Mercedes Alonso

Acteur

Mercedes Alonso is acteur.
Er zijn 9 films gevonden.

C'era una volta un castello con quaranta cani

1990 | Familiefilm

Italië/Spanje/Frankrijk 1990. Familiefilm van Duccio Tessari. Met o.a. Peter Ustinov, Roberto Alpi, Jean-Claude Brialy, Delphine Forest en Salvatore Cascio.

Kinderen zullen deze film fantastisch vinden, net als hun ouders. Het verhaal, gebaseerd op een roman van Remo Forlani, gaat over een ondernemer in Milaan die een vervallen kasteel wil ombouwen tot een tehuis voor honden, en de financiële problemen die daarbij komen kijken. Sterren van de film zijn Ustinov, Alpi, de jonge Cascio en de honden. Leuk en ontroerend, al lijkt het niet op een Disney-film.

Oficio de muchachos

1987 | Drama, Komedie, Romantiek, Familiefilm

Spanje 1987. Drama van Carlos Romero. Met o.a. Luis Reine, Tony Cantó, Victoria Vivas en Mercedes Alonso.

De belevenissen, positieve zowel als negatieve, tijdens een zomervakantie hebben tot gevolg dat een aantal jongens en meisjes uit verschillende sociale klassen zich bewust worden van de realiteit van dit leven. Zoals de samenvatting al duidelijk maakt is dit een bovenal pretentieuze film, met bijzonder slecht camerawerk. Een hele slechte film. Regisseur Romero, wiens volledige naam luidt Carlos Romero Marchent, deed het beter als acteur: hij speelde in bijna dertig films, terwijl zijn regiedebuut beprekt bleef tot onderhavige prent. Agfacolor.

Huevos rellenos

1982 | Komedie

Spanje 1982. Komedie van Enrique Jiménoz. Met o.a. José Sazatornil, Quique Camoiras en Mercedes Alonso.

Een miljonair probeert met alle tot zijn beschikking staande middelen de idylle te verstoren van zijn zoon met een meisje van eenvoudige afkomst. Een afschuwelijke film.

Solo contro tutti

1965 | Western

Italië/Spanje 1965. Western van Antonio Del Amo. Met o.a. Robert Hundar, Mercedes Alonso, Adrian Hoven, Roberto Camardiel en Raf Baldassarre.

In dit onzinnige westernverhaal zou Hundar de zoon zijn van de befaamde bandiet Jesse James die door Bob Ford in de rug werd geschoten. Twintig jaar later zou Hundar dan zijn vader wreken, na eerst geprobeerd te hebben in alle rust te leven onder een andere naam.

Valiente

1964 | Drama

Spanje 1964. Drama van Luis Marquina. Met o.a. Jaime Ostos, Mercedes Alonso, Conchita Núñez en Félix Dafauce.

De sleutelmomenten uit het leven van een stierenvechter worden in herinnering geroepen door verscheidene personen die met hem te maken hadden. Een CITIZEN KANE van Spaanse makelij, die zich alleen van de middelmaat onderscheidt door de magische aanwezigheid van Alonso.

Margarita se llama mi amor

1961 | Komedie

Spanje 1961. Komedie van Ramón Fernandéz en Ramón Fernández. Met o.a. Mercedes Alonso, Antonio Cifariello, José Luis Ozores, Manolo Zarzo en Mercedes Alonzo.

De hele universiteit is onder de indruk van de verpletterende schoonheid van de mooie Margarita. Een groteske film die, hoewel onbedoeld, bijna surrealistisch aandoet. De film viel desondanks toch dermate bij het toenmalige Spaanse publiek in de smaak dat de hoofdrolspeelster, de onweerstaanbare Mercedes Alonso, een mythe werd in haar eigen land.

Aquí están las vicetiples!

1960 | Komedie, Musical

Spanje 1960. Komedie van Ramón Fernández. Met o.a. Mercedes Alonso, Manolo Gómez Bur, Pilar Cansino, Nuria Torray en Manolo Zarzo.

Vier balletdanseressen spannen zich in om een man te krijgen. Deze muzikale komedie wordt gespeeld door in Spanje zeer beroemde acteurs.

El Cerro de los locos

1959 | Komedie

Spanje 1959. Komedie van Agustín Navarro. Met o.a. Antonio Ozores, Mercedes Alonso, José Rubio en Teresa del Río.

In een Madrileens park vervlechten de levens van allerlei figuren zich met elkaar: stierenvechters, atleten, een schilderes, boksers, een tenor. In deze zedenschets probeerde Agustín Navarro de formule van zijn vorige en zijn eerste film te herhalen, maar zonder succes.

15 bajo la lona

1958 | Drama

Spanje 1958. Drama van Agustín Navarro. Met o.a. Carlos Larrañaga, Angel Aranda, Alfredo Mayo, Luz Márquez en Mercedes Alonso.

De rooftochten van een paar jongelui die in militaire dienst zitten leiden tot deze stompzinnige en voorspelbare film.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Mercedes Alonso op televisie komt.

Reageer