Magda Janssens

Acteur

Magda Janssens is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Nederlands in Zeven Lessen

1948 | Documentaire

Nederland 1948. Documentaire van Hein Josephson, Charles Huguenot van der Linden en Heinz Josephson. Met o.a. Wam Heskes, Han Bentz van den Berg, Magda Janssens, Els Boon en Jan Glastra van Loon.

Hepburns filmdebuut in een klein rolletje als KLM-stewardess in een combinatie van documentaire en speelfilm, over een Engelse cameraman die in Nederland komt rondkijken.

De Witte

1934 | Komedie

België 1934. Komedie van Jan Vanderheyden. Met o.a. Jef Bruyninckx, Magda Janssens, Jef Van Leemput Sr, Gaston Smet en Nora Oosterwijck.

Een verfilming van Ernest Claes` volkse roman, waarvan de buitenopnamen te Zichem werden gemaakt en de binnenopnamen te Berlijn. Vanderheyden kreeg assistentie van de gerenommeerde theaterkomiek Willem Benoy. Het succes van deze film stelde Vanderheyden in staat een hele reeks Vlaams-volkse films te maken, tot in 1943 toe, soms ook geregisseerd door Edith Kiel, de scenario-schrijfster van deze film. De op de tv vertoonde versie is gedeeltelijk opnieuw gemonteerd tot 103m. Het verhaal vertelt vooral de fratsen die de twaalf-jarige knaap uithaalt op school, thuis met zijn ouders en broers, op het veld waar hij moet werken, op de kermis. De film verwaarloost het weergeven van de armoede in een landelijk dorp, waar het harde werk en de ontbering de mensen ongevoelig en liefdeloos maakte. De dualiteit in de psyche van de vlaskop in het boek (een wrokkende, bittere Witte) vindt men niet terug in de film, die in 1994, naar aanleiding van zijn zestig-jarig bestaan, op nieuwe kopieën en met een nieuwe geluidsband, opnieuw in de bioscopen werd uitgebracht.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Magda Janssens op televisie komt.

Reageer