Marina Tamayo

Acteur

Marina Tamayo is acteur.
Er zijn 12 films gevonden.

Secreto eterno

1942 | Drama

Mexico 1942. Drama van Carlos Orellana. Met o.a. Marina Tamayo, Carlos Orellana en David Silva.

Een jonge vrouw, voor de tweede maal getrouwd, wordt van ontrouw beschuldigd door de dochter uit het vorige huwelijk van haar man. Een vervelend en ongeloofwaardig feuilleton, maar dat was in die tijd gebruikelijk.

Simón Bolivar

1941 | Historische film

Mexico 1941. Historische film van Miguel Contreras Torres. Met o.a. Julián Soler, Marina Tamayo, Carlos Orellana en Margarita Mora.

De filmbiografie van Simón Bolivar, de befaamde revolutionair die de eerste stap heeft gezet op weg naar een onafhankelijk Venezuela. Een zeer prijzenswaardige poging een realistische en tegelijkertijd amusante film te maken, maar meer dan een poging is het niet. Weinig dat de moeite van het vermelden waard is.

Mil estudiantes y una muchacha

1941 | Komedie

Mexico 1941. Komedie van Juan Bustillo Oro. Met o.a. Enrique Herrera, Joaquín Pardavé en Marina Tamayo.

Een verstrooide professor en zijn dochter verhuizen naar een huis dat tegenover de faculteit ligt. Alle studenten willen het jonge meisje het hof maken, waardoor er een aantal misverstanden ontstaat. Een saai tempo, verstikkende interieurs. De acteurs zijn slechts in close-up opgenomen. Dit geeft enigszins aan hoe de film is.

Al son de la marimba

1940 | Komedie

Mexico 1940. Komedie van Juan Bustillo Oro. Met o.a. Fernando Soler, Emilio Tuero, Marina Tamayo en Joaquín Pardavé.

Om uit de financiële problemen te geraken, besluit een adellijke familie haar dochter te laten trouwen met een rijke landeigenaar. Sympathieke, ontroerende komedie, maar wel een beetje lang.

Perfidia

1939 | Drama, Musical

Mexico 1939. Drama van William Rowland. Met o.a. María Tereza Montoya, Marina Tamayo, Magda Haller en Domingo Soler.

Een melodrama met tal van liedjes dat zich afspeelt in Parijs. Dit was de eerste film van een serie van vijf 'superprodukties' die Rowland in Mexico voor RKO moest maken. Een erg ouderwetse, langdradige film.

En tiempos de don Porfirio

1939 | Drama

Mexico 1939. Drama van Juan Bustillo Oro. Met o.a. Fernando Soler, Marina Tamayo en Emilio Tuero.

Door een partijtje poker vergeet een jongeman zijn eigen bruiloft die de volgende dag plaats zal vinden. Het meest ambitieuze en succesvolle werk van Bustillo Oro, door het publiek met enthousiasme ontvangen.

Perjura

1938 | Drama

Mexico 1938. Drama van Raphael J. Sevilla. Met o.a. Jorge Negrete, Marina Tamayo, Sara García en Elena D'Orgaz.

Een vrouw offert haar eigen geluk op uit liefde voor haar vader. Een melodrama dat noch dramatisch noch komisch is.

Guadalupe la Chinaca

1937 | Avonturenfilm

Mexico 1937. Avonturenfilm van Raphael J. Sevilla. Met o.a. Leopoldo Ortín, Marina Tamayo, Juan José Martínez Casado en Vicente Oroná.

Tijdens de Franse interventie in Michoacán staat een groep dappere mannen op. Middelmatige avonturenfilm met buitensporig veel figuranten.

Aguila o sol

1937 | Musical, Komedie

Mexico 1937. Musical van Arcady Boytler. Met o.a. Mario Moreno 'Cantinflas', Manuel Medel, Margarita Mora en Marina Tamayo.

Muzikale komedie die bij het publiek een enorm succes heeft geoogst en in de pers zeer goede kritieken heeft gehad. Een van de beste films die in Mexico in dit genre is gemaakt.

A la orilla de un palmar

1937 | Drama

Mexico 1937. Drama van Raphael J. Sevilla. Met o.a. Vicente Oroná, Marina Tamayo, Alberto Martí en Carlos Villatoro.

In een dorp aan de kust houdt de visser Marcelino van de schuwe Paula die bij haar oom woont die eveneens verliefd op haar is. De lichtzinnigheid waarmee de regisseur heeft getracht er een samenhangend geheel van te maken zorgt voor schilderachtige resultaten.

Las Mujeres mandan

1936 | Drama, Misdaad

Mexico 1936. Drama van Fernando de Fuentes. Met o.a. Alfredo del Diestro, Marina Tamayo, Sara García en Joaquín Coss.

Een bankbediende die bij zijn vrouw en kinderen niets heeft in te brengen, raakt verwikkeld in een seniel liefdesavontuur. De objectiviteit waarmee het verhaal is behandeld en de wijze waarop het zich ontrolt, maakt de film psychologisch geloofwaardig. Zeer waardig geregisseerd, hoewel geen echt goede film.

Esos hombres!

1936 | Drama

Mexico 1936. Drama van Rolando Aguilar. Met o.a. Adriana Lamar, Arturo de Córdova, Marina Tamayo en Emma Roldán.

Azucena, een jonge gescheiden vrouw, probeert haar geliefde over te halen zijn loopbaan als advocaat op te geven. Hij bedriegt haar echter met een jong rijk meisje. Door de grijze, niet- aanwezige regie van Aguilar heeft deze film niets opmerkelijks, zelfs niets schilderachtigs.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Marina Tamayo op televisie komt.

Reageer