Daniel D. Sponsel

Regisseur, Cameraman

Daniel D. Sponsel is regisseur en cameraman.
Er zijn 2 films gevonden.

be to be - business to business

2002 | Documentaire

Duitsland 2002. Documentaire van Daniel D. Sponsel en Jan Sebening.

Aan de hand van een drietal portretten krijgt de kijker enigszins inzicht in het adviseurswereldje, dat ondernemingen een nieuwe strategie of een nieuw elan moet bezorgen. Twee van hen zijn nog erg jong: Dirk Bader en Stefan Schnaedter zijn allebei 28 jaar. Ze hebben waarschijnlijk wel frisse idee[KA3]en, maar kunnen nauwelijks bogen op ervaring. Dirk kan zich de maatschappij zonder economie niet voorstellen (een waarheid als een koe) en Stefan, die al senior consultant is, schept er genoegen in om een onderneming 180 graden van koers te laten veranderen (enigszins rebels). Mathias Greger is 35 jaar en managing consultant - hij verdiept zich in de vraag hoe beslissingen binnen ondernemingen tot stand komen (een goede). We zien ook dat deze moderne goeroes als nomaden van stad tot stad trekken en niet vastgeroest zitten achter een bureautje, maar in designerpakken met snelle koffertjes hun klanten zelfverzekerd tegemoet treden. Een eye-opener voor wie deze wereld vreemd is. Opgenomen in de serie Das kleine Fernsehspiel in de reeks New Economy. Het camerawerk is van Michael Leuthner.

Passacör

1993 |

Duitsland 1993. Alaric Hamacher, Bernd Reufels en Stefan Sarazin. Met o.a. Vincenzo Palmini, Alessandra Schellnegger, Mike Ettner, Giulio Amadei en Mathilde Richter.

Vincenzo (Palmini) woont in M[KA3]unchen en brengt af en toe tweedehands auto`s voor sloper Mike (Ettner) naar Itali[KA3]e. Isabella (Schnellnegger) zorgt dan altijd voor de papieren. Als hij een Alfaatje moet afleveren en wil wegrijden zit Isabella in de auto, die zegt haar vader te willen bezoeken. Samen gaan zijn naar de Povlakte, verblijven enige dagen op een idyllisch eilandje, beminnen elkaar en verliezen even uit het oog waarom zij naar het Zuiden zijn gegaan. Road-movie, die keurig beantwoordt aan de eisen van het genre, maar bij tijd en wijle redelijk gekunsteld en veel te traag is. Het scenario is van het drietal debuterende regisseurs Hamacher, Reufels en Sarazin, wier eindexamenwerk het is. Als u weet dat de rolprent tevens een eerbetoon is aan Michelangelo Antonioni, Jean-Luc Godard en Wim Wenders, dan bent u gewaarschuwd. Camerawerk van Daniel D. Sponsel in zwart-wit gefilmd. Uitsluitend voor cinefielen met een zeer bepaalde filminteresse.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Daniel D. Sponsel op televisie komt.

Reageer