Yves Yersin

Regisseur, Scenarist, Editor

Yves Yersin is regisseur, scenarist en editor.
Er zijn 3 films gevonden.

Tableau noir

2013 | Documentaire

Zwitserland 2013. Documentaire van Yves Yersin. Met o.a. Gilbert Hirschi, Debora Ferrari en Sophie Jacot.

Gilbert Hirschi heeft 41 jaar lang onderwezen in deze kleine school in de Jura. Zijn leerlingen zijn tussen 6 en 11 jaar oud. Terwijl de sluiting van de school is aangekondigd, volgen wij het laatste jaar lesgeven en voor de leerlingen, het moeizame avontuur van het leren.

Les Petites fugues

1978 | Drama, Komedie

Zwitserland/Frankrijk 1978. Drama van Yves Yersin. Met o.a. Michel Robin, Fabienne Barraud, Dore de Rosa, Fred Personne en Mista Préchac.

Een oude boerenknecht koopt een bromfiets en gaat uitstapjes maken waardoor hij ontsnapt aan zijn status, terwijl het leven op de boerderij intussen een negatieve waarden- en identiteitscrisis doormaakt. Dit speelfilmdebuut van een filmer van documentaires wisselt de realistische observatie van een boerengezin af met de magisch gestileerde tochtjes van de knecht. Ondanks veel genuanceerde warmte leidt deze structuur niet tot een evenwicht en de film is wel erg lang, maar de hoofdrol van Robin alleen al maakt hem het aanzien waard. Het scenario is van regisseur Yersin en het camerawerk is van Robert Alazraki.

Quatre d'entre elles

1968 | Biografie

Zwitserland 1968. Biografie van Claude Champion, Jacques Sandoz en Yves Yersin. Met o.a. Mary Adossides, Erika Denzler, Dominique Catton, Yvan Dalain en Hélène Friedly.

Vier vrouwenportretten: Sylvie, Patricia, Erika en Ang[KA2]ele. Alle vier zijn interessant en schitterend neergezet in al hun spontaniteit. Onze voorkeur gaat uit naar Ang[KA2]ele (Yves Yersin), die mooier en interessanter is dan de rest.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Yves Yersin op televisie komt.

Reageer