James Griffiths

Regisseur, Acteur

James Griffiths is regisseur en acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

Cuban Fury

2014 | Komedie

Verenigd Koninkrijk 2014. Komedie van James Griffiths. Met o.a. Nick Frost, Chris O'Dowd, Olivia Colman, Rashida Jones en Ian McShane.

Hij is verlegen en zwaarlijvig, maar ooit danste Bruce op hoog niveau salsa. De oude swing laait weer op bij zijn ontmoeting met nieuwe collega Julia (Jones), voor wie hij zich best weer eens wil uitsloven. Komiek Frost neemt sportief de rol op zich van non-atletische danser die serieuze aanmoediging kan gebruiken van zijn gladde collega (O'Dowd) en optimistische zus (Colman). Wat al te ambitieus getitelde, aardige komedie verloopt voorspelbaar met een matig geestig scenario. Op de soundtrack wel fijne muziek van Tito Puente.

The Seven Dials Mystery

1981 | Mysterie

Verenigd Koninkrijk 1981. Mysterie van Tony Wharmby. Met o.a. John Gielgud, Harry Andrews, Cheryl Campbell, James Warwick en Christopher Scoular.

Een Agatha Christie-mysterie: dus is er een moord gepleegd. Dat gebeurt ditmaal in het huis van een markies (Gielgud) die daar niet zo van ondersteboven is; zijn dochter (Campbell) gaat wél op onderzoek uit. Erg boeiend wordt het allemaal niet. Scenario van Pat Sandys.

Dynamo

1978 | Actiefilm

Hongkong SAR van China 1978. Actiefilm van Hua I-Hung. Met o.a. Ho Chung-Tao, Han Ma-Li, Chang Kung, James Griffiths en Georges V. Yirikian.

Een taxichauffeur te Hong Kong laat zich door een reclamebureau overhalen om een nieuw leven te beginnen als het perfecte evenbeeld van Bruce Lee. Een concurrerend bureau tracht met onderwereldpraktijken deze succesformule in discrediet te brengen. Dit verrassend sterk Kung Fu-werkje profiteert van een hechte plot, geloofwaardige karakters en redelijk acteren. Het dilemma van de hoofdrol is goed uitgewerkt. Bovendien geeft de film van Hong Kong als wereldstad een beter beeld dan honderd andere Kung Fu-films te zamen. Ho Chung-Tao staat op de titelrol als Bruce Li.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer James Griffiths op televisie komt.

Reageer