Martin Speer

Regisseur, Acteur

Martin Speer is regisseur en acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

The Hasty Heart

1983 | Oorlogsfilm, Drama

Verenigde Staten 1983. Oorlogsfilm van Martin Speer. Met o.a. Cheryl Ladd, Gregory Harrison, Perry King, Neil Thompson en Rob Monroe.

Bewerking van de film uit 1949 met Ronald Reagan voor tv, nu met uitstekend spel van verpleegster Ladd en onwillige patiënt Harrison, die ten dode is opgeschreven. Hij maakt het de andere zieken in het veldhospitaaltje onmogelijk terwijl ze hem genegenheid geven. Ten slotte wordt hij verliefd op Ladd. Een eerste klas zakdoekendrama, met daarbij zeer passende muziek. Gesitueerd tijdens WO II in de jungle van Birma.

The Hills have Eyes

1977 | Horror

Verenigde Staten 1977. Horror van Wes Craven. Met o.a. John Steadman, Janus Blythe, James Whitworth, Martin Speer en Robert Houston.

Een godvrezend Amerikaans burgergezinnetje gaat met de auto op vakantie naar Californi[KA3]e. Autopech maakt echter een vroegtijdig einde aan hun reis en in de woestijn komen ze oog in oog te staan met een allesbehalve alledaags gezin, waarvan de vader slachtoffer werd van de gevolgen van een kernproef. Kannibalen communiceren via gestolen CB-radio`s en terroriseren de indringers, met vrouw en kinderen. Satirische variante op DELIVERANCE en THE TEXAS CHAINSAW MASSACRE, waarin cineast/regisseur Craven duidelijk uit is op het shockeren van het publiek. De film is op bepaalde momenten echt angstaanjagend. Reus Berryman (de kaalhoofdige zoon) moet voor de rest van zijn carrière telkens zijn rol uit deze cult-film herhalen. Camerawerk van Eric Saarinen. Let op: in de Duits gesproken versie zijn de woestijnbarbaren buitenaardse wezens die met hun UFO op aarde neergestort zijn, waardoor het scenario gewoon krankzinnig wordt.

The Exo-Man

1977 | Actiefilm, Sciencefiction

Verenigde Staten 1977. Actiefilm van Richard Irving. Met o.a. David Ackroyd, Anne Schedeen, A Martinez, Harry Morgan en Kevin McCarthy.

Natuurkundeprofessor Ackroyd is verlamd, en dat is de schuld van het syndicaat. Hij construeert een speciaal 'exo-pak' die hem voldoende mobiliteit verschaft om wraak te nemen op zijn aanvallers. Teleurstellend en saai 'Superman'-verhaal. Henri Simoun en Lionel E. Siegel bewerkten een verhaal van Simoun en Martin Caidin tot scenario.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Martin Speer op televisie komt.

Reageer