José Carlos Ruíz

Acteur

José Carlos Ruíz is acteur.
Er zijn 4 films gevonden.

Esperanza

1988 | Drama

Mexico/SU 1988. Drama van Sergio Olhovich. Met o.a. Dimitri Jaratian, José Carlos Ruíz, Delia Casanova en Boris Tokarev.

De geschiedenis van een Russische jongen die tijdens de burgeroorlog zijn land werd uitgezet en naar Mexico kwam waar hij een belangrijk ingenieur in de olie-industrie werd. Tijdens zijn leven ontmoet hij andere mensen die net als hij hun moederland verlaten hebben en in Mexico wonen. Een van hen is Trotsky.

Vidas errantes

1983 | Drama

Mexico 1983. Drama van Juan Antonio de la Riva. Met o.a. José Carlos Ruíz, Josefina González, Ignacio Guadalupe en Eduardo Silva.

Een vrij onbelangrijke en gevoelige Mexicaanse produktie die fragmenten afschildert uit het leven van verscheidene personen die in meerdere of mindere mate iets met de film hebben te maken. De film gaat over twee jongeren die dorpen afgaan met een draagbare filmprojector.

Guerrillero del norte

1982 | Drama, Romantiek, Historische film

Mexico 1982. Drama van Francisco Guerrero. Met o.a. Juan Valentín, Macaria, Ernesto Gómez Cruz en José Carlos Ruíz.

Het relaas omtrent een bosbouwer die in de tijd van dictator Pordirio Díaz vocht voor de Mexicaanse revolutie van 1910. De revolutie is in dit melodrama tevens de dekmantel voor de romance tussen de nieuwbakken guerillastrijder en een mooie vrouw. Alle waarde, die dit werk zou kunnen hebben en de gedachte die erachter steekt, worden tenietgedaan door de middelmatige regie.

El Año de la peste

1978 | Sciencefiction

Mexico 1978. Sciencefiction van Felipe Cazals. Met o.a. Alejandro Parodi, Rebeca Silva, Daniela Romo, José Carlos Ruíz en Tito Junco.

Hypothetisch beeld van wat er zou kunnen gebeuren als een stad met veertien miljoen inwoners waarvan de media, de communicatie en de technologie in dienst staan van het gezag, verwoest wordt door een pestepidemie. Een van de belangrijkste films van Cazals. Gabriel García Márquez schreef het scenario naar een roman van Daniel Defoe. De nog jonge Romo, die zich later onder andere aan de zang heeft gewijd, speelt een rol in deze film.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer José Carlos Ruíz op televisie komt.

Reageer