Ola Fløttum

Componist

Ola Fløttum is componist.
Er zijn 7 films gevonden.

Thelma

2017 | Thriller, Romantiek

Noorwegen/Frankrijk/Denemarken/Zweden 2017. Thriller van Joachim Trier. Met o.a. Eili Harboe, Kaya Wilkins, Henrik Rafaelsen en Ellen Dorrit Petersen.

Tienerdochter Thelma uit heel gelovig gezin gaat studeren in de grote stad, waar ze – tot haar eigen verbazing – verliefd wordt op medestudente Anja. Die verboden liefde maakt veel los bij de geschrokken Thelma. Onder andere dat ze ontdekt dat ze over superkrachten kan beschikken. Soort filmhuisvariant op Brian De Palma's horrorklassieker Carrie zit vol prachtige beelden en observaties, al vallen de schrikeffecten wat tegen. De regie is van de Noorse regisseur Joachim Trier (onder andere Oslo, 31. august en Louder Than Bombs).

Oskars Amerika

2017 | Jeugdfilm

Noorwegen 2017. Jeugdfilm van Torfinn Iversen. Met o.a. Odin Eikre, Jørgen Langhelle, Marie Blokhus en Bjørn Sundquist.

Zijn moeder is naar Amerika vertrokken om werk te vinden. De tienjarige Oskar (Eikre) verblijft bij zijn opa - type houthakker - maar soepel tussen die twee loopt het niet. Oskar wil ook naar Amerika. Desnoods per roeiboot. In deze vermakelijke, met visuele ambitie gemaakte Noorse jeugdfilm zien we hoe de jongen met blond kuifje vriendschap sluit met sociaal buitenbeentje Levi (Langhelle) en een beminnelijke pony met een bril. Lekker maf, misschien wat wereldvreemd, avontuur, met gehannes met een bootje en een pruttelende motor met zijspan.

Louder Than Bombs

2015 | Drama

Noorwegen/Frankrijk/Denemarken 2015. Drama van Joachim Trier. Met o.a. Jesse Eisenberg, Devin Druid, Isabelle Huppert, Gabriel Byrne en David Strathairn.

Eerste Engelstalige film van de Noorse regisseur Trier (Reprise en Oslo, August 31st) is een subtiel familiedrama over een vader en zijn twee zoons - de een halverwege de twintig en zelf net vader geworden, de ander veertien. Hun levens zijn, twee jaar nadat hun moeder en zijn vrouw zelfmoord heeft gepleegd, nog steeds danig in de war. Sterke acteerprestaties over de hele linie, maar de film is vooral van de jonge Druid als de ongemakkelijke puberzoon, die naast het moeilijk te verwerken verlies van zijn moeder ook nog eens verliefd wordt. Op een cheerleader!

Out of Nature

2014 | Komedie, Drama

Noorwegen 2014. Komedie van Ole Giæver en Marte Vold. Met o.a. Ole Giæver, Rebekka Nystabakk, Marte Magnusdotter Solem, Sivert Giæver Solem en Trond Peter Stamsø Munch.

Tragikomedie over een 35-jarige man met een heftige midlifecrisis. Tijdens een weekendje alleen in de woeste Noorse natuur, waar hij zijn gedachten de vrije loop laat, probeert hij de zaken voor zichzelf op een rij te zetten.

Turist

2014 | Drama

Zweden/Frankrijk/Noorwegen 2014. Drama van Ruben Östlund. Met o.a. Johannes Kuhnke, Lisa Loven Kongsli, Kristofer Hivju en Vincent Wettergren.

Wanneer een lawine zijn gezin dreigt te vermorzelen handelt de vader instinctief... en rent hard weg. Östlund, die eerder confronterende films maakte als Involuntary (2008) en Play (2011), maakt het zijn personages bij voorkeur zo moeilijk mogelijk. En dus overleeft het gezin, en moeten alle leden vervolgens in het reine zien te komen met vaders pijnlijke vluchtgedrag. Naast dit prikkelende gegeven valt er ook visueel veel te beleven. Óstlund wist de lawine zo levensbedreigend in beeld te brengen, dat je de vader bijna gaat begrijpen. Bijna. In Cannes winnaar van de Un certain regard juryprijs.

Oslo, August 31st

2011 | Drama

Noorwegen 2011. Drama van Joachim Trier. Met o.a. Anders Danielsen Lie, Anders Borchgrevink, Petter Width Kristiansen en Malin Crépin.

De tweede film van de Noor Joachim Trier - na het frisse en energieke Reprise uit 2006 - gaat over een jongeman die worstelt met het leven. Maar waar Reprise gaat over twintigers die dromen over een toekomst en bang zijn niet aan die dromen te kunnen voldoen, gaat Oslo over een dertiger die gestopt is met dromen. De film volgt de 34-jarige Anders (een voortreffelijke Danielsen Lie), die een dagje vrij kreeg van de verslavingskliniek en oude vrienden bezoekt. Vooral om te kijken of het leven voor hem nog zin heeft. In 2015 maakte Trier zijn eerste Engelstalige film, Louder Than Bombs.

Reprise

2006 | Drama, Komedie, Romantiek

Noorwegen 2006. Drama van Joachim Trier. Met o.a. Anders Danielsen Lie, Espen Klouman-Høiner, Viktoria Winge, Christian Rubeck en Pål Stokka.

Speels en sprankelend speelfilmdebuut over twee Noorse jeugdvrienden die beiden schrijver willen worden. Phillip (Lie) en Erik (Klouman-Hoiner) gooien op dezelfde dag hun manuscript op de post, maar de zoektocht naar erkenning en roem gaat gepaard met gekte en relatieperikelen. Joachim Trier (ver familielid van Lars von Trier) combineert droom en werkelijkheid en verwijzingen naar het existentialisme met punk en popcultuur. Een publieksfavoriet op het International Film Festival Rotterdam. In 2011 maakte regisseur Trier de fraai melancholieke Oslo, August 31st.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Ola Fløttum op televisie komt.

Reageer