Yuozas Budraitis

Acteur

Yuozas Budraitis is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Russki bunt

2000 | Drama, Historische film

Frankrijk/Rusland 2000. Drama van Aleksandr Proshkin. Met o.a. Vladimir Mashkov, Karolina Gruszka, Mateusz Damiecki, Sergey Makovetskiy en Vladimir Ilyin.

Ter gelegenheid van het tweehonderdste geboortejaar van de grote Russische dichter/schrijver Alexander Sergejevitsj Poesjkin (1799-1837) vormden twee van diens verhalen de basis van het op historische feiten gebaseerde scenario van Galina Arbuzova, Stanislav Govorukhin, Vladimir Zheleznikov: [KL]De kapiteinsdochter[KLE] en [KL]De geschiedenis van Poechayov[KLE]. Het is een weelderige kostuumfilm geworden, waardig aan de drama`s uit de voorbije Sovjetdagen. Tsarin Catherina de Tweede (Antonova) heeft zich ontdaan van haar gemaal en de jonge legerofficier Pyotr Grinyov (Damiecki) vertrekt naar een veraf gelegen kampement in het rijk. Onderweg ontmoet hij Emelian Poechayov (Mashkov) met wie hij optrekt. Grinyov biedt Poechayov een jas van hazenbont aan, waarna Poechayov zich tegenover de Kozakken uitgeeft als tsaar Peter de Derde. Ondertussen heeft Grinyov zijn bestemming bereikt en valt voor de mooie Masha Mironova (Gruszka), de dochter van de kapitein van het fort. Poechayov valt met de Kozakken het fort aan. Het spel is wisselvallig, maar grotendeels heel onderhoudend als je van historische drama`s houdt. Vooral de jonge rolverdeling is geloofwaardig. Geen gebrek aan actie in de vorm van wapengekletter, bloedige veldslagen enz. Het camerawerk van Sergei Yurizditsky ziet er goed uit, maar de film werd geplaagd door geldontwaarding (de roebel halveerde), waardoor het resultaat niet is geworden wat de makers beoogden. Letterlijk vertaald betekent de titel: De Russische opstand. Technicolor, Dolby Digital.

Voskresny den v adu

1987 | Avonturenfilm

SU 1987. Avonturenfilm van Vitautas Zhalakiavichus. Met o.a. Vladimir Bogin, Vidas Petkiavichus, Vitautas Paukshte, Ingeborga Dapkunayte en Yuozas Budraitis.

Een Russische soldaat en een onderwijzer uit Litouwen weten te ontsnappen uit een concentratiekamp van de nazi's. Aan de kust bemachtigen ze twee uniformen van nazi-officieren, maar ze hebben een benauwende en gevaarlijke ontmoeting met Sovjet-partizanen.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Yuozas Budraitis op televisie komt.

Reageer