Nino D'Angelo is regisseur en acteur.
Er zijn 14 films gevonden.

Una notte

2007 | Drama

Italië 2007. Drama van Tony D'Angelo. Met o.a. Nino D'Angelo, Luigi Jacuzio, Alfonso Postiglione, Stefania Troise en Riccardo Zinna.

Drama van Tony D' Angelo. Vier veertigers keren terug naar hun geboortestad Napels om de begrafenis van een vriend bij te wonen. Na de begrafenis volgt een drankovergoten nachtelijke taxirit langs Napels' cafés en nachtclubs.

Ama il tuo nemico

2000 | Drama

Italië 2000. Drama van Damiano Damiani. Met o.a. Mario Adorf, Andrea Di Stefano, Romina Mondello, Massimo Ranieri en Cecilia Dazzi.

Frabrizio Canepa (Di Stefano) begon zijn carri[KA2]ere als geldloper voor de maffia. Hij kreeg opdracht om Don Paolo (Ranieri) te liquideren tijdens het afnemen van de biecht. Don Paolo is een priester die openlijk de maffia aanklaagt en waar hij kan, de voet dwars zet. De aanslag mislukt en Fabrizio belandt in de gevangenis. Hier bekommert Don Paolo zich in het bijzonder om Frabizio, die bekeerd wordt, zich loutert en zes jaar later zelf priester is. Ondertussen heeft men verschillende keren aanslagen op Fabrizio gepleegd en bij de laatste sterft Don Paolo die hem in bescherming nam, in een kogelregen. Fabrizio`s verslaafde, zwartharige vriendin Rachele (Mondello) kan niet meer begrijpen wat er met haar mooie minnaar is gebeurd. De peetvader die de grote tegenstander van de klerus is, heet Nistic[KA2]o (Adorf). Fabrizio die nu Don Canepa genoemd wordt, wordt benoemd in de plaats van Don Paolo en Nistic[KA2]o is uiteraard zijn vijand. Nistic[KA2]o`s zoon Mauro (Poggio) is een ongedurig, onsympathiek heerschap, die opstandig is tegen zijn vader. Terwijl Nistic[KA2]o overpeinst hoe hij op een subtiele manier van Don Canepa kan afkomen, denkt Mauro niet lang na en verbergt explosieven in het wagentje van Don Canepa. Als ze tot ontploffing worden gebracht, komt niet Don Canepa om het leven, maar de kleine wees Salvino (Venanzi), hetgeen de toorn wekt van peetvader Nistic[KA2]o. Door een samenloop van omstandigheden belandt Nistic[KA2]o in de gevangenis wegens moord, maar Don Canepa bezorgt hem in overeenstemming met zijn geweten de alibi, waarop hij recht had. Het is echter nog steeds de bedoeling om Don Canepa uit te schakelen. Zijn zwakke plek is Rachele die mishandeld en verminkt in Canepa`s slaapkamer wordt gevonden, waarop Canepa achter de tralies verdwijnt. Iedereen weet best dat hij het niet gedaan heeft. Nistic[KA2]o wil een grote slag slaan en dat dwingt hem tot kartelvorming, waarin het hete hoofd van Mauro opge[KA3]eist wordt. Onder het mom van een verzoening, gaat Nistic[KA1]o akkoord, maar bij de slachtpartij vallen zijn zoon Mauro en geliefde kleinzoon. Rachele trekt haar valse beschuldiging in, nu Mauro dood is en Canepa komt weer vrij. Nistic[KA2]o is bijgevolg een gebroken man. Het scenario is van regisseur Damiano en Graziano Diana en het lijkt veel op de andere maffiacoproducties, die voor de tv gemaakt zijn. Het is een chique aangeklede (soap)opera met aantrekkelijke rollen, die opgetuigd zijn als de mooiste ledenpoppen uit de etalage, tegen schitterende decors, zowel binnen als buiten. De kerk wordt afgebeeld als heldhaftig en integer, hetgeen niet moeilijk is tegenover de inktzwarte onderwereld. Adorf is een prachtige schurk, terwijl Di Stefano en Mondello zuidelijk sexy zijn. Vermakelijk, maar geheel bezijden de werkelijkheid. Het camerawerk is van Alessandro Grossi.

La ragazza del metrò

1989 | Romantiek

Italië 1989. Romantiek van Romano Scandariato. Met o.a. Nino D'Angelo, Roberta Olivieri, Ninetto Davoli, Bruno Stori en Gabriella Di Luzio.

In dit sentimentele liefdesverhaal gaat een arme jongeman uit Napels in Rome wonen. Hij verdient zijn geld als pianist en zanger in een bar. In de metro komt hij een rijk meisje tegen op wie hij verliefd wordt. Hun verhouding wordt natuurlijk afgekeurd door haar ouders, maar het loopt goed af. Nogal ongeloofwaardig.

Quel ragazzo della curva B

1987 | Drama

Italië 1987. Drama van Romano Scandariato. Met o.a. Nino D'Angelo, Laurentina Guidotti, Benito Artesi, Aldo Tarantino en Antonella Patti.

Een Napolitaanse voetbalfan werkt hard om elke zondag naar de wedstrijd van zijn favoriete ploeg te kunnen gaan, uit of thuis. Als leider van een supportersgroep probeert hij relschoppers tot beter gedrag te bewegen. Daarbij wordt hij bedreigd. Een domme film met slechte acteurs.

Giuro che ti amo

1987 | Komedie

Italië 1987. Komedie van Nino D'Angelo. Met o.a. Nino D'Angelo, Roberta Olivieri, Gabriele Tinti en Bombolo.

Zwak geregisseerde film, waarin ook nog slecht wordt geacteerd. Het verhaal is heel ongeloofwaardig, ook al wordt er geprobeerd een sociaal drama met humor te combineren. D'Angelo is een eerlijke jonge visser uit Napels. Hij wordt gechanteerd door de Camorra. Hij kan kiezen voor het harde vissersbestaan of hij kan zich bij het georganiseerde misdaadsyndicaat in de stad aansluiten. Na een moeilijke afweging over het voorstel - of liever: het dreigement - maakt hij uiteindelijk zijn keuze. Zeer voorspelbaar.

Popcorn e patatine

1985 | Muziek, Romantiek, Komedie

Italië 1985. Muziek van Mariano Laurenti. Met o.a. Nino D'Angelo en Roberta Olivieri.

Een arme jongen is verliefd op een meisje uit een rijke familie, dat bij hem in de klas zit. Hij gaat haar tijdens de zomervakantie opzoeken in Taormina op Sicilië. Hij heeft een plan ontwikkeld om haar ervan te overtuigen dat hij ook uit een rijke familie komt. Een waardeloze film met een ongeloofwaardig verhaal voor simpele zielen. De liedjes zeggen alleen Sicilianen iets.

Uno Scugnizzo a New York

1984 | Drama

Italië 1984. Drama van Mariano Laurenti. Met o.a. Nino D'Angelo, Claudia Vegliante en Eddie Constantine.

Een slecht geproduceerde film met heel wat zwak acteerwerk, hoewel het verhaal niet zo slecht is. Een jonge Napolitaan die in New York woont, droomt ervan naar Napels terug te kunnen keren en probeert het geld dat hij voor de reis nodig heeft bij elkaar te krijgen. Bij het verwezenlijken van dat doel wordt hij geholpen door een met hem bevriende zwarte jonge man. Een melige film die alleen interessant is voor een lokaal, en dan meer bepaald Napolitaans publiek. Een in New York opgenomen Italiaanse soap voor de bioscoop.

Un jeans e una maglietta

1983 | Romantiek, Muziek

Italië 1983. Romantiek van Mariano Laurenti. Met o.a. Nino D'Angelo, Roberta Olivieri en Enzo Cannavale.

Sentimenteel verhaal over een jonge barkeeper in een modieuze nachtclub op Capri, die bekendheid krijgt als zanger en die door velen wordt bewonderd. De moeilijkheden beginnen als hij verliefd wordt op een flirt van een meid uit een rijke familie. Film die alleen Napolitanen en Zuid-Italianen zal bekoren.

Lo Studente

1983 | Romantiek, Musical

Italië 1983. Romantiek van Nini Grassia. Met o.a. Nino D'Angelo, Jenny Tamburi, Chris Avram en Maria Fiora.

Na twintig jaar in Venuzuela vertoefd te hebben, keert baron Mario di Villalta terug naar zijn geboorteplaats Napels, waar hij een student in dienst neemt als zijn secretaris, zonder er oog voor te hebben dat de jongeman de vertrouweling is van een plaatselijke mafiabaas. Ondertussen wordt de student verliefd op één van zijn medestudenten. Deze verschrikkelijke film bestaat de volgende ingrediënten: romantiek, verraad, geweld en hartstocht, Napolitaanse levensliederen, slecht acteerwerk en een armetierig script. Overslaan.

La discoteca

1983 | Romantiek, Muziek

Italië 1983. Romantiek van Mariano Laurenti. Met o.a. Nino D'Angelo, Roberta Olivieri, Bombolo, Enzo Cannavale en Cinzia Bonfantini.

Een jongeman uit het zuiden van Italië verlaat zijn vriendin en zijn landelijke omgeving om naar het noorden te trekken, waar hij gaat werken in een hotel op de top van een heuvel. Tijdens zijn reis ontmoet hij een nietsnut en een Duits meisje, die zijn leven tijdelijk veranderen. Een sentimenteel verhaal, speciaal voor Napolitanen, die ook de liedjes kennen.

L'Ammiratrice

1983 | Romantiek, Muziek, Komedie

Italië 1983. Romantiek van Romano Scandariato. Met o.a. Nino D'Angelo, Annie Belle, Carmine Iorio en Marina Morra.

Een journaliste besluit een Napolitaanse zanger te interviewen en wordt verliefd op hem. Ze weigert één van zijn liederen af te drukken, maar een jaloerse collega steelt hem en publiceert hem. Als vanzelfsprekend in dit soort films loopt het toch weer goed af. Slecht spel en slechts een paar Napolitaanse deuntjes. Uitsluitend geschikt voor locale consumptie.

Tradimento

1982 | Drama, Misdaad

Italië 1982. Drama van Alfonso Brescia. Met o.a. Nino D'Angelo, Mario Merola en Regina Bianchi.

Gennaro, een jongeman die in Napels vis verkoopt, weigert 'beschermgeld' te betalen aan de Camorra, ook als zijn vrouw daarop aandringt. Zijn vrouw betaalt stiekem toch, maar haar man komt in opstand als hij het merkt. De baas van de Camorra verliest zijn gezicht en zijn eer en hij daagt Gennaro uit voor een duel. Deze kan niet weigeren. Een van de betere films van Nino D'Angelo, en weer eens iets heel anders dan we van hem gewend zijn.

Ave Maria

1982 | Romantiek, Muziek

Italië 1982. Romantiek van Nini Grassia. Met o.a. Nino D'Angelo en Maria Rosaria Omaggio.

Weer zo'n minkukelige romantische musical met de populaire Napolitaanse zanger Nino D'Angelo. Het oninteressante, clichématige, pretentieuze en sentimentele verhaaltje gaat over een jonge vader van een zevenjarig knulletje, die probeert een plaatsje te veroveren in de popwereld en die verliefd wordt op de beeldschone juf van zijn zoontje.

Celebrità

1981 | Muziek, Romantiek

Italië 1981. Muziek van Nini Grassia. Met o.a. Nino D'Angelo, Regina Bianchi en Sonia Viviani.

Een film die alleen maar ter plaatse leuk gevonden wordt. Zanger/acteur Nino d'Angelo speelt hier de zoon uit een eerlijke maar arme Napolitaanse familie die het maakt in de showbusiness met behulp van zijn duistere baas. Hij ontdekt al gauw dat hij de prijs moet betalen voor het succes. Platvloers en slecht gespeeld.