Quique San Francisco

Acteur

Quique San Francisco is acteur.
Er zijn 5 films gevonden.

El rey y la reina

1985 | Drama, Historische film

Spanje 1985. Drama van José Antonio Paramo. Met o.a. Omero Antonutti, Nuria Espert, Xavier Elorriaga, Victor Valverde en Ramiro Oliveros.

Spanje 1936. Tuinier R[KA1]omulo (Antonutti) verafgoodt zijn werkgeefster hertogin van Alqu[KA1]ezar (Espert) ondanks het feit dat ze hem doorlopend kleineert. Wanneer de oorlog uitbreekt keren de rollen echter om. Rómulo zorgt ervoor dat de hertogin uit de handen blijft van de burgers die de macht overnamen. De hertogin wordt een gevangene in haar eigen kasteel waar haar tuinier het u voor het zeggen heeft. Een Buñueliaanse parabel over de wispelturigheid van het meester/knecht-rollenspel. De acteurs leveren aanvaardbare prestaties, maar de regisseur heeft wel hoger gegrepen dan hij kan waarmaken met als gevolg dat de film zich soms voortsleept. Fernando Saenz baseerde zijn scenario op een roman van Ramon José Sender. Fotografie van Francisco Fraile.

Colegas

1982 | Drama

Spanje 1982. Drama van Eloy de la Iglesia. Met o.a. Antonio Flores, Rosario, José Luis Manzano en Quique San Francisco.

Het leven van drie jongens van lage komaf wordt geschetst in één van Eloy de la Iglesia's vele sociaal-politieke melodrama's, iets overtuigender dan de overige.

Arriba Hazaña

1978 | Drama

Spanje 1978. Drama van José María Gutiérrez. Met o.a. Fernando Fernán-Gómez, Héctor Alterio, José Sacristán en Quique San Francisco.

Op een streng seminarie wil een nieuwe, jonge en aardige priester graag nieuwe methoden invoeren. Simpel, maar van behoorlijk hoog niveau: een vermakelijke allegorie over de politieke overgang die op dat moment in Spanje plaatsvond.

El Aprendiz de clown

1967 | Drama

Spanje 1967. Drama van Manuel Esteba. Met o.a. Charlie Rivel, Quique San Francisco en Montserrat Porta.

Een doofstomme jongen besluit clown te worden, nadat hij de beroemdste clown van Spanje heeft leren kennen. Het is een middelmatige film, een produktie van één van de slechtste Spaanse cineasten.

La Banda del Pecas

1966 | Familiefilm, Avonturenfilm

Spanje 1966. Familiefilm van Jesús Pascual. Met o.a. Amparo Baró, Luis Prendes en Quique San Francisco.

Twee groepen kinderen die elkaar dwarszitten stuiten op een bende juwelendieven. Ook voor kinderen is deze film stomvervelend.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Quique San Francisco op televisie komt.

Reageer