Peter Larsen

Acteur

Peter Larsen is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Det skaldede spøgelse

1992 | Familiefilm, Fantasy

Denemarken 1992. Familiefilm van Brita Wielopolska en Rita Wielopolska. Met o.a. Benjamin Rothenborg Vibe, Ove Sprogøe, Peter Larsen, Jannie Faurschou en Patrick Ytting.

Rothenborg Vibe is de elf-jarige Jasper. Op school wordt hij als verlegen buitenbeentje geplaagd door zijn klasgenoten. Zijn enige vriend is een oude veerman, die echter dood gaat. Zijn omgeving begrijpt maar niets van zijn verdriet. In de oude kast van de overleden schipper treft hij het kale spook uit de titel. De geest verschaft hem magische krachten, waardoor zelfs de opgeschoten meisjes van de school hem niet langer kunnen intimideren. Wielopolska`s vierde (en bekroonde) film behandelt het thema van sterven en eenzaamheid op een originele manier met een aantrekkelijke rolbezetting. Naar het gelijknamige boek van Bent Rasmussen.

Det skaldede spøgelde

1992 | Familiefilm

Duitsland/Denemarken 1992. Familiefilm van Rita Wielopolska. Met o.a. Jannie Faurschou, Peter Larsen, Ove Sprogoe en Benjamin Rothenborg Vibe.

Begint wel een beetje somber, deze mooie jeugdfilm van Brita Wielopolska. De oude visser Aron is namelijk dood. 11-jarige Jasper heeft meneer God nog wel gebeden om hem schijndood te maken maar zo te zien maakt Hij daar niet meteen werk van. Tenminste, verbeeldt Jasper het zich nou, of komt daar een bootje aan gevaren, nee het is toch weer weg. Aron blijft dood, maar is kennelijk vrolijk ingeslapen, want hij heeft een brede smile op z'n gezicht. Jasper erft Arons poes, en z'n pet, en wacht af, ondanks de pesterijen.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Peter Larsen op televisie komt.

Reageer