Pandelis Voulgaris

Regisseur, Acteur

Pandelis Voulgaris is regisseur en acteur.
Er zijn 4 films gevonden.

Happy Day

1976 | Drama

Griekenland 1976. Drama van Pandelis Voulgaris. Met o.a. George Sarri, George Moshidis, Stavros Kalaroglou, Nikos Bousdoukos en Costas Tzoumas.

Deze claustrofobische film, gebaseerd op de roman van Andreas Franghias, stelt het leven in een gevangenenkamp met zijn strenge regels aan de orde. De ondermijning van de menselijke waardigheid en het geleidelijke verlies van de persoonlijkheid spelen een belangrijke rol in deze complexe film. De auteur van de roman bracht enige tijd in zo'n gevangenenkamp door. Dit soort non-fictieve belevenissen zorgt, althans in dit geval, voor een indringende film.

O Megalos Erotikos

1973 | Musical

Griekenland 1973. Musical van Pandelis Voulgaris.

Hatzidakis, een van Griekenlands meest gerenommeerde componisten, wijdde zijn muziek in deze schitterende film aan de moderne en klassieke Griekse dichters. Engelse titel: THE GREAT LOVE SONGS.

To Proxenio Tis Anna

1972 | Drama

Griekenland 1972. Drama van Pandelis Voulgaris. Met o.a. Anna Vagena, Costas Rigopoulos, Maria Martika, Smaro Veaki en Alekos Oudinitis.

Gebaseerd op een waar gebeurd verhaal: een portret van een dienstmeisje dat de moed, kennis en kansen mist om haar eigen leven gestalte te geven en zich tegen uitbuiting te beschermen. Engelse titel: THE ENGAGEMENT OF ANNA.

Kierion

1968 | Sciencefiction

Griekenland 1968. Sciencefiction van Dimosthenis Theos. Met o.a. Anestis Vlakos, Dimos Starenios, Stavros Tornes, Helen Theofilou en Elli Xanthaki.

In deze meesterlijke thriller, die doet denken aan Costa- Gavras, wordt een waar gebeurd voorval uit de moderne Griekse geschiedenis verbeeld. Een Amerikaanse journalist, die de burgeroorlog volgt, wordt dood aangetroffen op een strand. Om locatie, tijdstip en politieke voorvallen te verhullen is het decor dat van een science fiction-wereld. De film ging in 1974 in Griekenland in première.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Pandelis Voulgaris op televisie komt.

Reageer