Jean-Pierre Gallepe

Regisseur, Producer

Jean-Pierre Gallepe is regisseur en producer.
Er zijn 2 films gevonden.

Po di sangui

1996 | Drama

Portugal/Tunesië/Guinee-Bissau/Frankrijk/Guinee-Bissau 1996. Drama van Flora Gomes. Met o.a. Ramiro Naka, Edna Evora, Adama Kouyate, Bia Gomes en Dadu Cisse.

Po di sangui (Engelse titel: Tree of Blood) is een mooi gefotografeerd, maar traag verteld verhaal met een ecologische boodschap. Als nomade Dou in het dorp Amanha Lundju (Guinee-Bissau) terugkeert, moet hij constateren dat tweelingbroer Hami is overleden. Een droevig feit dat bovendien verplichtingen schept. Volgens de traditie van het zwagerhuwelijk moet hij gaan samenleven met Hami´s weduwe. De jonge Saly, die aan Dou was beloofd, is gek van verdriet. Tot overmaat van ramp geeft dorpstovenaar Calacalado opdracht het door droogte geteisterde dorp te ontruimen. Hij voorziet een catastrofe, nu bosopzichters uit de grote stad het op hun bomen (in 'feite´ de zielen van de gestorvenen) hebben voorzien. Flora Gomes debuteerde in 1987 met Mortu Negra, die op het filmfestival van Venetië werd bedacht met twee juryvermeldingen.

Les matins chagrins

1990 | Misdaad, Thriller

Frankrijk 1990. Misdaad van Jean-Pierre Gallepe. Met o.a. Hugues Quester, Anouk Grinberg, Michel Vitold, Patachou en Albane Guilhe.

De tweede film, eigenlijk gemaakt in 1987, van deze jonge regisseur die opviel met zijn debuut, het film-onderzoek A FORCE, ON S'HABITUE. Deze misdaadfilm speelt zich af in een grote buitenwijk, en de probleemstelling is als volgt: heeft een man zelfmoord gepleegd of is hij vermoord? Is vooral de moeite waard vanwege het autobiografische karakter. De regisseur vermengt de misdaadfilm met de drugsproblematiek, kinderen uit goedkope huurflats, politiek, ongelukkige liefde en het wereldje van de lokale radio. Een enigszins verwarrend en onsamenhangend scenario, maar de integere, psychosociale schets houdt de kijker aan het doek gekluisterd.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Jean-Pierre Gallepe op televisie komt.

Reageer