Kazimierz Kaczor

Acteur

Kazimierz Kaczor is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

Czlowiek z...

1993 |

Polen 1993. Konrad Szołajski en Konrad Szolajski. Met o.a. Agata Kulesza, Slawomir Pacek, Ewa Gawryluk, Kazimierz Kaczor en Cezary Pazura.

Na haar verbanning in 1982 keert filmmaakster Kulesza in 1989 uit Parijs terug naar Polen. Zij wil een tv-documentaire maken over wat er gebeurde met Pacek, die tegelijkertijd met haar gearresteerd werd. Ze ontdekt geleidelijk dat hij eigenlijk een anti-held was, wiens 'daden' de resultaten waren van machinaties van de politie. Film over de Poolse censuur van 1981-1989 en de halfbakken hervorming van de Zevende Muze en het omroepbestel door de Nieuwe Poolse Orde, waarin vele oude kameraden nog een flinke vinger in de pap hebben. De titel is een zinspeling op de klassiek geworden werken CZLOWIEK Z MARMURA en CZLOWIEK Z ZELAZA van Andrzej Wajda, die gepoogd zou hebben het productiefonds voor deze film te blokkeren. Derhalve publiceerden Jaroslaw Lindenberg en Konrad Szolajski eerst het boek, dat ze tot scenario bewerkten. Włodzimierz GŁodek stond achter de camera. Voor Wajda-vorsers een must.

Burger P.

1988 |

Polen 1988. Andrzej Kotkowski. Met o.a. Maria Pakulnis, Kazimierz Kaczor en Krysztof Zaleski.

De satirische kroniek van een onnozele hals, die altijd het ongeluk treft. Bijna twee uur is wel wat veel van het goede.

Planeta Krawiec

1983 | Drama, Komedie

Polen 1983. Drama van Jerzy Domaradzki. Met o.a. Kazimierz Kaczor, Sławomira Łozi[KA1]nska, Liliana Gł[KA12]abczy[KA1]nska, Władys ław Kowalski en Leon Niemczyk.

Een tragikomedie, gebaseerd op het ware levensverhaal van de kleermaker die zijn bedrijf en zijn familie ruïneert met zijn passie voor astronomie. Zijn amateurfoto's van de landing op de maan van de Luna 1 en 2 veroorzaakten een sensatie maar de kortstondigheid van zijn roem maakten van hem een verbitterd man. Deze intieme film is een moraliserend verhaal dat de neiging heeft zichzelf te serieus te nemen.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Kazimierz Kaczor op televisie komt.

Reageer