Tatsuo Saito

Acteur

Tatsuo Saito is acteur.
Er zijn 6 films gevonden.

Tokyo File 212

1951 | Misdaad

Japan/Verenigde Staten 1951. Misdaad van Dorrell McGowan en Stuart McGowan. Met o.a. Robert Peyton, Florence Marly, Katsuhiko Haida, Reiko Otani en Tatsuo Saito.

Amerikaanse geheime agent Jim Carter (Peyton) infiltreert als verslaggever tijdens de Korea-oorlog (1950-53) in Japan in een communistische spionagering, die aangevoerd wordt door een gestoorde kamikaze piloot uit WO II (1941-45). Marly is femme fatale Steffi Novak. Typische genrefilm over het dreigende rode en gele gevaar van toen, die zijn hoogtepunt vond in de veel betere HOUSE OF BAMBOO (1995) van Sam Fuller. Peyton heet in werkelijkeheid Lee Frederick. Het scenario is van regisseurs Stuart McGowan en Dorrell McGowan. Het camerawerk is van Herman Schopp en Ichô Hoshijima. Op locatie gefilmd. Mono.

Okoto to Sasuke

1935 | Drama

Japan 1935. Drama van Yasujiro Shimazu. Met o.a. Kinuyo Tanaka, Kokichi Takada, Tatsuo Saito, Hideo Fujino en Yoshiko Tsubouchi.

Een schaamteloos, barok melodrama over een blind, door kokend water in het gezicht verminkt meisje dat pianoles volgt in het huis van haar rijke vader. Ze geeft op haar beurt muziekles aan een van haar vaders bedienden, die stiekem verliefd is op haar. Die zal later zijn ogen uitsteken om samen met haar zijn leven aan de muziek te wijden. Vanwege de voorliefde van de Japanners voor dit soort onderwerpen werd dit verhaal, gebaseerd op een boek van Junichiro Tanizaki, drie keer verfilmd. Ook bekend als OKOTO AND SASUKE.

Yogoto No Yume

1933 | Drama

Japan 1933. Drama van Mikio Naruse. Met o.a. Sumiko Kurishima, Teruko Kojima, Tatsuo Saito, Jun Arai en Mitsuko Yoshikawa.

Een hartverscheurend melodrama over een vrouw die, verlaten door haar man, alleen haar gehandicapt zoontje moet grootbrengen. Om geld te verdienen werkt ze 's nachts in een havenbar. Onverwacht komt haar man bij haar terug, maar hij vindt geen werk. Totaal verbitterd zal hij een bank beroven en, achtervolgd door de politie, zelfmoord plegen. De botsing tussen de strakke zwart-wit fotografie en het barokke verhaal is, zoals in de meeste Japanse melodrama's, fascinerend en voor cinefielen uitermate interessant. Ook bekend als EVERY NIGHT DREAMS.

Umaretewa Mitakeredo

1932 | Drama

Japan 1932. Drama van Yasujirô Ozu. Met o.a. Hideo Sugawara, Tokkan Kozo, Tatsuo Saito, Mitsuko Yoshikawa en Takeshi Sakamoto.

Een schitterend familiemelodrama waarin twee kinderen in opstand komen tegen hun vader, een kleine bediende die zich op z'n werk slaafs en kruiperig gedraagt tegen zijn domme, arrogante baas. De kinderen willen van hun vader weten waarom hij zich zo laat vernederen, maar de man moet het antwoord schuldig blijven. Ozu schreef ook mee aan het scenario onder het pseudoniem James Maki.

Sono yo no tsuma

1930 | Drama

Japan 1930. Drama van Yasujirô Ozu. Met o.a. Tokihiko Okada, Emiko Yakumo, Mitsuko Ichimura, Togo Yamamoto en Tatsuo Saito.

Een man pleegt een inbraak om een dokter voor zijn zwaar zieke zoontje te kunnen betalen. Een visueel heel fraaie misdaadfilm met strenge compositie en een strakke montage. Ook bekend als THAT NIGHT'S WIFE.

Wataki Hi

1929 | Romantiek

Japan 1929. Romantiek van Yasujirô Ozu. Met o.a. Ichiro Yuki, Tatsuo Saito, Junko Matsui, Shinichi Himori en Choko Iida.

Een van de eerste films van Ozu. Watanabe is een student die een bordje 'kamer te huur' voor zijn venster hangt om zo meisjes aan te lokken. Zijn eerste slachtoffer is de mooie Chieko die echter meteen haar intrek neemt zodat Watanabe bij een vriend onderdak moet vragen. Die vriend blijkt ook verliefd te zijn op Chieko en samen trekken ze met haar naar een ski-oord. Deze verrassende lichtvoetige zwijgende film is vooral interessant voor liefhebbers van de Japanse film die willen kennismaken met het vroege werk van Ozu. Ook bekend als DAYS OF YOUTH.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Tatsuo Saito op televisie komt.

Reageer