Boris Loukanov

Acteur

Boris Loukanov is acteur.
Er zijn 4 films gevonden.

Les gens d'en face

1994 | Thriller, Mysterie

Bulgarije/Spanje/Frankrijk 1994. Thriller van Jesùs Garay. Met o.a. Juanjo Puigcorbé, Estelle Skornik, Ben Gazzara, Carme Elias en Grieha Tchernev.

Georgi[KA3]e 1932. De Turkse consul Adil Bey (Puigcorbe) installeert zich niet ver van de Turkse grens in Batoemi aan de Zwarte Zee nadat zijn voorganger onder mysterieuze omstandigheden om het leven is gekomen. De sfeer in de stad is om te snijden. De geheime politie is alom aanwezig en de mensen zijn zwijgzaam. De buren aan de overkant blijken bovendien een ongezonde belangstelling voor het consulaat te hebben; van achter de gordijnen observeren ze iedere beweging. Bey is gefascineerd van zijn secretaresse Sonia (Skornik), die lid is van de Stalinistische jeugdbeweging. Via haar tracht hij de puzzel van de dood van zijn voorganger op te lossen, maar hij komt zelf in levensgevaar. Geen haarscherpe analyse van de terreur van Stalins bewind, wel een kijk op de weerslag ervan op de bevolking in de vorm van een psychologische thriller. De rolverdeling levert aanvaardbare prestaties. Het scenario is van Louis Gardel, Fabrice Gardel en regisseur Garay naar een roman van Georges Simenon. Het camerawerk is van Carles Gusi, die filmde in Sofia, de hoofdstad van Bulgarije.

Tazi houbava zryala vuzrast

1985 | Drama

Bulgarije 1985. Drama van Hacho Boyadjiev. Met o.a. Kosta Tsonev, Vanya Tsvetkova, Nevena Kokanova, Katya Paskaleva en Dossyo Dossev.

Een zeer gerespecteerde toneelcriticus bezoekt zijn geboortestad en ontdekt daar dat zijn respect wordt getart wanneer een jonge acteur voor zijn autoriteit in het stof kruipt. Voor de criticus is dit incident nog pijnlijker omdat het hem herinnert aan zijn eigen jeugd. Een moralistisch verhaal met goed spel van Kosta Tzonev. USA-titel: THIS FINE AGE OF MATURITY.

My Darling, My Darling

1985 | Romantiek

Bulgarije 1985. Romantiek van Edward Zahariev. Met o.a. Mariana Dimitrova, Plamen Sirakov, Ivan Donev, Anton Radichev en Stoyan Stoev.

Een romantische driehoeksverhouding: Anna wordt bij een bushalte gadegeslagen, en dat is het begin van de relatie tussen haarzelf, haar echtgenoot en zijn vriend. Anna is zich totaal niet bewust van het drama dat de twee mannen gezamenlijk voorbereiden.

Just Forget That Case

1985 | Drama

Bulgarije 1985. Drama van Krassimir Spassov. Met o.a. Filip Trifonov, Boris Loukanov, Lyubomir Kabakchiev, Tsvetana Maneva en Ruth Spassova.

Een jonge, pas aangestelde inspecteur arriveert in een provinciestad. Hij is niet gelukkig met zijn baan en maakt er geen geheim van dat hij van plan is advocaat te worden. Hij stuit op enige verdachte feiten die te maken hebben met zijn voorganger, die ziek is. De dossiers van diens laatste zaak zijn verdwenen. De nieuweling krijgt het advies om zijn neus er niet in te steken, maar hij gelooft dat machtige ambtenaren achter de schermen aan de touwtjes trekken. Als de misdaad is blootgelegd en de schuldigen zijn ontmaskerd moet de jongeman afstand doen van zijn illusies om hogerop te komen in zijn beroep.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Boris Loukanov op televisie komt.

Reageer