Thomas Mitscherlich is regisseur en acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Die Denunziantin

1993 | Historische film, Oorlogsfilm, Drama

Duitsland 1993. Historische film van Thomas Mitscherlich. Met o.a. Katharina Thalbach, Dieter Schaad, Elisabeth Schwarz, Dolly Dollar en Richy Müller.

Thalbach is een doodgewone boekhoudster die geen enkel spoor in de geschiedenis zou hebben nagelaten, als ze in 1937 Schaad niet ontmoet zou hebben. Deze Duitse aristocraat, jurist en oud- burgemeester van Leipzig, verzette zich tegen de plannen van Hitler en waarschuwde de regeringen van Oost-Europa. Na de mislukte aanslag op de Führer op 20 juli 1944 bluft Thalbach tegen haar collega's dat ze Schaad vroeger kende, maar niemand gelooft haar. Wanneer deze zich echter per toeval in het stadje ophoudt, herkent ze hem en geeft hem aan. Gebaseerd op het ware verhaal van het verraad van Helene Schwärzel dat het leven kostte aan Carl Goerdeler. Scenarioschrijver Detlef Michel probeert de achtergrond van het meisje te schetsen en een motief te vinden voor haar verraad. Boeiend gemaakt, maar vooral geschikt voor hen die belang stellen in dit soort oorlogsverhalen. Fotografie van Thomas Mauch.

Vater und Sohn

1984 | Documentaire, Biografie, Drama

Duitsland 1984. Documentaire van Thomas Mitscherlich. Met o.a. Gert Heinz, Dan Husmann, Helke Sander, Gerd Kunath en Wilfried Grimpe.

Regisseur Thomas Mitscherlich behandelt in deze film de verhouding met zijn vader, de psychoanalyticus Alexander Mitscherlich, en brengt dit in verband met de maatschappelijke problemen in de Bondsrepubliek.