Bent Christensen

Regisseur, Acteur

Bent Christensen is regisseur en acteur.
Er zijn 4 films gevonden.

The Only Way

1970 | Oorlogsfilm, Historische film

Verenigd Koninkrijk/Denemarken 1970. Oorlogsfilm van Bent Christensen. Met o.a. Martin Potter, Jane Seymour, Ebbe Rode, Helle Wirkner Kragh en Ove Sprogøe.

De SS wil in oktober 1943 achtduizend Deense joden naar de concentratiekampen deporteren, maar het verzet probeert hen naar het neutrale Zweden te smokkelen. Deze Engelstalige co-productie concentreert zich op de belevenissen van één gezin. Ondanks de handicap van het acteren in een vreemde taal weten de Deense acteurs meer te overtuigen dan het liefdespaar Potter- Seymour.

Naboerne

1966 | Komedie

Denemarken 1966. Komedie van Bent Christensen. Met o.a. Ebbe Rode, John Price, Peter Steen, Pouel Kern en Karl Stegger.

Een tandarts en een fabrikant van feestartikelen zijn de aanleiding tot hun burenruzie al lang vergeten, maar zetten de pesterijen over en weer door in steeds radicaler vormen, tot hun huizen met de grond gelijk gemaakt zijn. Deze absurde klucht - waardoorheen de romance tussen de zoon van het ene en een nichtje van het andere gezin speelt - wordt met verve gebracht, maar is wel erg voorspelbaar. (In de animatiefilm NEIGHBOURS vertelde Norman McLaren hetzelfde verhaal in minder dan een kwart van de tijd!)

Harry og kammertjeneren

1961 | Komedie

Denemarken 1961. Komedie van Bent Christensen. Met o.a. Osvald Helmuth, Ebbe Rode, Gunnar Lauring, Henning Moritzen en Lise Ringheim.

Een bejaarde werknemer op een zodat hij in staat is een butler in dienst te nemen om zijn eenzaamheid thuis te verdrijven. De vormelijke huisknecht kan moeilijk wennen aan de gemoedelijkheid van zijn werkgever en diens kaartclub, maar er groeit toch een verstandhouding die ook blijft als het geld op is. Het aardige gegeven wordt opgesierd met een oorspronkelijke en soms bijna surrealistische humor, die de film uittilt boven de technische onvolkomenheden (waaronder het geluid): een voorbeeld voor andere kleine filmproducerende landen.

Ingen tid til kaertegn

1957 | Familiefilm

Denemarken 1957. Familiefilm van Annelise Hovmond. Met o.a. Eva Cohn, Lily Weiding, Hans Kurt, Jørgen Reeberg en Yvonne Petersen.

Het dochtertje van een drukbezette actrice en een zakenman loopt van huis weg en vindt aanhankelijkheid bij een zwerfhond. Haar contact met andere gezinnen resulteert in een beter begrip voor en van haar eigen ouders. Het scenario, zonder vals sentiment en met goed psychologisch inzicht, is bij vlagen ontoereikend gefilmd, waardoor een aantal scènes onecht aandoet. In het geheel is het echter een sympathieke poging.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Bent Christensen op televisie komt.

Reageer