Giuseppe Pianviti

Acteur

Giuseppe Pianviti is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

Crack

1991 | Sportfilm, Drama

Italië 1991. Sportfilm van Giulio Base. Met o.a. Giulio Base, Gianmarco Tognazzi, Pietro Genuardi, Giuseppe Pianviti en Franco Bertini.

Deze speelfilm, die gebaseerd is op het gelijknamige toneelstuk van Franco Bertini, koppelt het ellendige leven van de arbeidersklasse aan de nieuwste drug, crack. Deze drug, cocaïne in geconcentreerde vorm, heeft Italië op het moment van schrijven nog niet overspoeld, maar Bertini en Base lijken er te zeer benieuwd naar, zonder te weten wat het nou eigenlijk inhoudt. Hun film is een sociale tragedie over veelbelovende jonge boksers in de buitenwijken van Rome, wier leven beheerst wordt door naijver, jaloezie, intrige en crack.

La romana

1988 | Drama

Italië 1988. Drama van Giuseppe Patroni Griffi. Met o.a. Francesca Dellera, Gina Lollobrigida, Pierre Cosso, Giuseppe Pianviti en Marie Ingrid Lindfors.

Een niet onverdienstelijke herverfilming voor de tv van Zampa's werk uit 1954 waarmee Lollobrigida beroemd werd, gebaseerd op de roman van Alberto Moravia. Dellera heeft nu de hoofdrol en Lollobrigida speelt de moeder. Het verhaal is gesitueerd in Rome tijdens de oorlog tussen Italië en Ethiopië. Het gaat over een levendige, hartstochtelijke en beeldschone jonge prostituée die zich zeer wel bewust is van de politieke situatie waarin Italië verkeert. Een verhaal over menselijke begeerten. De produktie is sjiek gedaan. Het camerawerk is van Ennio Guarnieri.

I cavalieri del cross

1987 | Drama, Sportfilm

Italië 1987. Drama van Stefania Casini. Met o.a. Giuseppe Pianviti en Simona Cavallari.

Een zwakke film van de tot regisseur opgeklommen actrice Casini met een door en door clichématige plot over een jongeman wiens glansrijke carrière als motorrijder abrupt wordt afgebroken door een wedstrijdongeval. Een jonge vrouw geeft hem echter weer zin om verder te leven.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Giuseppe Pianviti op televisie komt.

Reageer