Morten Dragsted

Scenarist

Morten Dragsted is scenarist.
Er zijn 3 films gevonden.

On the Edge

2014 | Drama

Denemarken/Zweden 2014. Drama van Christian E. Christiansen. Met o.a. Cyron Melville, Jakob Oftebro, Danica Curcic en Joakim Ingversen.

Vrienden Martin en Nikolaj, beiden werkzaam in een garage in Kopenhagen, storten zich elk weekend in de wereld van de illegale straatraces, waar glanzende bolides, pompende rapmuziek, rivaliserende bendes en halfnaakte vrouwen de boventoon voeren. Tot ze op een avond een dodelijk ongeluk veroorzaken en één van hen in de gevangenis belandt, waarna hun vriendschap en loyaliteit danig op de proef worden gesteld. Teleurstellend mengsel van op Amerikaanse leest gestoelde actiescènes en Scandinavisch melodrama, al maakt de talentvolle jonge cast veel goed.

Zoomerne

2009 | Familiefilm

Denemarken 2009. Familiefilm van Christian E. Christiansen. Met o.a. Frederik Ludvig Mansa, Sophus Emil Løkkegaard, Emilie Løvenstein Vegeberg en Kristian Ibler.

Tim (Mansa) zou graag Thea (Vegeberg) als vriendinnetje hebben, zijn beste vriend Alexander (Løkkegaard) wil beter scoren op school. Samen bedenken ze een plan dat onder meer een robot, een bouwtekening van hun schoolgebouw en tientallen bewakingscamera's omvat. Goedgemutste, avontuurlijke jeugdfilm rond twee ondernemende jongens met spionageplannen die misschien een beetje boven hun hoofd uit groeien. Geproduceerd door Zentropa, de productiemaatschappij die de Dogma-beweging op de kaart zette.

Sunshine Barry en de Disco Wormen

2008 | Animatie, Familiefilm

Denemarken/Duitsland 2008. Animatie van Thomas Borch Nielsen.

Regenworm Barry wil geen kantoorbaan en start een discoband in de hoop door te breken. Sunshine Barry is een geanimeerde kleuterfilm waarin kindertjes wordt voorgeschoteld dat het goed is je dromen te volgen. Helaas gebeurt dat aan de hand van een dun verhaaltje zonder volwassen slimmigheden in de marge, met poppetjes die ogen als bleke knakworsten.
Met in de Nederlandstalige versie de stemmen van oa Yes-R, Sita Vermeulen en Jim Bakkum.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Morten Dragsted op televisie komt.

Reageer