Camille Chamoux

Acteur, Scenarist

Camille Chamoux is acteur en scenarist.
Er zijn 2 films gevonden.

Rupture pour tous

2016 | Komedie

Frankrijk/België 2016. Komedie van Éric Capitaine. Met o.a. Benjamin Lavernhe, Elisa Ruschke, Aïssa Maïga, Camille Chamoux en Brigitte Roüan.

De een z'n schoenenlood is de ander z'n luxebrood: gisse entrepreneur Mathias Lonisse (Lavernhe) neemt met flair de honneurs waar voor eenieder die niet zelf een punt wil/kan zetten achter zijn/haar relatie. Deze vrij antiromantieke premisse, ietwat verwant aan die van L'Arnacoeur, leidt tot pikante situaties in Capitaines vermakelijke debuutkomedie. Die eventjes tegendraads linksaf slaat wanneer Matthias' moeder (Roüan) bij zoonlief aanklopt als cliënt. De fijne acteurs – daaronder Sam Karmann als de vader – hebben er zichtbaar lol in. Louis Thomas' optitelingsanimatie is een fruitig filmpje op zich.

L'invitation

2016 | Komedie

Frankrijk 2016. Komedie van Michaël Cohen. Met o.a. Michaël Cohen, Nicolas Bedos, Anne Charrier, Camille Chamoux en Patrick Préjean.

In het holst van de nacht gaat bij Raphaël en Hélène de telefoon. Het is oude makker Léo; hij heeft autopech, of Rapha hem komt ophalen, het is maar een uurtje rijden. Raphaël heeft nul zin, maar zijn vrouw stuurt hem subiet op weg. Wanneer de slaapkop bij de panneplek aankomt, blijkt Léo stralend middelpunt van zijn eigen feestje. Op het thema 'Welke vrienden zijn tot een nachtelijke reddingsactie bereid?' blijft Cohen prettig dicht bij de gelijknamige tragikomische striproman uit 2010 van Jim en Mermoux: aan wisselbademoties geen gebrek. In Bedos, coauteur van de dialogen, vindt hij bovendien een uitstekende Léo Lastpak.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Camille Chamoux op televisie komt.

Reageer