Robert Wilke: cast.
Er zijn 14 films gevonden.

Days of Heaven

1978 | Drama, Experimenteel, Thriller

Verenigde Staten 1978. Drama van Terrence Malick. Met o.a. Richard Gere, Brooke Adams, Sam Shepard, Linda Manz en Robert Wilke.

Chicago 1916. Staalarbeider Bill vlucht, na een handgemeen met dodelijke afloop, met vriendin Abby en zusje Linda naar Noord-Texas. Wanneer de terminaal zieke boer bij wie hij werk vindt verliefd wordt op Abby, rijpt in Bills hoofd een cynisch plan. Vijf jaar na Badlands keerde kluizenaar-perfectionist Malick terug met deze liefdestragedie gezien door de ogen van een tienermeisje. En opnieuw heeft de combinatie van lyrisch-cinematografische stijl en elliptisch-bespiegelende verteltrant hypnotische kwaliteiten. Manz' voice-over is al even expressief als haar gelaat. Opgenomen in Canada. Regieprijs in Cannes, Oscar voor de fotografie.

Santec

1973 | Western

Verenigde Staten 1973. Western van Gary Nelson. Met o.a. Glenn Ford, Michael Burns, Dana Wynter, Jay Silverheels en Harry Townes.

Boevenjager Ford, wiens zoon vermoord is, 'adopteert' de zoon van de boef die hij zojuist heeft gedood. Goedkoop gemaakte western.

The Long Rope

1961 | Western

Verenigde Staten 1961. Western van William Witney. Met o.a. Hugh Marlowe, Robert Wilke, John A. Alonzo en Alan Hale jr.

Een voortsukkelende film over een districtsrechter die de hulp van een scherpschutter inroept om te voorkomen dat een Mexicaanse jongen die terechtstaat voor moord onrecht wordt aangedaan.

Blueprint for Robbery

1961 | Oorlogsfilm

Verenigde Staten 1961. Oorlogsfilm van Jerry Hopper. Met o.a. J. Pat O'Malley, Robert Wilkie, Robert Gist, Romo Vincent en Tom Duggan.

Weloverwogen afwijkende onderkoelde film over een overval die door veteraan O'Malley in elkaar is gezet, met goede momenten, maar het eindresultaat is toch te weinig gedenkwaardig.

The Magnificent Seven

1960 | Western

Verenigde Staten 1960. Western van John Sturges. Met o.a. Yul Brynner, Steve McQueen, Eli Wallach, Horst Buchholz en James Coburn.

Vrije remake van Akira Kurosawa’s meesterwerk The Seven Samurai uit 1954 kenmerkt zich vooral door eenvoud. Zeven scherpschutters worden door de bewoners van een Mexicaans dorpje ingehuurd om Calvera (Eli Wallach) en zijn bandieten te verjagen. Regisseur Sturges zorgde voor een perfecte balans tussen actie, karakterontwikkeling en tempo. De acteurs waren in 1960 relatieve nieuwkomers. Brynner, McQueen, Coburn en de anderen speelden dat de stukken ervan afvlogen en maakten de film tot een van de hoogtepunten uit het genre.

Hot Summer Night

1957 | Misdaad, Drama, Thriller

Verenigde Staten 1957. Misdaad van David Friedkin. Met o.a. Leslie Nielsen, Colleen Miller, Edward Andrews, Claude Atkins en Paul Richards.

Een onconventioneel verhaal over de reporter Bill Partain (Nielsen) die zijn best doet om een interview te krijgen met de leider van een roofbende Tom Ellis (Wilke). Het scenario is van regisseur Friedkin en Morton S. Fine. Het camerawerk is van Harold J. Marzorati.

The Rawhide Years

1956 | Western

Verenigde Staten 1956. Western van Rudolph Maté. Met o.a. Tony Curtis, Colleen Miller, Arthur Kennedy, William Demarest en William Gargan.

Een film volgens een geijkt patroon, dat typisch een product van zijn tijd is. Curtis speelt een gokker op een raderboot op de Mississippi rond 1880. Hij wordt ten onrechte beschuldigd van moord. Hij neemt de benen maar wordt door de bandiet Kennedy geholpen, die een vriend blijkt te zijn. Als de ware moordenaar - een goede rol van Van Eyck - ontmaskerd is, gaat Kennedy er met Curtis' paard vandoor, nieuwe avonturen tegemoet. Als troost heeft Curtis de aantrekkelijke Miller. Onderhoudende western, ook al zitten er in het verhaal wat onduidelijkheden. Niemand minder dan Daniel Beauchamp en Robert Presnell Jr. schreven het scenario naar een vertelling van Norman A. Fox. Het camerawerk is van Irving Glassberg.

The Lone Ranger

1956 | Western

Verenigde Staten 1956. Western van Stuart Heisler. Met o.a. Clayton Moore, Jay Silverheels, Lyle Bettger, Bonita Granville en Perry Lopez.

Gebaseerd op de radio- en tv-serie met de gemaskerde man en Tonto die de oorlogszuchtige Indianen tot vrede moeten brengen.

Gun the Man Down

1956 | Western

Verenigde Staten 1956. Western van Andrew V. McLaglen. Met o.a. James Arness, Angie Dickinson, Emile Meyer, Robert Wilke en Harry Carey jr.

Dit was het regiedebuut van McLaglen, zoon van de acteur Victor. Robert Morrison produceerde deze western voor Batjac, de produktiemaatschappij van John Wayne, en daarom was er zo'n belangrijke rol voor Dickinson weggelegd. Wayne gaf haar een kans. Burt Kennedy, later ook westernregisseur, schreef het scenario naar een verhaal van Sam Freedle. William Clothier deed het camerawerk. Arness wordt door zijn bendeleden in de steek gelaten bij een bankoverval. Eenmaal uit de gevangenis zweert hij wraak, maar niet van pief-paf: eerst moeten ze maar eens sidderen van angst. Aardige western.

Canyon River

1956 | Western

Verenigde Staten 1956. Western van Harmon Jones. Met o.a. George Montgomery, Marcia Henderson, Peter Graves, Richard Eyer en Walter Sande.

Montgomery, een rancher, is onderweg van Oregon naar huis, in Texas, met vee dat hij met het zijne wil kruisen. Sande wil de kudde stelen en krijgt aanvankelijk steun van voorman Graves. Die komt tot inkeer en vindt de dood bij zijn poging de kudde voor Montgomery te behouden. Er is ook nog een liefdesrelatie: tussen Montgomery en zijn kokkin Henderson. Het scenario van Daniel Ullman laat echter te veel gepraat toe, zodat de aandacht nog wel eens verslapt. Veteraan Scott Dunlap produceerde samen met Richard Heermance.

The Lone Gun

1954 | Western

Verenigde Staten 1954. Western van Ray Nazarro. Met o.a. George Montgomery, Dorothy Malone, Frank Faylen, Neville Brand en Skip Homeier.

Er wordt in deze magere western heel wat afgepraat maar slechts weinig geschoten. Het thema is nauwelijks boeiend te noemen. Het scenario van Don Martin en Richard Schayer (naar een verhaal van L.L. Foreman) is matig. Cruz (Montgomery), een marshal, helpt Charlotte Downing (Malone) tegen de Moran-broers (Brand, Wilke en Kennedy). Daarnaast heeft Charlotte ook nog problemen met haar broer Cass (Homeier). Het kleurenprocédé van de film laat ook te wensen over, en het camerawerk van Lester White is onder de maat.

War Paint

1953 | Western

Verenigde Staten 1953. Western van Lesley Selander. Met o.a. Robert Stack, Joan Taylor, Charles McGraw, Peter Graves en Keith Larsen.

Goede, actievolle western met heel fraai camerawerk draait om de verlenging van een vredesverdrag tussen blanken en Indianen. Legerofficier Billings (Stack) doet zijn uiterste best om de overeenkomst tijdig tot stand te brengen. Hij wordt tegengewerkt door diverse partijen die niet in vrede zijn geïnteresseerd.

Cow Country

1953 | Western

Verenigde Staten 1953. Western van Lesley Selander en Curtis Bishop. Met o.a. Edmund O'Brien, Helen Westcott, Robert Lowery, Barton MacLane en Peggie Castle.

In deze matige western is O'Brien de held die rancher Barrat terzijde staat. Bankier MacLane is erop uit hem bankroet te krijgen. Hij roept daarvoor zelfs de hulp in van veedief Lowery. Adele Buffington schreef het scenario naar de roman Shadow Range van Curtis Bishop. Scott Dunlap produceerde matig. De film betekende voor westernfans vooral het afscheid van Tom Tyler, westernheld in de jaren twintig, dertig en begin veertig en held in diverse serials. Er was nog maar een schim van hem over in deze film, maar de westernfans hielden hem altijd als een held in herinnering.

Gunplay

1951 | Western

Verenigde Staten 1951. Western van Lesley Selander. Met o.a. Tim Holt, Richard Martin, Joan Dixon, Harper Carter en Mauritz Hugo.

Tim Holt zet zich in voor een jongetje wiens vader vermoord werd. Maar helaas doet hij dat zonder inspiratie, en dat maakt de film niet erg verteerbaar.