Jan Hartl

Acteur

Jan Hartl is acteur.
Er zijn 6 films gevonden.

O perlove panne

1997 | Familiefilm, Fantasy

Tsjechië 1997. Familiefilm van Vladimír Drha en Vladimir Drha. Met o.a. Jaromír Hanzlík, Filip Blazek, Karolina Sochorová, Otakar Jirák en Jan Hartl.

Er was eens een oude ridder, Kornelius. Hij leefde alleen in zijn burcht en dacht alleen maar aan zijn vrouw, die in hun huwelijksnacht ontvoerd was. Hij heeft van haar alleen nog haar portret, dat echte parels huilt. Als het portret wordt gestolen besluit de ridder naar zijn vrouw op zoek te gaan

Unser tschechisches Liedchen

1990 | Komedie, Drama

Servië en Montenegro 1990. Komedie van Vit Olmer. Met o.a. Jan Hartl, Bronislav Poloczek, Lenka Termerová, David Matásek en Ivana Chylková.

Hoe een getalenteerd violist door ambtelijke minkukels die het voor het zeggen hebben bij het staatsimpressariaat, in twintig jaar tijd kapot wordt gemaakt. Een bitterzoete balans van Tsjechische cultuurpolitiek in de periode 1968 (na de Praagse lente) tot 1989 toen de communisten eindelijk weken. De dood van de zoon van de kunstenaar tijdens een anti-regime demonstratie en de gevoelloze Kafkaëske bureaucratie maken het extra dramatisch. Scenario van Radek John en Olmer en camerawerk van Jan Malíř.

Konoc starych casu

1989 | Drama

Servië en Montenegro 1989. Drama van Jirí Menzel. Met o.a. Josef Abrhám, Marián Labuda, Jaromir Hanzlik, Rudolf Hrušinský en Jan Hartl.

Een vermakelijk salondrama over een mysterieuze aristrocraat, die na WO I opduikt op een kasteel dat bewoond wordt door een Tsjechische nouveau-riche familie, die denken dat door zijn komst zijzelf van ook een beetje van adel zijn, terwijl de kale edelman slechts handig gebruik maakt van hun gastvrijheid. Hij zit met succes achter de dames aan, en dat strijkt de notabelen van het kleine stadje recht tegen de haren in. Intriges zijn het gevolg. Deze geestige komedie is de verfilming van het boek van Vladislav Vancura.

Muj hřišny muž

1986 | Komedie, Muziek

Servië en Montenegro 1986. Komedie van Václav Matějka. Met o.a. Dagmar Veškrnová, Petra Janu, Oldřich Kaiser, Jan Hartl en Josef Somr.

Een intiem verhaal over twee meisjes die biologie hebben gestudeerd en een verschillende levensweg hebben gekozen. Irena maakt carrière als zangeres, terwijl Marta haar baan probeert te verenigen met haar huwelijk met een geleerde. Beiden worden gedwongen tot compromissen als zij voor moeilijke situaties komen te staan. In songs van Michael Kocáb en Pavel Vrba wordt commentaar gegeven op het verhaal.

Petka S Hvézdickoú

1985 | Komedie, Familiefilm

Servië en Montenegro 1985. Komedie van Miroslav Balajka. Met o.a. Jan Bílek, Miroslav Kucera, Ladislav Vavra, Matous Rajmont en Richard Krpal.

Een vrolijke onderhoudende film over een dorpje dat met behulp van een sympathieke list hun populaire onderwijzer voor zich tracht te behouden: ze proberen hem in een huwelijksnet te vangen. Het scenario is van Jirí Jilík en regisseur Balajka. Het camerawerk is van Jirí Koliú.

Tajemstvi hradu v Karpatech

1982 | Sciencefiction

Servië en Montenegro 1982. Sciencefiction van Oldrich Lipský. Met o.a. Michal Docolomanský, Milos Kopechý, Rudolf Hrusinský, Jan Hartl en Evelyna Steimarová.

Een surrealistisch SF-spektakel naar een vergeten roman van Jules Verne, Le Chateau des Carpathes, bewerkt door Jiri Brdecka en Oldrich Lipsky, specialisten in dolzinnige komedies. Graaf Teleke, die gevangen zit in het geheimzinnige kasteel van Baron Gortz, komt erachter dat de verschijning van zijn geliefde Salsa Verde een cinematografische projektie is, een uitvinding van een krankzinnige geleerde. Voordat aan het slot chaos troef is, kan de kijker genieten van een verzameling stylistische en technische rariteiten van de hand van kunstenaar en cineast Jan Svankmajer.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Jan Hartl op televisie komt.

Reageer