Mariana Dimitrova

Acteur

Mariana Dimitrova is acteur.
Er zijn 4 films gevonden.

Bird of Prey

1996 | Thriller, Actiefilm

Bulgarije/Verenigde Staten 1996. Thriller van Temístocles López en Temistocles Lopez. Met o.a. Jennifer Tilly, Boyan Milushev, Richard Chamberlain, Lenny von Dohlen en Robert Carradine.

De achttienjarige Nick Melev wordt veroordeeld voor de aanval op Jonathan Griffith, de meedogenloze leider van een wijdverbreid misdaadsyndicaat, die verantwoordelijk is voor de moord op Nick's vader. In de gevangenis ontmoet hij de fotograaf Johnny, die op jacht is naar sleutelfiguren van het internationale terrorisme. Het blijkt dat ze beiden jacht maken op dezelfde man. Ze besluiten hun krachten te bundelen. Eenmaal op vrije voeten richt Nick zijn vizier op Kily, Griffiths nietsvermoedende dochter. Kily wordt tot over haar oren verliefd op Nick, niet wetende dat ze de weg vrij maakt voor Nick om wraak te nemen. Johnny wacht ondertussen in de coulissen af tot hij zijn deel van de vendetta kan uitvoeren. Langzaam maar zeker komen de twee jagers dichterbij hun prooi

My Darling, My Darling

1985 | Romantiek

Bulgarije 1985. Romantiek van Edward Zahariev. Met o.a. Mariana Dimitrova, Plamen Sirakov, Ivan Donev, Anton Radichev en Stoyan Stoev.

Een romantische driehoeksverhouding: Anna wordt bij een bushalte gadegeslagen, en dat is het begin van de relatie tussen haarzelf, haar echtgenoot en zijn vriend. Anna is zich totaal niet bewust van het drama dat de twee mannen gezamenlijk voorbereiden.

Elegiya

1982 | Drama

Bulgarije 1982. Drama van Eduard Zakhariev. Met o.a. Itzhak Finci, Anton Radichev, Mariana Dimitrova en Pavel Poppodanov.

Deze film, ook bekend als ELÉGIE, is onderverdeeld in poëtische hoofdstukken. Het is het tragische verhaal van een oude vader die zijn zoon van diens gemakkelijke levenshouding wil afbrengen en per ongeluk de gewelddadige dood veroorzaakt van diens zigeunervriendin. De oude man, moreel geschokt en niet opgewassen tegen de cynische opmerkingen van de jongere generatie, pleegt uiteindelijk zelfmoord. Eduard Zakhariev, een belangrijk vertegenwoordiger van zijn generatie, geeft blijk van grote originaliteit in stilering en groepsfotografie.

Dami kanyat

1981 | Komedie

Bulgarije 1981. Komedie van Ivan Andonov. Met o.a. Stefan Danailov, Nevena Kokanova, Tzvetana Maneva, Mariya Statulova en Mariana Dimitrova.

Deze satirische komedie brengt de morele corruptie aan het licht in verschillende sociale groepen die worden bezocht door de knappe rij-instructeur Yaki die zijn vrouwelijke leerlingen verleidt. Zijn ontsnapping aan het feestje ter ere van het einde van de lessen wordt een nachtmerrie wanneer hij, onopgemerkt door de zich amuserende vrouwen, bijna verdrinkt. Vaak dolkomisch verhaal, met een vleugje eigenzinnige ironie in beeld gebracht door acteur/regisseur Andonov.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Mariana Dimitrova op televisie komt.

Reageer