Richard Shannon: cast.
Er zijn 5 films gevonden.

Cattle Empire

1958 | Western

Verenigde Staten 1958. Western van Charles Marquis Warren. Met o.a. Joel McCrea, Gloria Talbott, Don Haggerty, Phyllis Coates en Richard Shannon.

McCrea - in zijn honderdste film - domineert deze goede western die werd geschreven door Daniel Ullman en waarvoor Endre Bohem en Eric Norden de scriptbewerking deden. McCrea komt verbitterd uit de gevangenis. Reden voor opsluiting: zijn mannen hadden de stad op stelten gezet, en daar waren slachtoffers bij gevallen. Hij wordt aangenomen om een kudde vee door de woestijn te brengen. Hij huurt een aantal burgers in die er verantwoordelijk voor waren dat hij de gevangenis in ging. Onderweg krijgen ze een diep respect voor hem en McCrea kan rustig zijn eigen ranch beginnen.

The Tin Star

1957 | Western

Verenigde Staten 1957. Western van Anthony Mann. Met o.a. Henry Fonda, Anthony Perkins, Betsy Palmer, Michel Ray en Neville Brand.

Fonda, ex-sheriff is premiejager. Hij brengt een lijk naar de stad en verlangt zijn premie. De bevolking wil niets van hem weten, maar de jonge onervaren sheriff (Perkins) wil bij Fonda ervaring opdoen; hij wil leren met situaties om te gaan waardoor hij in conflict komt met nogal wat burgers. Het wordt nog erger als Fonda een relatie aanknoopt met Palmer, daar die met een Indiaan getrouwd is geweest en van hem een zoon (Ray) heeft. De onvermijdelijke botsing met de bandieten Brand, Van Cleef en Baldwin doet zich voor. Nu heeft men respect voor de sheriff, en Fonda kan blijven en krijgt een gezin. Dudley Nichols schreef het goede scenario naar een verhaal van Barney Slater en Joel Kane. Loyal Griggs deed het camerawerk van deze superieure western.

Ride Out for Revenge

1957 | Western

Verenigde Staten 1957. Western van Bernard Girard. Met o.a. Rory Calhoun, Gloria Grahame, Lloyd Bridges, Joanne Gilbert en Frank De Kova.

Volgens Norman Retchins interessante scenario moet de fanatieke legerkapitein Bridges de Cheyennes van hun grondgebied verjagen. Als dat niet zo maar lukt, laat hij opperhoofd De Kova vermoorden. Diens zoon, Edwards, zet echter de strijd voort. Scout Calhoun bemiddelt. Hij heeft groot respect voor de Indianen en is verliefd op Edwards' zuster. Maar zijn pogingen mislukken. De strijd brandt los. De film heeft een overdramatische toon waardoor het doel niet echt bereikt wordt. Als Girard het scenario iets anders behandeld had, was dit een betere western geworden. Vakman Floyd Crosby deed het camerawerk.

The Bridges at Toko-Ri

1954 | Drama, Oorlogsfilm

Verenigde Staten 1954. Drama van Mark Robson. Met o.a. William Holden, Grace Kelly, Fredric March, Mickey Rooney en Robert Strauss.

Bij een noodlanding komt de Amerikaanse advocaat Holden, die als luitenant-vlieger tijdens de Koreaanse oorlog dienst doet, in het water terecht. Hij mag van admiraal March een week doorbrengen bij zijn vrouw Kelly en de kinderen in Japan om weer op verhaal te komen. Na zijn verlof wacht hem een moeilijke missie. Hij moet samen met zijn makkers de bruggen over de Toko- Ri opblazen die van groot strategisch belang zijn. Oorlogsfilm die ten onder gaat aan de ambitieuze pretenties van de makers. Het verhaal stelt weinig voor en alleen de spectaculaire opnames in de lucht zijn boeiend. De opgevoerde moed en opgeklopte zelfopoffering in deze film zijn een soort heldendom dat allang achterhaald is. Valentine Davies bewerkte de lijvige roman van veelschrijver James A. Michener. Fotografie van Loyal Griggs. Een Oscar voor de speciale effecten.

The Pony Express

1953 | Western

Verenigde Staten 1953. Western van Jerry Hopper. Met o.a. Michael Moore, Charlton Heston, Forrest Tucker, Rhonda Fleming en Jan Sterling.

Redelijke, maar soms ook langdradige western waarin nogal wat afgekletst wordt. Heston is Buffalo Bill en Ticker speelt Wild Bill Hickok. Ze moeten ervoor zorgen dat de verbindingen met Californië open blijven. Fleming en Moore willen dat verhinderen: ze behoren tot een groep die afscheiding van de staat wil van de V.S. Er is ook nog de tragedie van de jaloerse Sterling die van Heston houdt. Aardige scènes komen in Frank Grubers verhaal wel voor. Het werd bewerkt door Charles Marquis Warren voor producent Nat Holt. Ray Rennahan zorgde voor de plaatjes.