Michael Ford

Acteur

Michael Ford is acteur.
Er zijn 4 films gevonden.

Miracle at Midnight

1998 | Oorlogsfilm, Familiefilm, Drama

Verenigde Staten 1998. Oorlogsfilm van Ken Cameron. Met o.a. Sam Waterston, Mia Farrow, Justin Whalin, Nicola Mycroft en Benedick Blythe.

Naar een ware gebeurtenis, die tijdens WO II (1940-45) plaats vond in Denemarken. De gehate Duitse bezetter besloot uit represaille om in september 1943 de voltallige joodse bevolking in [KA1]e[KA1]en actie op te pakken en te deporteren naar de concentratiekampen. Klokslag middernacht moest op Rosj Hasjannah (joods nieuwjaar) de razzia rond zijn. Het plan lekte echter voortijdig uit. De dappere Deense bevolking organiseerde spontaan een tegenactie om hun joodse medeburgers het leven te redden. Het verzet van doodgewone burgers van alle gezindten met uiteenlopende beroepen uit verschillende maatschappelijke lagen waagden hun leven om hun medemens de holocaust te besparen. In een korte spanne tijds, in nog geen twee weken, voeren ze zevenduizend van de 7.500 joden over naar het neutrale Zweden in kleine vissersbootjes. De nazi`s kregen er `slechts` 464 te pakken, maar dat waren er 464 te veel. Het merendeel van de mensen, die na de bevrijding terugkeerden, vonden hun huizen intact en konden hun zaken weer oppakken. Vrienden en buren bewaakten hun woningen, zorgden voor de achtergebleven huisdieren en hielden de tuinen bij. Het scenario van Monte Merrick concentreert zich op de ervaringen van de chirurg Koster (Waterston) uit Kopenhagen, die het brein achter deze massale vlucht was, en ervoor zorgde dat de mensen werden overgevaren naar Zweden. Zijn vrouw Doris (Farrow) en de kinderen bleven achter om Koster niet verdacht te maken en moesten zuchten onder de knoet van de bezetter. Het scenario is van Chris Bryant. Het camerawerk is van Kenneth MacMillan.

Kill Line

1991 | Actiefilm, Misdaad

Verenigde Staten 1991. Actiefilm van Richard H. Kim. Met o.a. Bobby Kim, Marlene Zimmerman, Michael Parker, Paul Rohrer en Mark Williams.

Afschuwelijk vervelende, bijna versteende aktie. Een ex- gevangene wordt ervan verdacht dat hij ergens een fortuin verborgen houdt. Hij wordt door beulen van een Priester van het Kwaad in elkaar geslagen, verbrand en van een rots gegooid. Maar tegen de tijd dat hij zich een beetje gaat verdedigen - hij is specialist in Oosterse vechtkunst - is de film bijna aan het eind. De ellenlange aftiteling bevat ook nog de excuses voor het optreden van de slechterik! Wat een verspilling.

Crackdown

1990 | Misdaad, Actiefilm

Verenigde Staten 1990. Misdaad van Louis Morneau. Met o.a. Cliff De Young, Robert Beltran, Jamie Rose, Gerald Anthony en Orlando Sacha.

DeYoung als agressieve, schietgrage Amerikaanse DEA-agent wordt naar Peru gestuurd om er een invloedrijke drugsbaron op te pakken en naar de V.S. te brengen. B-filmpje met de bekende ingrediƫnten: wat actie, geweld, drugsgangsters met donkere brillen en als enig origineel extraatje de samenwerking van DeYoung met Peruaanse, gedisciplineerde collega's.

Alien Seed

1989 | Sciencefiction, Thriller

Verenigde Staten 1989. Sciencefiction van Bob James. Met o.a. Heidi Paine, Steven Blade, Erik Estrada, Shellie Block en David Hayes.

Een strakke spannende sf-thriller over een verslaggever die een moord onderzoekt en er gaandeweg achterkomt dat UFO's in het spel zijn wat door de regering verhuld wordt. De film had beter kunnen zijn als de tweede helft niet in routine vervallen was en de spelers hun werk geanimeerder hadden gedaan. Paine is in haar strakke T-shirt een lekker stuk.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Michael Ford op televisie komt.

Reageer