Nando Cicero

Regisseur

Nando Cicero is regisseur.
Er zijn 14 films gevonden.

La Soldatessa alle grandi manovre

1987 | Erotiek, Komedie

Italië 1987. Erotiek van Nando Cicero. Met o.a. Edwige Fenech, Renzo Montagnani en Alvaro Vitali.

Een vrouwelijke arts moet een onderzoek instellen naar de seksuele handel en wandel van militairen en natuurlijk doet ze dat niet zonder vrouwelijk raffinement. Een waardeloze film. Ook bekend als LA TOUBIB PREND DU GALLON.

Paulo Roberto Cotechiño centravanti di sfondamento

1983 | Sportfilm, Erotiek, Komedie

Italië 1983. Sportfilm van Nando Cicero. Met o.a. Alvaro Vitali, Carmen Russo, Vincenzo Andronico, Nino Terzo en Moana Pozzi.

Een Napolitaans voetbalteam koopt de Braziliaanse topvoetballer Roberto Cotechiño aan, ter versterking van het team. Maar hij heeft heimwee en mist zijn vriendin. De elftalbegeleiding laat zijn vriendin, een danseres, naar Italië overkomen om hem wat op te peppen. Er is ook een loodgieter die op hem lijkt, en Roberto besluit hem te gebruiken. Een ordinaire en nauwelijks grappige, komisch bedoelde situatiekomedie. De enige bezienswaardigheid is Carmen Russo, wier weelderige en wllustige voorkomen voor enig vertier op het seksuele vlak zorgt. Verschrikkelijk spel en dito regie.

L'assistente sociale tutto pepe

1981 | Erotiek, Komedie

Italië 1981. Erotiek van Nando Cicero. Met o.a. Nadia Cassini, Renzo Montagnani en Yorgo Voyagis.

De sensuele Cassini is maatschappelijk werkster in een gehucht vol met onhandige dieven en ongelukkige schooiers. Terwijl ze haar werk doet, geeft ze echter nooit haar droom op om een revuemeisje te worden. Uiteindelijk wordt ze verliefd op Voyagis die zij als maatschappelijk werkster bijstaat. Zwak verhaal en spel, een beetje grove humor en veel bloot dat royaal verschaft wordt door de goed geschapen Cassini.

La Liceale, il diavolo e l'acquasanta

1979 | Komedie, Erotiek

Italië 1979. Komedie van Nando Cicero. Met o.a. Gloria Guida, Lino Banfi, Alvaro Vitali, Ernst Tholle en Pippo Santanastas.

Een sketchfilm in drie deeltjes met als gemeenschappelijke kenmerken molenwiekende en bekkentrekkende acteurs, luidruchtige platvloerse dialogen, boertige situatiehumor en een totaal gebrek aan filmische feeling, subtiliteit of welke verdienste dan ook.

La soldatessa alla visita militare

1977 | Komedie

Italië 1977. Komedie van Nando Cicero. Met o.a. Fiorenzo Fiorentino, Renzo Montagnani en Edwige Fenech.

Een sketchfilm in drie deeltjes met als gemeenschappelijke kenmerken molenwiekende en bekkentrekkende acteurs, luidruchtige platvloerse dialogen, boertige situatiehumor en een totaal gebrek aan filmische feeling, subtiliteit of welke verdienste dan ook.

La Soldatessa visita militare

1977 | Komedie, Erotiek, Oorlogsfilm

Frankrijk/Italië 1977. Komedie van Nando Cicero. Met o.a. Edwige Fenech, Renzo Montagnani, Fiorenzo Fiorentini, Alvaro Vitali en Michele Gammino.

De vrouwelijke dokter Fenech bezoekt een legerkamp, met alle gevolgen vandien: volwassen mannen keren terug naar het holenmens-stadium, struikelen over draden, vallen in modder en lopen hun lul achterna. Misschien zouden holenmensen dit soort primaire lolbroekerij geestig gevonden hebben, hoewel ook dat ten zeerste te betwijfelen valt. Ook bekend als LA TOUBIB AUX GRANDES MANOEUVRES.

La Dottoressa del distretto militare

1976 | Komedie, Erotiek

Italië 1976. Komedie van Nando Cicero. Met o.a. Edwige Fenech, Alfredo Pea, Alvaro Vitali, Mario Carotenuto en Carlo delle Piane.

Legerklucht over soldaten die verliefd worden op de plaatsvervangende vrouwelijke legerdokter.

L' Insegnante

1976 | Komedie, Erotiek

Italië 1976. Komedie van Nando Cicero. Met o.a. Edwige Fenech, Mario Carutenuto, Vittorio Caprioli, Stefano Amato en Alvaro Vitali.

De eerste uit een - helaas - lange reeks boertige kluchten met Fenech als een constant hitsige lerares die voortdurend wordt belaagd door bronstige manspersonen van alle leeftijden. Ontstellend vulgair, bepaald niet leuk en technisch slordig. Te mijden. Ook bekend onder de Franse titel : LA 'PROF' DONNE DES LEÇONS PARTICULIERES. Toe maar.

Il gatto mammone

1975 | Komedie

Italië 1975. Komedie van Nando Cicero. Met o.a. Lando Buzzanca, Rossana Podestà en Gloria Guida.

Lollo Mascialucia (Buzzanca), een fabrieksbaasje uit Sicilië, is ervan overtuigd dat zijn mooie vrouw onvruchtbaar is. Hij kan haar maar niet bezwangeren, hoe vaak hij het ook probeert. Dus ruilt hij haar in voor een ander. Dan blijkt dat hij zelf steriel is. Deze ondermaatse komedie wordt gered door Buzzanca, die er met zijn komisch talent nog wat leven in blaast, en door de beeldschone Podestà en Guida.

Armiamoci e partite

1975 | Komedie, Oorlogsfilm

Italië/Frankrijk 1975. Komedie van Nando Cicero. Met o.a. Franco Franchi, Ciccio Ingrassia, Philippe Clay, Martine Brochard en Anna Maestri.

Italiaanse obers in Frankrijk blijken bij het uitbreken van WO I dienstplichtig. Ondanks hun voortdurend geblunder-uit- onbegrip krijgen ze na enige tijd de opdracht om bij een Amerikaanse generaal de telefoon te installeren. Deze heeft nét een verdovend middel toegediend gekregen van een Duitse spionne, zodat het duo meent hem geëlektrokuteerd te hebben en zijn 'lijk' bij de vijand probeert te dumpen. De met iets meer zorg dan gewoonlijk speciaal voor het Siciliaanse komiekenduo gemaakte film heeft een a-politieke, maar bedenkelijke strekking: de vijand is stommer dan jij, dus makkelijk te verslaan.

Ku fu? Dalla Sililia con furore

1973 | Actiefilm, Komedie

Italië 1973. Actiefilm van Nando Cicero. Met o.a. Franco Franchi en Gianni Agus.

Een parodie op de kung fu-film van Bruce Lee, THE BIG BOSS. Er valt heel wat te lachen, al is de regie niet altijd even sterk. Een simpel verhaaltje over Franchi, een jonge Siciliaan, die straatagent wil worden en in Rome naar de politieschool gaat. Maar een van de toelatingseisen is: karatevechten. Hij besluit dus naar een martial arts-school te gaan, en dan breekt de hel los.

Ma chi t'ha dato la patente

1970 | Komedie

Italië 1970. Komedie van Nando Cicero. Met o.a. Franco Franchi, Ciccio Ingrassia, Angela Luce, Willy Van Der Valke en Raika Yuri.

Absurde, chaotische gooi-en-smijtfilm over twee rij- instructeurs (Franchi en Ingrassia) en de avonturen die ze beleven met hun leerlingen, onder wie een totaal ongetalenteerde vrouw die per se haar rijbewijs moet halen. Intussen hebben Franchi en Ingrassia het voorzien op twee beeldschone buitenlandse meisjes.

Due volte Giuda

1969 | Western

Italië/Spanje 1969. Western van Nando Cicero. Met o.a. Antonio Sabato, Klaus Kinski, Cristina Galbó, Pepe Calvo en Franco Leo.

Luke (Sabato) verliest in een gevecht zijn geheugen, en men wil daar dankbaar gebruik van maken. De jongeman krijgt weinig steun van zijn omgeving om achter het gebeurde te komen. Als hij het eenmaal weet, neemt hij bloedig wraak. Harde spaghetti-western met goed spel van Sabato.

Il Tempo degli avvoltoi

1967 | Western

Italië 1967. Western van Nando Cicero. Met o.a. George Hilton, Frank Wolff, Pamela Tudor, Eduardo Fajardo en Franco Balducci.

Hilton wordt van de ranch waar hij werkt verjaagd omdat de dochter des huizes hem ervan beschuldigt haar op onzuivere wijze te hebben benaderd. In werkelijkheid was zij zelf schuldig. De jongen wordt in elkaar geslagen, gebrandmerkt en weggejaagd. Hij sluit zich aan bij een bandiet maar merkt al spoedig dat die man geen greintje gevoel in zijn lichaam heeft, maar een keiharde moordenaar is. Hilton, van wie weinig bekend is, speelde tussen 1965 en 1975 in een twintigtal spaghetti-westerns.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Nando Cicero op televisie komt.

Reageer