goed. Niet te vergelijken met de Golddiggers-films, maar best verteerbaar. Het magere scenario is van John Baines, terwijl Arthur Grant de camera hanteerde.

Hindle Wakes

1952 | Drama

Verenigd Koninkrijk 1952. Drama van Arthur Crabtree. Met o.a. Lisa Daniely, Leslie Dwyer, Sandra Dorne, Brian Worth en Ronald Adam.

Mary (Dorne) en haar vriendin Jenny (Daniely) brengen hun zomervakantie van twee weken door in de badplaats Blackpool. Door een toeval ontmoeten ze Alan (Worth), de zoon van de eigenaar van de textielfabriek, waar Jenny werkt. Alan en Jenny worden verliefd op elkaar, en Alan stelt Jenny voor de tweede helft van de vakantie met hem door te brengen, terwijl Mary als alibi fungeert. Mary krijgt een noodlottig ongeval op het water, waarbij zij om het leven komt en dan komt uit dat Alan en Jenny samen waren. Grote schande in de families, die door het klassenverschil ver uit elkaar liggen. Beide ouders vinden echter dat Alan met Jenny moet trouwen, maar Jenny, onafhankelijk als ze is, wijst een dergelijke oplossing resoluut van de hand. Dit melodrama dat bij het uitkomen al zo-zo was, is een halve eeuw later hopeloos verouderd. Reeds eerder en toen veel beter verfilmd in 1931 door Victor Saville en daarvoor twee maal als zwijgende film.